Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GAMERS.ba

2.277 pregleda · 66 odgovora · otvorena 29.01.2008. u 14:40

Da smanjite blamiranje sa stalnim otvaranjem tema npr. promocija radova, linkova i pitanja/problema multiply / bezpotrebne svrhe, otvaram ovu temu u koju će te pisati samo ideje/prijedloge za poboljšanje portala/foruma.
Ako se ispostavi da je nešto dobra ideja, može pasti bodova za pice i duhan xD
Raspravu : Sadzaj - Izgled - Dodatci kometirajte konkretno.

Uz Pozdrave
               SPOONCCC je napisao/la:
neznam ja ko kupuje bodove

hahahaha Smiješan si

Post dobio šamar od banks

Samo pametni ljudi znaju sranje procjenit.
Samo pametni ljudi znaju sranje promjenit.
Na svaki novi registrovan clan da se posalje autmatska poruka jedna ili vise ,da u tim poruka pisu linkovi od pravila i nekih tema ili nesto drugo sto bi ih natjeralo da koriste opciju "trazi",neka pomoc kako sta ,gdje sta naci tako da im se pomogne da manje tema stavljaju.

Onda imamo "18694 člana " ovog naseg predivnog foruma od cega ima 15000 neaktivnih clanova koji su se samo registrovali i napisali koji post i procitali druge postove i vidjetli kakvi članova ima i vise se nikad nisu pojavili na ovog forumu.Jedno 500 koji cu aktivni i ostalo nako navrati kad se pozeli tema i postova da napravi za glupu temu i glup post i tako dalje.

Ofrino davanje bodova od strane pojedinih admin_a,sad ima 5000 bodova a sad ima 700 ili 7 bodova.

Primjer :

http://www.gamers.ba/profil.php?id=6380

U profilu pise :

dodatnih admin bodova .: 8144
odbijenih bodova od strane admina .: - 5750

Onda jedan admina banuje nekog clana radi nekulture a drugi admin mu skine ban samo zato sto mu je drug ili nesto ucinio.

Recimo ovaj primjer :
http://www.gamers.ba/profil.php?id=12525

U profilu ce te procitat fino pise vako :
dodatnih admin bodova .: 4780
odbijenih bodova od strane admina .: - 4360

Volio bih da se to rijesi jer dosta članova juce imalo 500 bodova danas ima 2000 bodova ili vise manje nije bitno tacno.

Onda bi trebalo malo citat GB i PM jer tu se mngo psuje,vrijedja i svasta jos.

Jedan primjer mozete naci u mom GB .

Gledajuci druge komentara i rekoh odo radit ima posla, jos malo pa ce kraj radnog vremena, i procitajte dobro post od Fatal-a

Odo jest ,vozdra s postovanjem
Ama ovako bi najbolje bilo:

Bodovi ostaju

1. Srediti rezencije, ili ih ukloniti da dzabe ne stoje
2. Dodati vise stvari u shop.
3. NAPRAVITI PLAVI SKIN
4. Vise AKTIVNIH admina

I jedan ovako poseban: Statistiku sredite: one koji su aktivni ostavite, one koji nisu odstraniti sa foruma.

Ako se jos neceg sjetim javicu vam ...

Evo jos jedan prijedlog.

Tamo na forumu, onaj podforum "coffe shop" promjeniti mu ime u off topic
Nemogu da zaobidzem ovu temu a da sta ne napisem ...
Nechu da pametujem , samo chu da napisem par stavki koje sam podavno primjetio ..

Sjecham se stare raje ovdje na forumu , ti ljudi su se uvijek znali nashaliti kad god je trebalo , nisu znali za spam , koji se danas evo uveliko primjechuje ... Mnogi koji su duze vremena registrovani na 4umu pokusavali su promjeniti sto se promijeniti moglo , tj promjeniti situaciju koja je vladala , sve to bezuspjeshno , mada jos uvjek postoje oni koji se i dan danas zalazu kako bi postigli nesto korisno , ja mislim da to dobro djeluje , jer se neke promjene ocito vide i prepoznaju.!

