Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

CS BiH Lan liga

2.318 pregleda · 54 odgovora · otvorena 08.04.2008. u 01:15

Hello ppl. Evo mene opet sa novim projektom. Nakon uspjesno organizovane Steam BiH lige naisla je ideja(Vlasnik Stasnet internet centra) o organizovanju Lan lige. Liga bi bila odrzana u Sarajevu(za pocetak), a vremenom bi trazili saradnike u drugim gradovima radi organizovanja neceg veceg. Liga bi se odrzavala u internet centru Stasnet (Milana Preloga 9), a igralo bi se vjerovatno vikendom (igraci su skolarci vecinom).

Za sada je planirano 8 ekipa sto bi bila nekakva pristojna cifra, a i mislim da bi sve vise od toga bilo nerealno, a sve manje bi bilo premalo. Poslije ovoga je naravno planirano jos projekata, ali treba sa necime zapoceti.

Ono za vas najbitnije.

-Prijave ekipa ce se vrsiti do pocetka maja vjerovatno.
-Liga bi pocela sredinom maja.
-Pravila ce biti uskoro objavljena.
-Mecevi se igraju vikendom.
-Uplate na dan odigravanja meca(Po ekipi 15 km, po igracu 3 km)
Od svakog meca bit ce odvojeno po 10 km, sto znaci da za 28 meceva dobijamo 280 maraka. Naravno tu su u planu sponzori tako da ovo vjerovatno nece biti konacna nagrada. Znaci 7 kola po 15 km po jednoj ekipi = 105 km za ekipu u toku citavog natjecanja. (Vjerovatno ce biti potrebno uplatiti kotizaciju da ne bi bilo prijevremenog odustajanja)

O detaljima, satnici, pravilima, uskoro.

Organizacija :

Sef
Schulz
FaTaL
neO
gAte
BXM
SIMSON

Mozda neko ispadne, upadne =)

Prijedlozi, sugestije ?

Bez HF, samo postovi duzi od 20 rijeci.
Schulz je napisao/la:
Caka je sto nece biti guzve. Kada se igra mec 5 igraca na jednoj strani, 5 na drugoj, 2 admina i to je to . Ekipe koje dodju mimo termina bit ce nagradjene penalty pointom

oldies
a4o
eFFe
nFk
J5
noxicus
arena ?
bok1 team ?

Nisam u toku ko je aktivan ko nije, ima li jos ?

uniQue 100%

Schulz je napisao/la:
Caka je sto nece biti guzve. Kada se igra mec 5 igraca na jednoj strani, 5 na drugoj, 2 admina i to je to . Ekipe koje dodju mimo termina bit ce nagradjene penalty pointom

oldies
a4o
eFFe
nFk
J5
noxicus
arena ?
bok1 team ?

ima, nlvl je aktivan, aktivniji od pola tih sto si nabrojao...

a po kojem principu birate 8 ucesnika lige, jer ce se 100% prijavit' vishe ekipa?
Ovo je nesto sto ce staviti gaming u nasoj drzavi na jos veci nivo! Eh sada bi bilo bolje kada bi moglo bar 12 ekipa da se prijavi radi nagrada, etc ,etc. Sve najbolje u organizaciji i da se i ova liga okonca uspjesno, kao sto je i BiH Steam liga.
               sL`deztrucT je napisao/la:
Ovo je nesto sto ce staviti gaming u nasoj drzavi na jos veci nivo! Eh sada bi bilo bolje kada bi moglo bar 12 ekipa da se prijavi radi nagrada, etc ,etc. Sve najbolje u organizaciji i da se i ova liga okonca uspjesno, kao sto je i BiH Steam liga.

bolje je sto je manje ekipa zato sto ce biti smorova "hocu ja igrat, uplatio sam" , da ne bi bilo takvih nesuglasica samo je 8 ekipa...

@ metal

niste aktivniji od nfka to je sigurno

za ostale ne znam

ovo je praqva stvar.. 8 ekipa.. taman... sto arif kaze da ne bude uplatio sam ocu da igram.. aa do duse ne moze se nosit sa ekipama... na ljeto aBd ne moramo se je****t oko sefa turnicica i tog.. ovo je u pravi cas doslo... hvala schulz
a4o`dyeMa je napisao/la:
prvo ti mi POPUSIS kura(C),a drugo nisi ti organizator nego momci koji su vec poceli sa radom,zato se pokrij dekom i misli da si kornjaca

od koga si to poupio ode ele ili kejsija hmmm .(Ko ti je veci idoL) 2.ja sam medju prvim pricao sa sefom o toj ligi i predlozio mu sudije
svaka cast za ovo stvarno ...velik broj ekipa ce se prijaviti iz sarajeva pa zato....treba nes kao zrijeb izvuci po meni kao LP i kvalifikacije
ovo je pre pre pre predivna ideja samo bi mozda najbolje bilo da liga pocne u junu, onda bi matchevi mogli se odrzavati svakim danom, raspust, tamo vamo =))

doktore, jesi li sam ovo zamislio, ili ti je neko pomogo? XD
onda u 7 - 8 kolu ubacite kup, dolaze ekipe iz drugih gradova
html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"

