Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

TerraNet Game Hosting

1.989 pregleda · 26 odgovora · otvorena 04.10.2007. u 00:14

Eh i terra je odlucila da se baci i u te vode.
Nudimo vam iznajmljivanje trenutno samo CS servera. Steam - NoN Steam vi birate. Imamo u planu prosirivanje kapaciteta i hostanje i drugih igara. Sta dobijate hostanjem kod nas. Jeftine, kvalitetne a jos domace servere . Dobijate FTP pristup tako da mozete ubacivati mape koje zelite ... mjenjati admine ... dobijate i automatski hosting za vase forume i portale... koristenje sql-a. Takodjer dobijate i 24/7 podrsku dakle ukoliko negdje zapnete ili nesto ne radi kako treba dobijate podatke kako da stupite u kontakt sa osobom koja vam moze pomoc.

Cijene su mislim pristupacne za nase prostore ...

Trenutno imamo 3 paketa CS servera

ClanWar Server 13 slotova

1. mjesec 25 eura, svaki naredni mjesec 20 eura ... mislim da svaki ozbiljniji klan moze da izdvoji 20 eura mjesecno

Standard Public Server 24 slotova

1. mjesec 45 eura svaki naredni mjesec 35 eura

Extreme Public Server 32 slota

1. mjesec 55 eura svaki naredni mjesec 45 eura

Takodjer radimo i costum pakete. Ali to je trenutno po dogovoru.

Dakle hostanjem kod nas VI i jeste vlasnici vaseg servera. Svi serveri rade na 300 fps-a
Sve cvarove mozete stavljat po zelji. Plugine takodjer. Lako dodavanje odnosno oduzimanje admina. Ukoliko nemate iskustva sa amx-om dobit cete i quick obuku .

Kao sto sam rekao planiramo prosirenje kapaciteta posto trenutno baratmo samo sa jednom masinom ... uskoro stize i nova. Dakle necemo opterecavat masine. 2 servera vise rade tako da pri najmanjem osjetu da masina ne moze da izgura gase se ta 2 server i nece se dodavat vise servere na njoj. Kvalitet a ne kvantitet.

Kao sto napomenug gore, hostat cemo i druge igre sem CS-a ali o tome cete biti naknadno obavjesteni. Sajt je trenutno u izradi.

Zasto TerraNet Game Hosting?

1. JEFTINO

2. KVALITETNO

3. A JOS DOMACE

Kontakt: [email uklonjen]

P.S.

Admini ako moze u zanimljive bio bih jako zahvalan

P.S.S
Specifikacije sadasnje masine

Procesor

Intel core2quad @ 2.4 Ghz

Ram
4 Gb ddr2 rama @ 800 Mhz

Gigabitna mrezna kartica

HDD 10 000 rpm raptor

Konekcija je trenutno neogranicena ... koliko masina moze povuc tolika je konekcija ali za svaki slucaj vec se sklapa ugovor za prosirenja kapaciteta i na tom polju

masina koja je na put je jos jaca

shmeeeenka
Impresivno, svaka cast terra
ja bi preporucio prvo da se sadasnji pub.ovi srede jer i dalje ima mnogo laga pa tek onda da se na toj masini i ostalim dizu serveri za "ostale"
               eLfen0men0 je napisao/la:
ja bi preporucio prvo da se sadasnji pub.ovi srede jer i dalje ima mnogo laga pa tek onda da se na toj masini i ostalim dizu serveri za "ostale"

masina ne laga ... jednostavno imate povecan odziv z*** neuskadjenih rateova ... procesro ~15%....

pa meni je ping kao i na bihnetu a bihnetov sam korisnik....
Extreme Public Server 32 slota

