Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Problem @ sistem...

214 pregleda · 8 odgovora · otvorena 19.01.2008. u 23:22

Instalirao windows xp ... i sve se zavrsilo ja rr komp i na pocetku mi se slijedece pojavi :

Kako cu ovo ukinuti da nemoram svaki put odabirati izmedju 2 ista windows-a :s
ako nisi format odnosno obriso prethodni win onda ubaci cd i idi na install pa kad ti dodje da biras particion obrisi taj drugi
Start
RUN
kucas MSCONFIG

ides na BOOT.INI

Stavis samo 3 sec cekanje i imas opcija Set default,

izbrisat samo mozes to kada obrises sve particije sa HDD svog i nikako drugacije probaj to sto sam ti gore napisao
kad si n00b instalirao si windows na D i nisi formatirao C BOze dragi !
               -Lm^ je napisao/la:
kad si n00b instalirao si windows na D i nisi formatirao C BOze dragi !

Prvo formatiro windows na c i onda istaliro novi na C ... i to mi doslo na d nemam nista...
formatiraj cijeli komp od C do z : xD
Rješenje
Desni klik na my computers pa properties, onda idi na advanced pa na treci odozgo settings. E tu idi na edit pa obriši jednu od te dvije gdje piše multi(0)disk(0) itd.. a brisaćeš donju ako si na c instalirao novi xp i onda će se bootat bez tog boot screena.

kthbai
kad je bilo da biras uprage ili new window odabro si new window sad trenutno imas 2 windowa /ista / to je za one koji korsite npr 2000 milenijum i xp .. nista moras format ponovo i staviti uprage da instal radis prekostarog windowsa....

btw: TO SE DESI KAD POCINJETE FORMAT I INSTALACIJU SISTEMA ... DOK EJ SISTEM DIGNUT ! prvo RR RACUNAR PA DALJE ... A NE UBACITI CD I IDEMO INSTALL ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.