Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HDD

207 pregleda · 9 odgovora · otvorena 11.09.2007. u 15:25

Kupio sam WD2500KS 16MB
Da moram jos kupiti ventilator za HDD ili ne mora?
Hvala
Jedino ako ti temperatura bude prevelika. To ces moc vidjeti sa Everest ili CPU-Z.
Uglavnom nema potrebe za hdd ventovima, jedino ako ti je temp u kucistu nenormalna.
Pa za ventilator mislim da nece biti potrebe.
Ali jednostavije ti je(nemoras ni da grijes stan,pc ga ugrije na ovaj nacin) da skines masku sa kucista(dakle onaj dio sa lijeve ili desne strane) i perfomanse hladjene se dosta poboljsaju a grijanje sobe poboljsa (savjetujem samo tijekom zime)
3m!r05 je napisao/la:
Pa za ventilator mislim da nece biti potrebe.
Ali jednostavije ti je(nemoras ni da grijes stan,pc ga ugrije na ovaj nacin) da skines masku sa kucista(dakle onaj dio sa lijeve ili desne strane) i perfomanse hladjene se dosta poboljsaju a grijanje sobe poboljsa (savjetujem samo tijekom zime)

jest to da se brze hladi komp al zato sto se prasine nakupi .. a i veca je mogucnost da "slucajno" ostetis neki dio
taRiK je napisao/la:
jest to da se brze hladi komp al zato sto se prasine nakupi .. a i veca je mogucnost da "slucajno" ostetis neki dio

pa necesh gurati noge u kuciste pa da ga ostetis..btw. ne treba ti ventilator za HDD ako ti vec onaj u kucistu extra radi..
moras kupiti.i ja sam mislio da ne treba i jedan mi lik rekao da kupim ventilator
paiN~ je napisao/la:
moras kupiti.i ja sam mislio da ne treba i jedan mi lik rekao da kupim ventilator

LOL
nemoras uzimat ventilator 100%
Imam taj disk i temperatura mu je u prosjeku 50 stepeni i to je normala za te diskove, međutim ja sam mu je oborio na 30 ugradnjom prednjeg 120mm hladnjaka koji puše preko njega.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.