Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 60 bodova

Windows [problem]

220 pregleda · 6 odgovora · otvorena 07.12.2007. u 16:20

Juce sam formatirao pc i imam problem, ne mogu da ga ugasim iz windowsa vec moram na dugme i gasit i restartovat. Znaci kada odem start shutdown
nista se ne desi samo ekran pocrni i moram ga na dugme ugasit ili restartovat.
I kada mi ude u windows uopste nemogu pokrenuti neki program do odredenog vremena npr. za nekoliko minuta.

Da li je moguce da ja do CD widowsa ili neshto do compa plz HELP
No spam

Ps. Jel ima neko link da se skinem windows normalan Trazio sam po ostalim temama al nisam nasho pomoc .(

thnx
To na pocetku sto cekas meni je bilo do sp2 dok se palio firewall a kod gasenja mozda nesto nisi dobro instalirao znaci cd nije valjao ako nis ne pomogne nadji drugi cd pa probaj
Rješenje
Probaj ovo uradit

Start => RUN => shutdown -t 1

ili kao sto kaze SilkRoaD da probash ponovo podici sistem sa nowim cd

al pokusaj ovo sto sam ti napisao
Kažu ne guraj prste dje im nije mjesto.

Pogledaj u Control Panel -> Power Options -> Advanced ->

U kliznim menijima postavi da ti je Shut Down na pritisak dugmeta blabla.

Uđi u BIOS i vrati Default Setting-e ( Load Optimized Defaults ili tako nešto )
kenaN4mi[0] je napisao/la:
Probaj ovo uradit

Start => RUN => shutdown -t 1

ili kao sto kaze SilkRoaD da probash ponovo podici sistem sa nowim cd

al pokusaj ovo sto sam ti napisao

Evo da napisem jedan trik (mozete ga koristiti i u nedozvoljene svrhe).Idete desni click na desktop i new-shortcut.U novom prozoru ukucate slijedece :

shutdown -s -t "vrijeme koje zelite" c "poruku koju zelite vidjeti".Recimo ovako.

Shutdown -s -t "60" -c "ugasi se vise".(mora biti sa razmakom i mora biti kucana i poruka,inace nista od ovoga).Slijedece,dajte naziv novoj precici i udrite po OK-u.To bi bilo to.Ima jos par trikova da se iskoriste u nedozvoljene svrhe,obratite se na PM ili GB za to.
DO CD 100000000% sad da supas po windowsu a tek ga formatiro mislim nema smisla nego jarane kao prvo,

1.Kupi CD SP2 ( probaj sa update ono sto imas kad ubacis cd i instal klikni i ono imas sad da biras new instalacion i update , e stavi update samo da ti popravi te greske )

..... kao drugo

2.Kupi CD SP2 BOOT ( formatiraj kompjuter ponovo i bila )
probaj defragmentovat disk ako si iso na "quick format" prije instalacije windowsa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.