Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa driverom (grafa)

77 pregleda · 3 odgovora · otvorena 28.03.2016. u 17:32

Pozdrav,

Naime imam graficku GeForce 9500GT i kad god, koji god driver updateam igre mi stekaju, svakih 4-5 sekundi zamrzne na sekundu. Samo mi na starom driveru (iz 2013 mislim) ne steka ali od kad je doso zadnji update na ovom starom su mi sve igre malo sužene što se tice rezolucije. Sad sam opet updateo na novi i steka. Do ceg bi to moglo bit??
Sam sebi si dao odgvor na temu  
Zasto ne probas da uradis update bios-a ?
Mozda ce neki a sigurno hoce misliti da je to beskorisno, vjeruj da nije.

Zamisli kako tvoj zastarjeli bios čita nove drajvere ? Nikako ?
Uradi update pa probaj, ja skoro tako nešto probavao , nije išlo dok nisam uradio update bios-a, sad iole bolje za razliku od ranije.

Dakle stvar je u update-u @BIOS-a . Dakle prvo proveri verziju BIOS-a koji imas , zatim otidji na oficijalnu stranicu prozivodjaca maticne ploce i tamo potrazi koja je najnovija verzija BIOS-a i kako da ga updateujes. U cemu je caka? Pa prosto , kao sto sam i rekao dugo sam se vremena mucio dok nisam to rijesio , kad updateujes bilo koje drajvere ti skidas poslednju verziju istih. Svaka komponenta u vasem racunaru je vezana za taj BIOS pa samim tim i njeni drajveri . I sta je zakljucak? Jednostavno je, ukoliko ti je star BIOS a novi drajveri ti drajveri nece biti kompitabilni za starim BIOSom i neces moci da izvuces maximalno sto tvoja graficka tebi moze da pruzi , i samim tim da normalno radi i funkcionise, ja sam imao BIOS star 4 godine a drajvere stare 3 dana kad sam update BIOS dobio sam high FPS koji radi i dan das uz redovan update drajvera i BIOSA naravno
Ukoliko ne znas da updateujes BIOS bolje nemoj sam da ceprkas nego pozovi nekog drugara da ti to uradi . Bolje da kupis 2L piva nego da sjebes nesto.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.