Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dedicated - Problem connect

0 pregleda · 13 odgovora · otvorena 18.12.2007. u 18:18

Dizem ovu temu jer moj drug nema bodova da vam da ...- Mom drugu je potrebna pomoc , naime on ima sledeci problem ....

-Sve ima sto je potrebno za server ., Ali nemoze se druga osoba connect na njegov server , probali smo u gogle myip - nece ....

Ja mislim da nemoze zato sto se njemu ip , mjenja svake sekunde ?
Evo on ce se javit , i objasnice vam u cemu je problem .....
Ja sad idem , a on ce mi reci ko mu je pomogo ...
REKLAMA :
Mozda ti sto citas ovo znas odg, nestidi se reci rjesenje ...
Jel otvorio portove djaba ako mu se IP mjenja nije do toga jer ja imam IP koji se nikad ne mjenja :S i pokusavo sam da tako napravim da udje neko i nije moglo to je jedino do servera nek proba skinut odnekle bili su tutoriali kako napraviti server...
Ugasi firewall na mreznoj, i to je to...a sto se tice antivirusa, jedino bi ti Zone Alarm mogao praviti probleme, ostali su okej...

Edit:

sv_lan 0 ?

Zadnji edit: 18.12.07 u 12:26:49

mandA je napisao/la:
Ugasi firewall na mreznoj, i to je to...a sto se tice antivirusa, jedino bi ti Zone Alarm mogao praviti probleme, ostali su okej...

Ja sam majstor za te stvari , prvo smo to ugasili ...Idemo dalje nije to ...
stani nekontam koji je to internek kod kojeg se mjenja svake sekunde IP.
Koji je problem kada se konektuje druga osoba: jel ne vidi server ili neki drugi problem?
Hmm pa ovako ja kad napravim server, i dam ip drugoj nekom drugu...i on kad to ubacim, nikako mu nepokazuje da ikako postoji server.
mozda nije dobro digao server?

Pravis u dedicated server :

Name server : ime koje hoces
Network : Internet
Maps : koju zelish
Port : 27016
Anti security : neka ne bude strihirano

Onda kada dignes server u konzolu kucas sv_lan 0 i gasi sve programe kao npr . msn,nod 32 itd...
Ali ja kada sam dizo server sa svog kompjutera i sa tog kompjutera udjem na server pada ubrzo server ...
Dedicated server ces naci : my computer/local disc :C/program files/valve/hlds ..

I josh :

Ip adresu ces uzeti najlakse preko stranice : www.whatismyip.com,a ako npr. stavis port : 27015

Onda npr. ip je : 85.158.13.24 eh onda uzmes taj ip i samo dajes prijateljima ip kao : 85.158.13.24:27015..Sretno
SLL4Y3RL33T je napisao/la:
mozda nije dobro digao server?

Pravis u dedicated server :

Name server : ime koje hoces
Network : Internet
Maps : koju zelish
Port : 27016
Anti security : neka ne bude strihirano

Onda kada dignes server u konzolu kucas sv_lan 0 i gasi sve programe kao npr . msn,nod 32 itd...
Ali ja kada sam dizo server sa svog kompjutera i sa tog kompjutera udjem na server pada ubrzo server ...
Dedicated server ces naci : my computer/local disc :C/program files/valve/hlds ..

I josh :

Ip adresu ces uzeti najlakse preko stranice : www.whatismyip.com,a ako npr. stavis port : 27015

Onda npr. ip je : 85.158.13.24 eh onda uzmes taj ip i samo dajes prijateljima ip kao : 85.158.13.24:27015..Sretno

Ok hvala sacu da probam
kad otvoris dedicated idi na google i ukucaj www.whatsmyip.com prepisi ip i onda stavi dvotacku poslje toga ( i prepisi port sa dedicated servera onda to copy i add servers u cs-u... gl

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.