Opet se vracham na pocetak , gdje sam spominjao spam , dakle , mnogi [ stariji ] korisnici su jednostavno napustili ovaj sajt , kad kazem napustili ne mislim bukvalno napustili , nego su ga jednostavno prestali posjechivati z*** vech navedenih razloga , dok josh uvjek postoje oni korisnici , koji znaju sata i sate , dane i dane , provoditi tu na forumu , tj biti online u svako doba. Jedan sam od tih , mada se rijetko kad logujem , cisto otvorim forum , pratim sha se desava citam vijesti , teme kadkad sta komentarisem no ne zasicujem se tim postovima kao pojedini. Tim ljudima skidajmo kapu , jer su i oni dijelom toga cine ovaj forum djelimicno boljim nego ranije sto je bio.

Eh sad , sta je spam ?
Za mene spam predstavlja osobu koja ima vise od pet odgovora na jednu temu , iole normalnu temu , i naravno i konstantno pravi opet isto , citira korisnike sve to s ciljem da nabije vechi broj postova , za mene je to spam , i nekakko mi to ne predstavlja forumanje i slicno , za mene to predstavlja spamanje i dopisivanje preko foruma nista drugo.

Kada govorimo o promjenama i izmjenama na sajtu .. :
Mnoo korisnika ne postuje pravila , a ujedno pametuju sta bi trebalo promjeniti na forumu , sta bi trebalo izbaciti , a sha dodati kako bi svima bilo bolje kako bi svi uzivali. Ljudi koliko para , toliko muzike.
Ti pojedini nalazu pravila , protiv toga nemam nista. Tu smo da postujemo pravila/zakon , a ne da ih mjenjamo , takva su kakva su , i to stoji , ujedno vecina nas nije ni kompetentna za tako nesto a kamoli sta vishe.

Sad nesto o promjenama tim famoznim ... :
Ev par promjena koje sam skoro procitao mada ih ima dosta mnogi su postavljali teme u cilju bolje funkcionalnosti foruma.

- Napraviti ''ignore'' [ glupost , onaj ko ti smeta za koga ne zelis da ti salje poruke i slicno samo ignorisi i ne odgovaraj i ne odazivaj se na njegove poruke , konkretno ].
- Ukinuti bodowe [ bodovi ? To je uradjeno sa ciljem da se korisnici koji su stalniji na stranici odvoje na neki nacin od korisnika koji nisu. Tako da se razumijemo to je nepotrebno i nije neophodno. ]
- Dodati plavi skin [ O tome bi mogao da odluchuje samo onaj ko je nadlezan i da porazgovara sa Adom , a kako Ado veli , 'Izvinjavam se z*** neaktivnosti , uskoro dolaze mnogi noviteti na gamersu. Tu nemozemo nista , protiv necije volje. Sta je tu je pomirite se s tim!
- Napraviti spisak banovanih korisnika [ Totalno nepotrebna stvar , jer admini imaju internu listu svih banovanih korisnika. ]
- Povecati upise u guestbook-u [ Eh to bi bilo pozeljno , da se napravi barem malo veci broj mogucih upisa , ali ne prevelik , jer bi to imalo istu funkciju kao i privatna poruka , stim sto nebi bilo privatno zar ne? Logicno

Naizad , prekomjeran broj postova kod pojedinih , koje jedan korisnik pravi u toku dana , dakle da razmotrimo i to.
Pise se previse postova u jednom danu , mada je broj postova neogranicen koje mozes pisati , sve do trenutka dok ne budes formalno odstranjen sa foruma.

SAVJET :
Obratite paznju na kvalitet , a ne kvantitet. Mada sam siguran da 50% njih ne zna sta to znaci.
A sto se tice spamera i njih je drasticno manje , ne kazem da ih nema ima ih ali malo , nekada slavna lica :

- sakib4ever
- skakavac i ne znam za ostale.

Mnogi su podrzavali ove spamere i odgovarali na njihove teme , i takve treba kaznjavati.
Kao sto Dino jednom rece i ode u legendu :
Citiram :

Covjeciji mozak je ogranicen a glupost nije.

Zaboravio sam da napomenem na neke stvari koje su bile pravo dobre dok su ti ljudi bili na ovom forumu.
Dakle celer0n je postavio jednu temu jako dobru.
SDPG – Stranka Demokratskih Prava Gamera i djelimicno je uspio u onome sto je pokusavao , na tome svaka cast!

I na kraju posto je dosta admina inaktivno , trebalo bi dati jos par admina kako bi upotpunili administraciju i doprinijeli ovom forumu.

Svaka cast Alija kad se ti brines o svemu ovdje , uvest reda.
[url]Ovo je bio jedan post bez edita[/url] xD furam se na bok1a

Post dobio aplauz od banks

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.