Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

RECENZIJE - PROMJENA.

691 pregled · 23 odgovora · otvorena 19.03.2008. u 13:13

Radi sve ove zbrke oko recenzija, odlucili smo se na jednu MALU promjenu. Naime, od sada :

- sve recenzije koje napisete saljete meni na mail, sa naznakom "gamers.ba recenzija". Ja ih pregledam, ispravljam, te

ako valjaju saljem dalje adminima koji objavljuju tu recenziju. Dakle vi nemate pravo pokretati teme sa svojim recenzija, to
rade iskljucivo admini.

- Svoje tekstove morate slati u Wordovom formatu, da bih mogao dodavati commente i ukazati vam na greske.
- I recenzije se ocjenjuju od 1-10. Svaka ocjena se mnozi sa 10 bodova, tako da ako npr dobijete 6 za recenziju, dodaje vam se 60 bodova.
- Isticemo da je pismenost jako bitna u pisanju, tako da, ako mislite da niste dovoljno upoznati sa pravopisom i gramatikom vaseg jezika - odustanite.
- recenzije se mogu pisati na : hrvatskom, srpskom i bosanskom, s tim da se morate opredjeliti za jedno, nema mijesanja jezika u samoj recenziji.

I naravno, po tradiciji - svaki komentar "super" "ekstra" "odlicno" se kaznjava. Vjerovatno ce se uvesti i bodovi za kritike,

ali o tome malo kasnije.

moj mail je :

[email uklonjen]
Da samo napomenem za bodove jos moramo da razradimo jer je opcija davanja bodova odnosno mogucnost da mi dajemo nekom bodove iskljucena jedini nacin jeste preko aplauza koji mi se cini malo smoran ali eto sve u svemu bice te obavjesteni...
http://gamers.ba/procitaj.php?forum=10&id=36830

vec postavio...
               Xybrid je napisao/la:
http://gamers.ba/procitaj.php?forum=10&id=36830

vec postavio...

nvm, ostavit cemo te kao primjer kako ne treba raditi.
To je vec bolje; onaj sistem mi je bio malo cudan - recenzije bile razbacane po forumu.

@andy: wordov format: .doc ili .docx ?
               Adisuki je napisao/la:
To je vec bolje; onaj sistem mi je bio malo cudan - recenzije bile razbacane po forumu.

@andy: wordov format: .doc ili .docx ?

Kako god ti je ljepse, mada mislim da bi bilo bolje u .doc-u, provjerenije je i dostupnije. Ja imam 2007, tako da nije problem-
tako "brete" !
- onaj juce neki napisao recenziju ko pjesmicu !
- po meni bitno za recenzije : KVALITET no KVANTITET (naravno da mora bit norma , al ne sad odlomak iz knjige ...)
- slike i to ; sve ubacimo u word doc. a onda ti/admin/il' ko vec pregleda stavit na net , il' likove (host image) ?
... i jos nes

@andy:
Vidim ocjenjujes recenziju prema kriteriju 1-10, ali da li treba onaj sto pise ocjeniti igru prema nekim kriterijima (kojim?)?
(tipa: gameplay:8, grafika:7, ili pak od 0-100% - zvuk: 77% ?)
ok i bolje, jer mnogo njih kopira sa nekih stranica i uvjerava da su oni pravili
Dobro rjesenje, bit ce preglednije a i nece biti svakakvih recenzija nego samo kvalitetne
a tko si to ti da tebi saljem na mail..aj pozz

Post dobio šamar od Wertu

won.anDRey je napisao/la:
Kako god ti je ljepse, mada mislim da bi bilo bolje u .doc-u, provjerenije je i dostupnije. Ja imam 2007, tako da nije problem-

neam word, moze .txt?
nan1aq. - sad cu otvoriti temu sa primjerom prepravljene recenzije, pa ti skontaj svidja li ti se novi sistem =)
Adisuki - za samu formu pisanja recenzija pitajte Wertu-a i Fatal-a
KARPAT.mayer - sto se mene tice druze - nemoj. Meni manje posla.
Xybrid - Word ima super sistem pisanja komentara (ubaci ih sa strane) tako da mi je lakse. mozes ti slati, na pocetku kada nemam previse posla mogu vam ubacivati komentare i u zagradu, ali profesionalnije, lakse i brze je sa wordom.
won.anDRey je napisao/la:
nan1aq. - sad cu otvoriti temu sa primjerom prepravljene recenzije, pa ti skontaj svidja li ti se novi sistem =)
Adisuki - za samu formu pisanja recenzija pitajte Wertu-a i Fatal-a
KARPAT.mayer - sto se mene tice druze - nemoj. Meni manje posla.
Xybrid - Word ima super sistem pisanja komentara (ubaci ih sa strane) tako da mi je lakse. mozes ti slati, na pocetku kada nemam previse posla mogu vam ubacivati komentare i u zagradu, ali profesionalnije, lakse i brze je sa wordom.

kk valja
Pocela revolucija :$

Samo napred!

Zadnji edit: 19.03.08 u 10:26:37

@won.andrey - ja sam vec poslao dvije recenzije imash na drugoj temi o recenzijama link..pa reci ako nesto ne valja i sta treba da promjenim

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.