Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

BH Gaming ' future

626 pregleda · 45 odgovora · otvorena 07.03.2008. u 15:17

-Nakon što se Schulz pobrinuo da BH Steam Liga prođe u najboljem redu i on je jedan od zaslužniji što se pojavio članak o tome.

Posle toga neprestalno sam razmišljao o jednoj većoj razini BH Gaminga.Da se cs digne na veći nivo.Veća razina od ove prelazak "glavnih" servera na steam(Vac).

Povečan je broj čitera i iz dana u dan sve više napadaju BH servere.

-Ne govorim da odmah treba preci na steam tj. prvo moramo obezbjediti izvor gdje će potencijalni igrači kupiti steam.Imamo Već nekoliko izvora ali to nije dovoljno.

Npr. Obavjestiti da će za 30 dana EPN LOL i BIHNET preci na STEAM i da potrazite Vaše "Steam Accounte".

To bi bio odlican uvod tj. mnogo bi letjeli i skupljali pare za accounte.

Za početak neka se prebace glavni serveri na VAC ( EuroProNet , Logosoft , Bihnet)

Vjerujte da trebamo misliti na svoju buducnost u Gamingu.

by ch1p

Netreba mnogo public servera trebaju nam dobri CW serveri.

Dignimo BH Gaming na vecu razinu.
Učinimo nešto....
Ako naša država nemože u Europsku uniju ,ajmo to bar mi uraditi ubaciti BIH u cs svijet.

Ja nisam pojedinac koji to želi mnogo membersa ovdje zeli isto kao ja....
Šta je odvojiti 15KM za steam?
Mislim da se to moze!

Hvala na posjeti!

Ar1F`10 je napisao/la:
ch1p ti znas da ja tebe volim (K)

medjutim trebalo bi se to pokusat ali mislim da ne bi uspjeli...ko ce kupit steam u nekim manjim gradovima?radije ce igrat na nekim noobovskim non steam serverima nego platit kartu u rajvosa radi steama...mislite malo,mi u sarajevu imamo gdje kupit uvijek - kod sefa

medjutim u ovim manjim gradovima,kod koga?

jedino svojom karticom sto nijedan roditelj nece dati jer je preriskantno...skontajte..

arife ti znas da ja tebe volim(K)

medjutim postoji u mojoj temi napisano izvori za kupnju steam accounta.Naprimjer onaj xxx-fire je otvorio racun i na racun pare i dobijes steam..

Uplatis lagano da imas 6 godina mozes otici do banke i uplatiti novac na ziro racun!
-h4ris je napisao/la:
Bilo bi dobro
ali pola cs-a igra od 12-13 godina
kako ce oni kupiti steam ?
TEMA U ZANIMLJIVE

nekontam, kakve to veze ima, odvoje i kupe, uostalom i netreba puno djece
Ar1F`10 je napisao/la:
otkad imam steam

a za steam servere mislim da ne valja,dovoljan je 1 jer raja nema steamova...treba povecati broj admina na serveru,kada se bihnet bude punio svaki dan onda trebaju preci i drugi serveri...nisam dusman ali takva je istina :\'(

glupo razmisljas... kontaj malo... kad prebace sve glavne servere. onda ce se zapitat gdje da igraju.. kupe steam.. i sutaju ko ljudi,
Po meni bi svi non-steam serveri trebali biti DOWN, a onaj koji ga podigne strpat mu u supak crnca !

btw. pravimo nova okupljanja na BIHnetu dok se pojawi glavutan iz bihneta. Na ovakvom cfgu laga server puno.
Po meni hajte sad na bihnet 1 da se pucamo

dA ne otvaram novu temu

c|_|

Zadnji edit: 07.03.08 u 10:16:52

sve jeto super i sve je to ok .. samo vidim tema se zove "bh gaming future" a prica se smao o CS.u (koliko sam mogao primjetit). kako bi bilo da se pocne josh nesto igrat a ne samo cs. vidim svi cs igraju svi su "pro" a niko nema uspijeha van granica . no offense
slazem se ideja predobra al ja trazim steam vec 1.5 mjesec i ne mogu nac niko se nije javio mozda je do mene ne znam :/
ii treba staviti vise cw sto kazu da se vise mixeva igra tako se napreduje

Zadnji edit: 07.03.08 u 10:21:58

To bi sminka bila. Svi najjaci serveru u BiH (epn, lol, bihnet itd) da se prebace na steam i onda im nema fajde nego nabavit steam.
I ovaj ch1p pune sere se potencijalnim "zanimljivim" temama

Steam, hmmm... Ofc !

Imam admina na LOL Steam serveru, koji je vjerovatno i najbolje podešen server u BiH ( ping 10 - 20 ). Ako me neko nekada pit'o da igra cw na njemu, omogućio sam to, ali takve su stvari rijetke.

Sinoć me zovu na neki mix nešta, igram sa 2 tipa u ekipi koji 100% imaju cheat, neću ih imenovati, naravno momci protiv kojih igramo popizde ( gZ, iz Goražda ), ali zlatno pravilo na non-steamu (uvijek bilo i ostalo) : SVI SU CHEATERI !

