Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS:GO LAN-ovi i igrači u BiH

788 pregleda · 21 odgovor · otvorena 03.11.2016. u 20:26

Selam, pozdrav, poštovanje, kako hoćete 

Ukratko, bio sam aktivan u GO-u od 2012. negdje do 2014. ili 2015., pa sam oko 2 godine pauzirao, da bi se u ljeto ove godine vratio opet. Nisam plaho pratio gamers u posljednje 2 godine, pa i ne znam kakvo je stanje s našom scenom, ali po pretraživanju tema na forumu imam neku viziju.

Zamolio bih one upućenije da mi odgovore na sljedeće:

1. Da li postoje ikakve indicije da bi se u skorijoj budućnosti (barem u narednih 6 mjeseci) mogao organizovati kakav LAN turnir u BiH?
2. U kojim sve mjestima zapravo postoji infrastruktura za organizovanje LAN-a u BiH?
3. Koliko imamo "ozbiljnijih" igrača ovdje i da li ima ijedna ustaljena ekipa iz BiH koja makar igra aktivno online turnire? Pod ozbiljnim ne mislim na Nikolu koji je daleko ispred toga, ali pitam za jednostavno one koje imaju barem neke ambicije, a ne da se sve vrti oko pug-a.

Ova pitanja sam postavio iz prostog razloga da ne bih bespotrebno donio računar od kuće ovdje gdje studiram.

Hvala na izdvojenom vremenu 
easyba je napisao/la:
Postoji ideja da se igra jedan Turnir CS GO u Konjicu

Ideja je da se skupi 6 do 12 ekipa te da se rasporede u 2 ili 4 grupe zavisno od broja učesnika.

Turnir bi se igrao 3 ili 5 vikenda (Nedeljom) zavisno od broja učesnika. Primjer 6 ekipa 2 grupe jedna grupa jednu nedelju druga grupa drugu nedelju završnica treću nedelju ili naredni dan zavisno kako se zdogovorimo.

Zašto ovako svaka grupa po jednu nedelju, 10 je kompova za turnir lakše bi bilo organizovati a i ekipe bi bile odmornije za naredne mečeve.

Uplate bi bile po 100KM nagradni fond zavisi od broja ekipa koje bi se prijavile. Vrijeme odigravanja turnira nismo još odredili ali tamo nekad januar februar mart 2017 bi trebalo da bud i minimum mjesec dana ranije bi bilo obavjest za prijave na turnir.

Kompovi

CPU - i3 3.7ghz
RAM - 16gb
Graficke ati 6850 1gb - 256bitne (10Kompova), r7 370 4gb (3 Kompa) i GTX 950 4gb (2 kompa)

Za ovaj turnir imam 5 ekipa koje su već zainteresovane...
Odlično! Studiram u Mostaru, a i imam kolegu s faksa iz Konjica, i još evo izgleda da sam našao suigrače koji uglavnom ovdje studiraju, tako da bi to trebalo doći u obzir aBd.

Jedino je malo nezgodno, ovo što Dejan kaže, da turnir bude nekoliko nedjelja. Mislim da takav format odgovara lokalnim ekipama, dok sve dalje je upitno. Po mom mišljenju, najljepši turniri budu oni koji se organizuju u 1-2 dana (zavisno od broja ekipa), s tim da oni koji dalje doguraju moraju očekivati da će do kasno ostati i da će se morati snaći za smještaj. Ali, šta bi sad, bilo je turnira i ranije, i ljudi su se snalazili na razne načine. Nije turnir svaki dan.  Samo bi organizator trebao nekako pomoći i olakšati oko smještaja (kod nas je u vrijeme CS 1.6 kad je došlo 16 ekipa čak neke vodio svojoj kući da prenoće  ). Ne očekujem sad toliko, a ni sve ekipe neće noćiti, ali valjda možete naći neke opcije.

Uradite kako mislite da je bolje, ali ja mislim da bi bio veći odziv ekipa ako to u 1-2 dana zgurate, kako to i inače bude.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.