Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Parkour @ Sarajevo

309 pregleda · 13 odgovora · otvorena 09.01.2008. u 21:41

Postoji li negdje u Sarajevu nekakav klub za treniranje, fazoni.. ili se to mora uciti samostalno?

Hvala!
imam moj jaran se bavio tim ..

sacekaj dok dodje na msn da ga pitam .. bice edit..
postoji klub...al koji ti osnujes. Nadjes si par drugova ak ih imas, ak nemas sprijateljis se s' neakvim budalama i maltite preko pozida, auta, klipa, stepenica, ograde itd. Onda kada se uvezbate idete sarajevom i trazite druge tkao ti nazovi timove i dokazujete se ko je bolji al veruj mi od toga nema ljeba. Nadjes si fino djevojku i zaboravis na hebeni parkour dje ujedno mos i kicmu slomit ak si mutav sto je veoma cool? hay uzdravlje
Postoji crew SA Parkour,nisam siguran kako se zove,moj haver je u tom crewu
http://gamers.ba/procitaj.php?id=23006&forum=10
cheoS. je napisao/la:
Postoji crew SA Parkour,nisam siguran kako se zove,moj haver je u tom crewu

daj nam kakv msn da se povezemo s tim jaranom
Jarane , shta da ti kazhem ...

Najvjerovatnije je da ima par likova koji se vikendima skupljaju da se malo zajebavaju i to traje neki 5-6 mjeseci i onda moras naci druge likove i tako u krug ... sve u svemu --> poprilicno neozbiljno ... barem onoliko koliko ja znam ...

Najbolje ti je da pocnes sam od nekih laganih stvari ... ako mislis odmah trcati sa dobrim traceurima , odlezat ces 2 mjeseca u bolnici na cistu miru ...

Kao prvo ... ne mozhesh odmah izletiti na ulicu i poceti izvoditi fazone ... trebash prvo poceti sa fizickim pripremama ... to znaci sklekovi, trbusnjaci, zgibovi, cucnjevi i to nekih 3-4 dana u sedmici ( sve vrste )

Kao drugo ... KONDICIJA ... ako ne mozhesh trcati normalno duzhe vrijeme ... neces moci ni trcati parkour ... jer kad se izmoris, vrlo je lahko polomiti neshto ...

Kao trece ... ODRAZ ... moraces imati odraz preko nekih 60 cm , ako mislish ozbiljnije fazone raditi ... no ako budesh konstantno vjezbao , to ti nece predstavljati problem ...

Kao 4., 5. 6. , ... obrati se ljudima koji se time vec bave ... oni ti mogu dati najbolje savjete ... takodje ti je jako korisno ako si trenirao ili treniras gimnastiku ili borilacki sport neki ...

Dosta je tu josh stvari na koje morash obratiti paznju ... no, uvidjeces i sam vremenom ...

Pocni odmah uvjezbavati pravilan skok, pad , kolut i lazy i monkey vault ... nemoj se forsirati i sretno ti dalje bilo ...

OBSTACLES ARE TO BE CONQUERED ! PozZ ! StreaM !
ja sam to sa jranaom radio.. no prestali smo kad je skola pocela i nismo nesto pretjerano skilled bili, tj vise ko a*****i aka manijaci koji bi samo trcali na sve strane razbijali se ko debili samo da se malo ispusemo i oslobodimo stresa, mislili smo ici pro ali je nekako volja falila i ev razmisljamo da ponovo krenemo sa boljim vremenom
nE_.n0th1nG_ je napisao/la:
daj nam kakv msn da se povezemo s tim jaranom

Ima lik msn,al ga nikad nema,nema konekciju,raspitaću se malo,sumnjam da se više bavi time...Javim ti na PM
[email uklonjen] javi se njemu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.