To da se sve prebaci na VAC2, naravno da sam za. Lično sam jedno vrijeme rušio non-steam servere ( kao član jedne grupice koja se bavi takvim glupostima ), i kontam "ovi fakat nikada neće prebaciti na steam". Kakve onda koristi od zadavanja glavobolje adminima ? Naravno, VAC2 serveri ne mogu biti srušeni kao što se dešava sa non steam serverima.

Nećete da kupite Steam i igrate ? Hoćeš, nećeš, ne moraš !

Kome se zaista igra CS, on će kupiti orginalnu kopiju.

Dalje gledam stanje na BIHnet, EPN i LOL public ( nonsteam ) serverima, to je malo reći očaj. Jad i čemer. Tuga. Žalost. Za plakati. Uđem u spec, pratim admina i kontam "kako bih ga slatko banov'o". I tako jednog po jednog. Prva greška koju head-admini urade kod dodavanja amx privilegija novim adminima je što im stave immunity. NIKO sem head-admina ne treba da ima immunity, ama baš niko. Zašto je to tako ? Zašto je jedan iggi dao otkaz kao head admin na terri ?

Dalje, provaljivanje admina i gluposti, pozovi debila na svoj server i pročitaj mu setinfo etc. Na steam serverima nema potrebe da se amx dodjeljuje preko setinfo-a. Ima svako svoj steam_ID, na njega dobije admina, izgubi li admina, izgubio je i steam ( u slučaju provaljenog pw-a ). Takvog admina imam na par servera i jednostavno znam da mi niko neće ukrasti glupi setinfo.

Kako doći do prvobitnog cilja ? Iskupiti fino head admine velikih provajdera, pripremiti govor da sjednu na dupe, nagovoriti ih. Trajati će jedno dva-tri mjeseca dok se ne nađe provider koji će iskoristiti to što svi ostali nude VAC2 servere pa sebi biznis razraditi sa piratskim. Kada se uvede legitimni zakon za ovakve stvari, možemo očekivati da će svi provideri isporučiti VAC2. Do tada, konkurencija je preoštra.

Hoće li biti cheatera na Steamu ? DA !
Hoće li cheaterima biti banovan Steam ? DA !

Iako Steam acc-ove Valve ne banuje odmah, budu banovani kad-tad.

Zadnji edit: 07.03.08 u 11:04:39

dobra je ideja al treba sacekat jos koja 2 do 3 mjeseca ako epn lol i bihnet stavite na stem

global, killnet, exploidet i ti serveri ce biti puni

zato je najbolje da se digne lol steam public tkao sa epn om

na epnu je prije bio epn2 bolje da se ponovo digne al da bude steam

ch0sss
Ok...predobrA ideja samo sto nema nigdje uzeti steam sem u SA il mozda jos koji grad...necu ja iz Bihaca dolazit u Sa z*** steama...jos manje slati pare ofo ono da me neko presanka...da imam steam bio bi 100 % u to da se predje...vako kad nemam niti ima dje kupit ovdje...onda ne
PiraTM87 je napisao/la:
dobra je ideja al treba sacekat jos koja 2 do 3 mjeseca ako epn lol i bihnet stavite na stem

global, killnet, exploidet i ti serveri ce biti puni

zato je najbolje da se digne lol steam public tkao sa epn om

na epnu je prije bio epn2 bolje da se ponovo digne al da bude steam

ch0sss

da al ce na tim serverima skupljat prabi bokji igrai i bit ce bolja kvaliteta igre.. a na tim non-steam serverima ce ostat ljudi koji ne mogu dat 15 km za steam pa nek odu tamo i pale citeve
STEAM FTW

wrijedi pokushat..

Zadnji edit: 07.03.08 u 11:23:25

BushID0.BA je napisao/la:
Nisi ti glup samo se tako cesljas !
Govorim za admina zato sto mozda 2 covjeka imaju admina na ovim CW serverima.
Treba biti konkurs zato kada bi raja dobila admina svaku noc bi igrali mecheve i nebi bilo prozivanja i psovanja.

@ Billgateson : nema te igrice koja moze skinuti CS sa trona ha ya

wow ?
s[K]uLL.^^ je napisao/la:
Prebacili bihnet na steam , nigdje nikoga ? o_O Sve dok ovi "poznatiji" serveri nebudu svi steam onda ce biti neke sanse...

zato sto neki igraci takodje nemaju steam a naravno jer ima bih2,bih3 pa epn lol sve to non steam serveri sve dok svi ovi veci ne predju na steam nema napredka ne moze samo bihnet preci na VAC a epn i lol ne naravno da ce raja koja igra iz net centra i poznati citeri igrat na ovim imenovanim non-steam serverima...
btw tto ce biti super da ja vise ne igram sa Svabama na VAc serverima posto je bih prazan bice bar jedan od 3 ser kolko tolko pun
TEOL odavno ima STEAM server ... samo sto je prazan skoro uvijek

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.