Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 21 bod

racunar problem :(

213 pregleda · 12 odgovora · otvorena 13.03.2008. u 19:47

naci....

danas sam odveo u servis racunar i sve je ranije bilo 100% perfektno radilo..

al danas kad sam ga vratio iz servisa svakih pola sata mi se zamrzne ekran na LCD monitoru ... nezz sta da radim svakih pola sata moram rr comp...onda kad hocu da ga upalim samo pocne pištati i samo ona zeleno svijetlo pocne blinkati a monitor ugasen :S nezz sta da radim pls help!

i nemoj te mi govoriti formatiraj racunar!
De prowjeri jel' ti rade kuleri .. meni je prije tako zamrzne.. kad se pregrije comp
de ti provjeri da ti nisu iscupali nesto iz compa i stavili neki stari dio...

valjda znas sta si imo u pc-u prije...

u servisu ti vise izvade nego sto ti stave...
da, uradi ovo shto je AlienzZ rekao i reci nam shto si ga nosio u servis, mozda su ti oni nesto s***ali...
               B.L.A.N.C.O je napisao/la:
reci nam shto si ga nosio u servis, mozda su ti oni nesto s***ali...

ma nosio ga da ga dubinski ociste...al sve radi kako treba ... sad sam provjerio hladan je komp...

odneses ga opet u servis .. i kazes monitor mi neradi , od kad sam dosao kuci .. simple
Kume.. Izvadi graficku i Ram iz racunara ... ocisti ih malo i vrati pa probaj... tako je meni bilo ! GL & HF

(L) Kiss ya All

EDIT: Nema veze sto se tice KULERA ! ... Cim pisti do graficke je ili RAMA ! JEdno jeste !
Rješenje
Pasha,

racunari piste kad neki od hardware neradi tj. najvjerovatnije maticna poloca, ram memorija ili hdd.

Kada je problem u maticnoj poloci onda ga nemozes nikako upaliti tako da mozes raditi nesto na njemu, tj. dodje ti samo startna slika i slova... i pisti...

Ram memorija prouzrokuje isti problem stim da se moze upaliti ako imas 2 ili vise slotova u njemu... Zamrzava ti z*** Ram-a . Znas li koliko si imo prije nego sto si ga odnio ? Mislim "odveo" ko da je dijete ili sta ja znam...

Kad je HDD ( citaj : Hard Disc Drive ) u pitanju, tada se kompjuter nepali i na ekranu ti pise da racunar nije u mogucnosti da pronadje sistemske file-ove...

Eto pogledaj to malo pa javi, moze i na msn [email uklonjen] . Ako nekom nesto zatreba bujrum, samo necu djecu po MSN-u !

Moli ***a da ti sta nisu izvadili ili da ti sta nije crklo !
Gdje si nosio ? Mozda ti je nesto crklo kad si ga kuci donio. Nesmijes odmah paliti, jer se prvo treba akumulirati ...

Ajde pozz !

Post dobio aplauz od LizzarD

Cuj neradi.Lagano drug vratis im u dole i kazesh prije mi je normalno radio sad mi se zaledi . . .
               borat je napisao/la:

Moli ***a da ti sta nisu izvadili ili da ti sta nije crklo !
Gdje si nosio ? Mozda ti je nesto crklo kad si ga kuci donio. Nesmijes odmah paliti, jer se prvo treba akumulirati ...

Ajde pozz !

nosio sam ga u IT servis... ma evo proradio je ja mislim..vidjecemo da li ce ponovo biti isto
1.) ocisti prasinu unutar centralne

2.)provjeri jesul svi kablovi dobro prikopcani(graficka , monitor itd.)

3.)mozda je neki spoj u kablu koji vodi od monitora do graficke

4.)ako imas vistu temu a XP ti je OP onda brisi pod razno Vista temu
jer zaledi cesto z*** tih tema

ako jos sta skontam javim ti
               4myR. je napisao/la:
nosio sam ga u IT servis... ma evo proradio je ja mislim..vidjecemo da li ce ponovo biti isto

Pa sto u IT *** ti pamet dao...
To su najveci lopovu u Bosni i Hercegovini ! Imas Plus, DNC, Imtec, Didaktu, Delphin i jos bruku njih samo nemoj tamo.

Ajde vidi to sto sam gore piso pa javi da znam, ako nije to da vidimo sta bi bilo drugo...

ajde pozz
U cemu je bio problem ? Ti mi samo dade bodove, a mene interesuje u cemu je bilo ako si skonto sta mu je ?

Pozz !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.