Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Neki nacini brze zarade golda u WoWu

636 pregleda · 21 odgovor · otvorena 25.05.2008. u 23:27

Kupite negdje 5x Beautiful wildflowera ( cisto da vidite kako to funkcionira ).

Item mozete kupiti u Thunder bluff'u ( Horda )
kod ovog NPCa.

Zatim taj item stavite na AH pod cijenom 5g ( ako vec ne postoji ) i ofc u /2 kucate bla bla very cheap etc...

U roku od 5 minuta prodao sam svih 5 flowera, platio sam ih 5x16s, dobio sam 5x5 golda... Znaci zarada je otprilike 24 golda.

Ako ste lvl 70 , najvise se isplati radit heroice za badge of justice's , znaci idite runove kad tad dobit cete nove epice itd, a sa 20 badgeva = 1x nether vortex = 400golda.

Otprilike sam zaradjivao po 37-42 badgeva na dan.

Zatim, u feralasu odite u dire maul, srednja arena gdje se spawnaju svakih 6 sati lvl60 elitovi. Ova 3 elita :
http://www.wowhead.com/?npc=11497
http://www.wowhead.com/?npc=11447
http://www.wowhead.com/?npc=11498

Svaki od njih dropa Orb of deception ( najveći drop rate kod njih, osim ragnarosa ), koji se na AH prodaje po 800-1100 golda.

Takodjer, dropaju svaki uvijek po 2 plava itema za lvle 54, 55 itd koje mozete lagano prodati na AH za 20 + golda.

eto nije ovo nikakav guide već sam htio malo ljudima pomoći, isto kao što je meni trebala...
http://www.wowhead.com/?item=3422

NPC za beautiful wildflowers
Mote of water > Primal Water i Primal Life se isto zvjeski prodaju. Mote of Shadow najbolje kod nas na serveru. (Netherstorm ili Shadowmoon Valey)
Isto tako farmanje low-level instanci, npr: Uldaman ili ZF. Dropa dosta silk i mageweave clotha (oko 3-4 golda na Azshari stack), ako imas enchanting enchantas sve iteme koje dobijes i od njih mozes uzeti 30-40 golda po runu. Run traje 15-20 minuta.

Edit:

Na farmanje petova se nevjerovatno mnogo moze zaraditi.

Tiny Emerald Whelpling - dropaju Dreaming Whelpovi u Swamp of Sorrows. Ja sam svoj prodao za 800 golda, ne pomako se s mjesta. Naravno, treba oko 2-3 sata farmanja.

Tiny Crimson Whelpling - dropaju Red, Crimson i Flamesnorting Whelpovi u Wetlandsu. On se krece oko 100 - 200 golda (tri sam prodao za 500 golda), jesu jeftiniji ali dosta je veci drop rate.
Ja sam radio taktiku na 10 - 30 lvlu

odem skinem sve sa sebe i prosim samo govorim need 1 gold za treniranje skillova pls

nick Tito mi dao 10 golda ocam najjaci lik
uglavnom nabro sam oko 300 golda u 2 dana intezivnog prošenja
Sjecam se scene , lik mi govori HORDA NIKAD NE PROSI ZNAJ TO NECU TI DATI GOLDA !
kad kasnije mi na pm salje eto ti 3 golda nemoj vise traziit

HAHAHA XD
               LavShinoda je napisao/la:

odem skinem sve sa sebe i prosim samo govorim need 1 gold za treniranje skillova pls

Sjecam se scene , lik mi govori HORDA NIKAD NE PROSI ZNAJ TO NECU TI DATI GOLDA !

HAHAHA XD

romale romali

HAHAHA XD

rofl kako bi ti hladno kod mene na ignore... ne bi ja nego spam sentry lol
               Sequnix je napisao/la:
Mote of water > Primal Water i Primal Life se isto zvjeski prodaju. Mote of Shadow najbolje kod nas na serveru. (Netherstorm ili Shadowmoon Valey)
Isto tako farmanje low-level instanci, npr: Uldaman ili ZF. Dropa dosta silk i mageweave clotha (oko 3-4 golda na Azshari stack), ako imas enchanting enchantas sve iteme koje dobijes i od njih mozes uzeti 30-40 golda po runu. Run traje 15-20 minuta.