Post dobio šamar od Schulz

TRIPLE6ERS : pachanGa.
TRIPLE6ERS : GriZZlY
TRIPLE6ERS : kaszeL
TRIPLE6ERS : acToss
TRIPLE6ERS : b0kser

Fino .... dino kada ce biti Steam Online? hf svim ucesnicima na toj Lan liZi

kvele nemoj prodati ovo
pachanGa. je napisao/la:
TRIPLE6ERS : pachanGa.
TRIPLE6ERS : GriZZlY
TRIPLE6ERS : kaszeL
TRIPLE6ERS : acToss
TRIPLE6ERS : b0kser

Ovi momci imaju Ambicije . [ 21 reč ]

Post dobio šamar od Schulz

Ar1F@pospaN je napisao/la:
nFk naravno ce biti tu

daj shulz bolje organizuj npr. prvo jace ekipe pa onda slabije da ne bi bilo beze nesto ok ?

znaci nFk u sastavu

Ar1F
Vane
entel
Zwer
TBA

@ Ako bi bili vise od 8 ekipa vjerovatno bi napravili neke kvalifikacije za manje poznate klanove. Nece biti nikakvih stimanja i rodbinskih veza. Sto se tice meceva zamislili smo bodovni sistem kod kojeg necete moci praviti kalkulacije.

Opet napominjem ovo je u pripremi nemamo namjeru sutra poceti, gledat cemo da se stimamo prema igracima, kao na steam BiH ligi, i jos cemo dobro razmotriti datum pocetka.

@ Dzemo i rise : Zamolio bih vas da preskocite temu, idete offtopic, raspravljajte na chatu, msnu, sta ja znam.

@ skala : Sef je dosao na ideju i predlozio meni posto sam doktor, da razradim to. A znas mene =)

@ MILAN : Strpi se, sigurno nece za dva mjeseca. Cekamo servere i novi sajt.

@ Ostali : Nisam previse u toku u zadnje vrijeme sto se tice klanova u Sarajevu. Budite sigurni da cete svi dobiti priliku i da nikog necemo izostaviti.

I poslije zavrsetka sisteam Liga (Tabela sa 8 klanova) vjerovatno ce 4 najbolja klana, ici u dalje razigravanje. A nakon ovoga mozda se napravi i Liga 1 i Liga 2 sa ispadanjem, ulascima, opstancima i sl. =)
               Schulz je napisao/la:

oldies
a4o
eFFe
nFk
J5
noxicus
arena ?
bok1 team ?

h8 stavi !

BLAZZE
score
SEXY
ZeN
Sha1N
ch1naaaaa

100% !
               h8`BLAZZE je napisao/la:
h8 stavi !

BLAZZE
score
SEXY
ZeN
Sha1N
ch1naaaaa

100% !

Necu ja nikog jos stavljati, vidim da vec ima preko 8 klanova. Kada budu prijave, prijavite se i vidjet cemo sta ce biti dalje
               Schulz je napisao/la:
Necu ja nikog jos stavljati, vidim da vec ima preko 8 klanova. Kada budu prijave, prijavite se i vidjet cemo sta ce biti dalje

ok
hello

dince J5 100% dolazimo,hvala sto si nas stavio

By : xPozer
               kikeNz0r je napisao/la:
svaka cast za ovo stvarno ...velik broj ekipa ce se prijaviti iz sarajeva pa zato....treba nes kao zrijeb izvuci po meni kao LP i kvalifikacije

BiH Lan liga ili Sarajevo lan liga ?

Eh kad bi recimo svaka regija imala svoju ligu (npr. BanjaLuka,Mostar,Sarajevo,Krupa/Bihac,Bijeljina)
i onda pobijednici liga idu na Grand Finale.

Jbg tesko za organizovati (trebalo bi dosta odg. ljudi iz svakog grada,itd..)ali nije nemoguce.

GL
               Baboun je napisao/la:
BiH Lan liga ili Sarajevo lan liga ?

Eh kad bi recimo svaka regija imala svoju ligu (npr. BanjaLuka,Mostar,Sarajevo,Krupa/Bihac,Bijeljina)
i onda pobijednici liga idu na Grand Finale.

Jbg tesko za organizovati (trebalo bi dosta odg. ljudi iz svakog grada,itd..)ali nije nemoguce.

GL

Mislim da u naslovu pise da cemo vjerovatno traziti saradnike za druge gradove. Zasad samo Sarajevo.

@ Kaze : ne kvari temu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.