1. mjesec 55 eura svaki naredni mjesec 45 eura

- Razmisljam o ovome, dodam te na msn da pa cemo popricati ...
samo da vam jos kazem nije nam politika daj pare pa cemo dignut ... nego fino stupite u kontakt sa mnom i dignem vam server ... kostumiziramo ga po vasem ukusu i onda ako se odlucite da hostate kod nas dobijate dalje informacije kako i sta
Evo ljudi da ja kazem par rijeci...Kad sam se ja odlucio za kupit non steam public server tad nisam uopce ni pomislio kupit u terranet...niti mi je pala napamet ta ideja i vjerujte mi jako mi je zao!Do sad sam prominio 2 hostera..Odnosno 2 public servera i jako sam razocaran,i sa uslugom kakvu pruzaju,nacinom na koji pricaju samnom i samim radom servera...Znaci bilo je ignoriranja na msn, lazi , itd...A sto se tice servera lagovi nenormalni..Stalno neki problemi itd..Jako sam bio nezadovoljan i nervira sam se iz dana u dan..Nije vam bas ugodno kad date 50 Eura i onda vam ljudi na serveru pricaju "amo na drugi server ovaj je SR...."
ili "Zasto ovoliko hebeno laga" itd itd..I onda vi dodete glavnom adminu koji je odgovoran za server i on vas ignorira ili kaze kriv je telekom..A server od glavnog admina radi SAVRSENO!Vise nisam znao sta radim...Cak sam mislio kupit Steam server u njemaca i cao..I onda sam odlucio da provam jos u terranet pa sta bude..Jer prvi server di sam poceo igrat su oni..I uvik sam bio zadovoljan...E sad neznam od cega da pocmem!Sto se tice kvalitete servera, server radi BESPRIJEKORNO!To sta vi pricate da laguje..pogledajte malo rejtove svoje,ocistite komp od spyware...Pa onda dodite na server i testirajte..nemojte pricat ako neznate!Ja imam vezu 1024/256 i ping mi je konstanto 30-45...Bez coka i loss-a!Sto se tice same usluge PREZADOVOLJAN SAM...Jer kad imate jednog admina kojeg je briga za server ko sto su bili prosli hosteri..znaci bilo im je bitno da prodaju server i to je to..i kad dodete u lokija shvatit cete o cemu pricam!!Neznam sto vi imate protiv lokija..ali na temelju mog dosadasnjeg iskustva momak je odlican i trudi se MAXIMALNO da uvik pomogne i bude ljubazan u svakom pogledu!Znaci prvu vecer kad mi je digo server bio je budan do 4 ujutro...nadjite nekog admina koji ce to napravit zavas..TESKO!Znaci nije tip "prodaj i cao"..Dapace server je podignut vec 4 dana jos nisam platio..Znaci neman zamjerke!I nemojte pricat nesto u sto niste sigurni i na temelju nekih lazi stvarat misljenje o momku..!Jos jedna stvar ovo nije nikakvo ulizivanje niti je meni neko reka da ovo pisem!Neman apsolutno razloga za to!!Ja ovo pisem iskreno i pisem istinu!Znaci ako se ikad odlucite kupit server kupite u terranet i garantirana vam je kvaliteta servera,ljubaznost lokija i volja da vam ugodi u svakom momentu kako bi vi bili sto zadovoljniji!I ja mislim da za to sve ova cijena sto nudi terranet nije puno jer cete dobit sve sto zelite i bit cete mirni!Eto to je moje misljenje..Jos jednom kazem nemojte bezveze pisat gluposti i napadat ga..Ne radi to za sebe, radi za vas..Vi cete na tom serveru igrat!
Samo tako nastavite i sretno sa radom
Hvala

Post dobio aplauz od champ

ao ovaj zna moderatore pa ga bilo toliko sramota da je trazio da se obrisu postovi. Lepo "posteni".
               Schulz je napisao/la:
Impresivno, svaka cast terra

agree.... svaka cast... samo tako .... a naredna godian jeftinije 10 eura ?
ako ti je ovo fkt vako vec sam ti neso mustriju jednu stalnu
svaka cast
ma serveri ne lagguju secunde... a uostalom, vechina servera koje su hostovani negdje drugo, su u zadnjih 7 dana, (odokativno ) preshli na hosting u terri : ) i svi su prezadovoljni...
ma definitivno , loki je kralj , toliko vremenea posvetit ovome svemu

projekat je xtra ko hoce da se bavi serverima itd. Mene sto je impresioniralo je to sto ce biti i hosting za druge igre a ne samo za cs.

