Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Visoka temepratura procesora

145 pregleda · 17 odgovora · otvorena 17.09.2016. u 15:47

Nova tema dobri ljudi..

Znači upalim komp i ništa ne radim, samo gledam kako se povećava temperatura processora. Prije nego što mi se ovako počelo dešavati, kada sam otvorio kućište ventilator na procesoru mi je skroz bio labav, ja sam ga učvrstio i mogao sam onda normalno da radim na pc-u. Onda kad sam ga upalio drugi put nastavljeno je isto... Znaci ventilator se vrti radi al temepratura je previsoka.

Kupio bi novi ventilator na procesoru ali mi nije jasno kako moze ovaj da radi (vrti se), a da se temepratura povećava kao da ga nema. Da nije šta do procesora
I meni se to desava,ovako ja spustam
1)Udjes u task menager
2)Ides Resource Monitor
3)Ides na svchost.exe (net...) End process tree
4)Kad to ugasis nakon nekoliko minuta opet to ugasi i rijesen problem 
CunaodKomarca je napisao/la:
Pasta ti umrla moras promjenit
PRomjenio sam je prije sat vremena, isto se desava
Zamjeni pastu na procesoru i zamjeni amd stock hladnjak.
Black_MaiL je napisao/la:
PRomjenio sam je prije sat vremena, isto se desava
uradi ovo sto sam ti ja rekao dok ne nadjes rijesenje
1.Koji ti je CPU
2.Koji ti je cooler na procesoru
3.Da li si dobro stavio pastu i da li si dobro stavio hladnjak na procesor !?

Znaci ili nisi dobro stavio hladnjak, ili nisi stavio dovoljno paste ili mozda si previse stavio..
il ako ti je stock amd onaj stari bez bakarnih zica to trebas mjenjat mada i sa njim ne bi trebalo to da ti se desava 
000111_ je napisao/la:
1.Koji ti je CPU
2.Koji ti je cooler na procesoru
3.Da li si dobro stavio pastu i da li si dobro stavio hladnjak na procesor !?

Znaci ili nisi dobro stavio hladnjak, ili nisi stavio dovoljno paste ili mozda si previse stavio..
il ako ti je stock amd onaj stari bez bakarnih zica to trebas mjenjat mada i sa njim ne bi trebalo to da ti se desava 
Dan prije ovoga, kompjuter je imao isto tako lošu pastu i kada sam otvorio kučište hladnjak je bio poluotkačen, kada sam hladnjak lijepo stavio kompjuter je radio nekih 2 sata normalno dok ga nisam ugasio. Sad opet isto... Hladnjak samo sa dvije strane lagano ukopčam, djeluje mi bezveze, još neka improvizovana plava ručka da se pritegne na kraju.

CPU je AMD FX 8370E 3.3 GHZ. Ventilator na njemu je onaj što dođe uz procesor. Ventilator/hladnjak valjda je to isto.
Paracetamol i čaj, mora je odležat.

Post dobio šamar od 000111_

Domi1g je napisao/la:
I meni se to desava,ovako ja spustam
1)Udjes u task menager
2)Ides Resource Monitor
3)Ides na svchost.exe (net...) End process tree
4)Kad to ugasis nakon nekoliko minuta opet to ugasi i rijesen problem 
Ugasio sam ovo i očistio ventilator i temeprature su normalne. Da li znaš šta je ovo svchost.exe, hocel mi se zeznut komp ako taj process budem iskljucivo
Ugasio sam ovo i očistio ventilator i temeprature su normalne. Da li znaš šta je ovo svchost.exe, hocel mi se zeznut komp ako taj process budem iskljucivo
Svchost.exe se ne brise ako nije virus, to su sistemski procesi od Windowsa..
000111_ je napisao/la:
Svchost.exe se ne brise ako nije virus, to su sistemski procesi od Windowsa..
Hhahaha onda ću oborit sistem, mozda je bio virus. Temepratura mi je sada 20-25C a sa tim svc exe, 52C. Kada udjem u photoshop bude 60-70
Hhahaha onda ću oborit sistem, mozda je bio virus. Temepratura mi je sada 20-25C a sa tim svc exe, 52C. Kada udjem u photoshop bude 60-70
uradi reinstal al formatiraj sve i neskidaj sranja svakakva sa torenta samo provjereno
000111_ je napisao/la:
uradi reinstal al formatiraj sve i neskidaj sranja svakakva sa torenta samo provjereno
To sebi uvijek kažem, prije mjesec sam skino onaj virus gdje mi je procesor radio 100% a da nisam ni u chrome ušao.
Instaliraj core temp i provjeri da li ti je svaki core na 60c - 70c. Ukoliko jeste, onda moraš ili da promjeniš hladnjak, totalno! ili da promjeniš kućište, kućište znao ti ili ne igra jako veliku ulogu pri hlađenju komponenti u samom kućištu.

Ukoliko je kućište maksimalno zatvoreno da ne znam koji hladnjak ubaciš unutra isto će stanje biti.

Zrak mora da cirkuliše kroz kućište i to je to.

Hladan zrak unutra, topli zrak van kućišta - jednostavno!
Ako je stavio previse paste, to ne bi trebalo da utice toliko na temperaturu posto je LinusTechTips uradio testove za to :)

Moze biti da hladnjak nije sjeo kako treba.
Moze biti i da imas virus, svchost ili kako se vec zove je sistemski proces, medjutim imao sam slican slucaj gdje je taj isti svchost uzimao sav cpu usage (pokupio virus).
Almir92 je napisao/la:
Ako je stavio previse paste, to ne bi trebalo da utice toliko na temperaturu posto je LinusTechTips uradio testove za to 

Moze biti da hladnjak nije sjeo kako treba.
Moze biti i da imas virus, svchost ili kako se vec zove je sistemski proces, medjutim imao sam slican slucaj gdje je taj isti svchost uzimao sav cpu usage (pokupio virus).
ja sam instalirao sistem i nakon 2-3 dana mi se to desilo,ne bih rekao da je virus vec windows greska,svakakvih pirata...
Što jednostavno ne skines clean windows i aktiviraš poslije? Mani pirata i s*anja, meni su s*ebali komp i od tad samo microsoft orginal + activator i mirna Bosna ahbabu :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.