Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa cd romom..

0 pregleda · 13 odgovora · otvorena 17.01.2008. u 19:41

Poz ljudi.. evo krenuo sam da stavim cd rom u komp ali kad ga prikopcam (dosad ga nisam imao) kad se pokrece komp pojavi se error :"System boot error failture" Nesto u tom smilsu...

Eto skromnih 10 bodova da bi mi ostalo da mogu edit

kad ti se pali racunar pritisnes tipku F1 na tastaturi ( to ti je tipka na vrhu tastature pored esc)
ej jarane pa vidi u biosu !! ak znas sta je to !! vidi jel ti automatski da ti trazi i viidi sta ti je primary i secundary !! mozda ti nije u biosu ukljucen...pozz
tehnikagv je napisao/la:
ej jarane pa vidi u biosu !! ak znas sta je to !! vidi jel ti automatski da ti trazi i viidi sta ti je primary i secundary !! mozda ti nije u biosu ukljucen...pozz

ajd jarane objasni pls sta treba da bude u bios i ostalo pls pls
Kada ukljucujes komp upri del ili F1 i tamo imas bios postavke i nadji boot i stvai da se boota sa cd
vLexinho je napisao/la:
ajd jarane objasni pls sta treba da bude u bios i ostalo pls pls

nebih ti ja preporucio da ista dr**s po biosu ukoliko nisi nikad radio u njemu

Ako imas nekog poznatog da zna dobro oko racunara neka ti to uradi
rim|@|mir je napisao/la:
nebih ti ja preporucio da ista dr**s po biosu ukoliko nisi nikad radio u njemu

Ako imas nekog poznatog da zna dobro oko racunara neka ti to uradi

a moram nekako podesiti, radi citac radi sve al ne znam sta fali kad ga prikljucim to se pojavi, ajde please nek neko objasni sta trebam udariti hitno je moram sutra za skolu nesto srediti :S
Ocigledno je da ne znas podesiti jumpere, to ti se vjerovatno pojavljuje zato sto spajas cd-rom na isti kabl na kojem je i hdd, spoji na drugi kabl i radice, a pri tome i hdd i cd-rom postavi na master.
tAkethreer1 je napisao/la:
izvadi jumpere

tooo kralju !!!!!! evo objasnjavao mi momak na msn 10 min kako da uradim i uspelo

Ty
vLexinho je napisao/la:
tooo kralju !!!!!! evo objasnjavao mi momak na msn 10 min kako da uradim i uspelo

Ty

np

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.