Pozdrav, potreban mi je dobar i pouzdan laptop za obradu fotografija i videa. Gledao sam neke iz Acer e5 serije i eto ne čine se loši ali da se još malo ovdje posavjetujem s nekim. Znači cjenovni rang bi išao do nekih 1500 KM.
Diskusija
Koji laptop?
103 pregleda · 5 odgovora · otvorena 01.10.2016. u 18:34
Posto takodjer radim taj posao koji ti namjeravas da radis preko laptopa mislim da ti se ne isplati. Svoj sam laptop platio 1500KM prije 2 godine, dobra konfiguracija, ali nije to-to. Vjeruj mi, isplativije ti je uzeti PC za te pare i da ti leti rendering..
Mire je napisao/la:
Posto takodjer radim taj posao koji ti namjeravas da radis preko laptopa mislim da ti se ne isplati. Svoj sam laptop platio 1500KM prije 2 godine, dobra konfiguracija, ali nije to-to. Vjeruj mi, isplativije ti je uzeti PC za te pare i da ti leti rendering..
pro_killer je napisao/la:
Po čemu tebi nije to to, kvalitet displeja, konfiguracija, ili je licno iz tvojih razloga bolje raditi na računaru. Ja bih prvenstveo kupio ovaj laptop zato što u dosta situacija bi mi bilo puno lakše da odmah odradim neki posao na njemu, a i nekada kad nisam u mogućnosti da odmah odem kući da mogu završiti to na bilo kojoj lokaciji
Mire je napisao/la:
Kvaliteta display -a je vrhunska to stoji, cak ja svoj laptop spojim na 19-ku a nekad i na 32-cu. Sve to stoji, da je mnogo lakse editovati jer ne moras kuci ici da bi ga editovao. Odmah moras i kuler kupiti, neki kvalitetan (oko 60KM te izadje). Konfiguraciju za te pare sto ces dati za laptop je bolja mnogo ali ne mozes kuciste nositi tamo-vamo.
pro_killer je napisao/la:
Razmislicu jos malo pa odluciti sta, kako. Hvala tebi na savjetu u svakom slucaju
acer v3 772G
i7 4702MQ
8GB rama
GTX 760M DDR5 2GB
SSD180GB inte 1500 pro
HDD WD 1TB
17.3 incha Full HD display.
inace laptop ima jos 2 slobodna mjesta za ram i jos jedan M.2 slot slobodan za dodantni SSD.
Baterija drzi jos uvijek oko 2h ali 20 eura ti je nova baterija na ebayu.
prodao bi ovaj laptop za 1200KM
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.