GJ LoKi
ExstacY je napisao/la:
Evo ljudi da ja kazem par rijeci...Kad sam se ja odlucio za kupit non steam public server tad nisam uopce ni pomislio kupit u terranet...niti mi je pala napamet ta ideja i vjerujte mi jako mi je zao!Do sad sam prominio 2 hostera..Odnosno 2 public servera i jako sam razocaran,i sa uslugom kakvu pruzaju,nacinom na koji pricaju samnom i samim radom servera...Znaci bilo je ignoriranja na msn, lazi , itd...A sto se tice servera lagovi nenormalni..Stalno neki problemi itd..Jako sam bio nezadovoljan i nervira sam se iz dana u dan..Nije vam bas ugodno kad date 50 Eura i onda vam ljudi na serveru pricaju "amo na drugi server ovaj je SR...."
ili "Zasto ovoliko hebeno laga" itd itd..I onda vi dodete glavnom adminu koji je odgovoran za server i on vas ignorira ili kaze kriv je telekom..A server od glavnog admina radi SAVRSENO!Vise nisam znao sta radim...Cak sam mislio kupit Steam server u njemaca i cao..I onda sam odlucio da provam jos u terranet pa sta bude..Jer prvi server di sam poceo igrat su oni..I uvik sam bio zadovoljan...E sad neznam od cega da pocmem!Sto se tice kvalitete servera, server radi BESPRIJEKORNO!To sta vi pricate da laguje..pogledajte malo rejtove svoje,ocistite komp od spyware...Pa onda dodite na server i testirajte..nemojte pricat ako neznate!Ja imam vezu 1024/256 i ping mi je konstanto 30-45...Bez coka i loss-a!Sto se tice same usluge PREZADOVOLJAN SAM...Jer kad imate jednog admina kojeg je briga za server ko sto su bili prosli hosteri..znaci bilo im je bitno da prodaju server i to je to..i kad dodete u lokija shvatit cete o cemu pricam!!Neznam sto vi imate protiv lokija..ali na temelju mog dosadasnjeg iskustva momak je odlican i trudi se MAXIMALNO da uvik pomogne i bude ljubazan u svakom pogledu!Znaci prvu vecer kad mi je digo server bio je budan do 4 ujutro...nadjite nekog admina koji ce to napravit zavas..TESKO!Znaci nije tip "prodaj i cao"..Dapace server je podignut vec 4 dana jos nisam platio..Znaci neman zamjerke!I nemojte pricat nesto u sto niste sigurni i na temelju nekih lazi stvarat misljenje o momku..!Jos jedna stvar ovo nije nikakvo ulizivanje niti je meni neko reka da ovo pisem!Neman apsolutno razloga za to!!Ja ovo pisem iskreno i pisem istinu!Znaci ako se ikad odlucite kupit server kupite u terranet i garantirana vam je kvaliteta servera,ljubaznost lokija i volja da vam ugodi u svakom momentu kako bi vi bili sto zadovoljniji!I ja mislim da za to sve ova cijena sto nudi terranet nije puno jer cete dobit sve sto zelite i bit cete mirni!Eto to je moje misljenje..Jos jednom kazem nemojte bezveze pisat gluposti i napadat ga..Ne radi to za sebe, radi za vas..Vi cete na tom serveru igrat!
Samo tako nastavite i sretno sa radom
Hvala

samo nastavite
Fino fino. A za koje igre jos planirate servere dizati?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.