Edit:

Na farmanje petova se nevjerovatno mnogo moze zaraditi.

Tiny Emerald Whelpling - dropaju Dreaming Whelpovi u Swamp of Sorrows. Ja sam svoj prodao za 800 golda, ne pomako se s mjesta. Naravno, treba oko 2-3 sata farmanja.

Tiny Crimson Whelpling - dropaju Red, Crimson i Flamesnorting Whelpovi u Wetlandsu. On se krece oko 100 - 200 golda (tri sam prodao za 500 golda), jesu jeftiniji ali dosta je veci drop rate.

sto se mene tice , najbolja taktika farmanja bi bila , kad bi jedna od vodecih profesija bila herbalism (375/375) maxed , i nakon toga , farmati Mote of Life koji dropa od mobova http://thottbot.com/c19402 , jer farmajuci mote of life , u isto vrijeme se farmaju i biljke koje su pogodne za alchemy , i za pravljenje potova koje idu na AH za 5 - 20g , i takodjer , nakon ubijanja
" Withered Bog Lordova" koji dropaju mote of life , moguce je iskoristiti herbalism na njih i na samo 1 dropa da se dobije i vise od 1 motea , i tako skupiti nekoliko primala , dok se cijene krecu od 15 - 25g, a moguce je za nekoliko sati truda sve to svesti u jednu cjelinu i nafarmati para , takodjer , jos brzih nacina je , otici na " Isle of Quel'Danas" i zavrsavati pojedine dailye , svaki daily nosi po 11g , i jos neke imba rewarde , tako da , moguce je dovoljno za 1 citavu sedmicu skupiti priblizno za epic flying , i jos neukljucujuci ostale secundarne profesije , etc...
Samo u sred orgrimara stanes./YELL SOMEBODY GIVE ME GOLD PLSSSS

Naci ce se bar 1 dobra dusha.
i still know the trick how to earn 1k gold a day by farming 2-3 hours from 4am to 7am....

ure pro or ure noob thats life

butt in some cases its better to spent that time with a girl : O

HAHAHA XD

hahah ja sam tako isprosio 500 golda

HAHAHA XD

ja sa 25 lvlom dodjem u undercity lika beze pito da mi da golda maca 500 golda mi da
               bwaa je napisao/la:
ja sa 25 lvlom dodjem u undercity lika beze pito da mi da golda maca 500 golda mi da

na terri ?

HAHAHA XD

i ja sam to radio na silkroadu , odem u 3 grad sa teleportom , prosim i neki mi dadnu po 10 - 20K
Lol ja vidio noobove neke tamo kako farmaju gold na youtube prvo ode u BT poubija nekoliko onih moobova i pokupi one lionseye .. bla bla saphire neznam sta jos ima pyrostone i sve stavi u AH
ScandaL je napisao/la:
Lol ja vidio noobove neke tamo kako farmaju gold na youtube prvo ode u BT poubija nekoliko onih moobova i pokupi one lionseye .. bla bla saphire neznam sta jos ima pyrostone i sve stavi u AH

ajde ti shuti tek si poceo igrati wow-a prije 2 mjeseca ko fol ti znas sta je WoW mrs!
               ScandaL je napisao/la:

jesi ti normalan sam da ubija mobove pa jaci mobovi u BT nego bosevi vamo po instancama primjera ti zeleni elementali udaraju i po 2,5k a imaju 61k do 66k healtha i da ih sam ubija :/
               Zuma je napisao/la:

ure pro or ure noob thats life

Athene fanboy
               Makz je napisao/la:
Athene fanboy

Athene FTW

*goes berzerk mode
               bharthas je napisao/la:
jesi ti normalan sam da ubija mobove pa jaci mobovi u BT nego bosevi vamo po instancama primjera ti zeleni elementali udaraju i po 2,5k a imaju 61k do 66k healtha i da ih sam ubija :/

nije sam retardu napaceni i noobu prvo moras da budes grupi kako bi uso u BT... tacnije u raidu a drugo mozes kad oces otic u raidu i samo sve need need dobices jednom nesto..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.