Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bosanci u ocima drugih

470 pregleda · 21 odgovor · otvorena 27.11.2004. u 00:17

Citat:
BOSANCI-BRĐANI
25. studenoga, 2004.

Kao prvo želim da pozdravim redakciju Ferala. Zovem se Igor, rođen sam i živim u BiH, imam 28 godina. Sinoć sam slučajno prebacio na Novu TV i baš u to vrijeme se prikazivao dječji američki film Inspector Gadget. E zbog čega je to sve bitno? Zadnjih 10 godina radim kao prevoditelj za međunarodne organizacije u BiH.

U sinoćnjem filmu prevoditelj rečenicu "He looks like a hillbilly in a suit" prevodi kao "Izgleda ko Bosanac u odijelu". Ja nisam mogao vjerovat očima kad sam na ekranu ugledao prijevod. Bože što ne zapamti ime prevoditelja. Za njegovu ili njenu informaciju Hillbilly ne znači Bosanac nego seljak ili bolje rečeno brđanin. E sad vjerovatno nije i potrebno neko zavidno znanje da bi se to znalo što znači da je gospon prevoditelj pokušao da ispadne smiješan i iznese svoju mržnju prema Bosancima radeći svoj posao. Kakva sramota. Takvim ispadima dokazuje svoju neprofesionalnost, neetičnost, neznanje (nisu svi Bosanci seljaci).

-- Vaš čitatelj Igor

Slucajno ovo nadjo, i nemogu vjerovat da nas tako ponizavaju, a gledao sam malo film mada nisam nista bog zna ali stvarno krajnje nisko i glooopo!!!
Ujtru rano kad se probudim i na Novoj bude djeci program Spiderman i Xmen-ovi...I sa u jednon epizodi spidermana kovori kako se prenosi oruzije kad rece onaj..."Od bosanaca nemoj te nista kupovati,jer neznaju repetirati gun,i sad oni likovi pukose od smjeha" a za slovence hvale itd...imaju najbolju automatsku pusku za plazmom itd (nigdje veze,te srbe ja odvalio kad sam cuo...a gledao sam i ja to sa Inspektorom gagetom...
A Nova obradjue text pa tako da nas j.... a kontao da je extra kanal al kad sam cuo neke komentare u vezi nas...lol,bolje gledati RTS nego hrvatski kanal...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.