Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno

Ukloniti pass...?

368 pregleda · 11 odgovora · otvorena 20.09.2007. u 22:36

Ljudi, kako da uklonim pass sa kompjutera...?
Ne onaj acc pass, vec onaj drugi...
Cim upalim komp. trazi mi da upisem pass (crna podloga, valjda pass od windowsa jel?)

Kako da ga saznam, ili da ga preskocim, tj. da mi ne trazi... Negdje sam citao da to mogu uraditi tako sto izvadim onu bateriju sa maticne zatim rr komp i nece trazit, uradio sam tako 100 puta ali ne fercera, nije to to...

Imal ko pametan, da zna...?
HVALA!

I otvori ti se... Samo ukucas stari... I kliknes da ga uklonis..

btw. Starom samar za pw
Rješenje
bios ti je zakljucan...

uzmi knjigu od maticne ... i u poglavlju biosa pogledaj ...

moras jedan jumper da premjestis da resetujes bios ...

P.S.

cudno to sa baterijom ...

probaj vako ....

Iskopcaj skroz komp iz struje ... izvadi bateriju...

cekaj malo vise ... 30-tak sec dok es kondenzatori ne isprane onda vrati sve na staro i probaj

Post dobio aplauz od storm_raider

Heh, kad bi znao stari pass koji je bio xD
Hmm...
Ali mogu njega saznati...
I to bi upalilo?
Probacu to tako prema tvojoj preporuci LoKi
Sada ne mogu da testiram jer ako ne upali nece mi ni stari ponovo upaliti komp. xD

Nikad mi ne cemo u Evropu
Pa ako je novija maticna ploca, baterije su "izdrzljivije" tako da kad je izvadis mora biti vani najmanje pola sata, ponekad i vise od sat i po vremena, mozda zvuci smijesno ali je tacno. Nakon toga je vratis, i morat ces sve postavke u BIOS-u ponovo praviti (ako se ne razumijes, samo stavi sve na Default).
               mcill je napisao/la:
Pa ako je novija maticna ploca, baterije su "izdrzljivije" tako da kad je izvadis mora biti vani najmanje pola sata, ponekad i vise od sat i po vremena, mozda zvuci smijesno ali je tacno. Nakon toga je vratis, i morat ces sve postavke u BIOS-u ponovo praviti (ako se ne razumijes, samo stavi sve na Default).

valjda kondenzatori imaju veci kapacitet
Pogledaj pise ili igdje CMOS. E taj jumper premjesti ljevo ili desno za jednu nožicu (ugasi komp iz struje).
               LoKi© je napisao/la:
valjda kondenzatori imaju veci kapacitet

Ti si nesto pobrkao, jedinica za kapacitet i napon nije ista, a vadjenjem baterije se prazni memorija BIOS-a, koja je na novijim plocama uglavnom FLASH (prije je bila ROM, EPROM ili EEPROM), CMOS nije sto je nekad bio...
               mcill je napisao/la:
Ti si nesto pobrkao, jedinica za kapacitet i napon nije ista, a vadjenjem baterije se prazni memorija BIOS-a, koja je na novijim plocama uglavnom FLASH (prije je bila ROM, EPROM ili EEPROM), CMOS nije sto je nekad bio...

znam da jedinica za napon i kapacitet nije ista ... volt i farad ...

ali sta mislis sta cuva tu memoriju up ? moras imati neki izvor... s tim da je komplet napajanje ugaseno ostaju ti samo baterijice ... kad izvadis baterijice onda se lagano prazne kondenzatori ( koji cuvaj 1dinice i 0lice

nisam nesto posebno citao o novijim memorijama ... i nacinu cuvanja podataka i njihovim izvorima ... ali tako ti je to bilo u vrijeme pII pIII
               scarface je napisao/la:
Pogledaj pise ili igdje CMOS. E taj jumper premjesti ljevo ili desno za jednu nožicu (ugasi komp iz struje).

Ovisi...moze bit gore, dolje... al svejedno, taj jumper okreni prema gore/dolje, i opet ga vrati na staru pozicuju nakon prebacivanja...kad to uradis, dos ce se vratit na default...

p.s

Samo ga fino izgasi na napojnoj, posto fino zna otic maticna ako bude pod naponom...
OK, hvala swima koji su pomogli...
TNX

Pozdravljam Huga, Hugolinu i male Hugice

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.