Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Youtube (c)

189 pregleda · 2 odgovora · otvorena 23.03.2016. u 20:44

Poz momci,hocu da otvorim kanal na yt gdje bih ubacio jedan bend iz grada,kako sviraju i pjevaju..
Mene zanima da li moram stavljati u naslov ili descpr da je to cover ili sta vec jer oni pjevaju slobodno i sviraju na harmonici,evo jedan video pa da procjenite sami,znaci da li moram pisati nesto kao autorska prava ili kako tto vec ide,ako ima neko da mi to bolje objasni bice novcano nagradjen..

pozz

https://www.facebook.com/amel.jagodic/videos/1093389930681550/
Youtube je pravo zeznut oko Copyright -a, zato pazite kad budete pisali sve o pravom izvodjacu. Najbitnije ti je da stavis u naslov pravog izvodjaca.

Primjerice "MIREEE - Oziljak (MC YANKOO) Harmonika cover. Bitno je da ga napomenes. Pored glavnog naslova, stavi sve informacije o pravom izvodjacu. Sve njegove linkove, link pjesme prave. Ja sam takodjer i slao mail -ove, pitao ih preko privatnih poruka da mi daju prava da koristim njihovu pjesmu u klipu. 99% su mi dali da stavim.

Post dobio aplauz od Elysium

Mire je napisao/la:
Youtube je pravo zeznut oko Copyright -a, zato pazite kad budete pisali sve o pravom izvodjacu. Najbitnije ti je da stavis u naslov pravog izvodjaca.

Primjerice "MIREEE - Oziljak (MC YANKOO) Harmonika cover. Bitno je da ga napomenes. Pored glavnog naslova, stavi sve informacije o pravom izvodjacu. Sve njegove linkove, link pjesme prave. Ja sam takodjer i slao mail -ove, pitao ih preko privatnih poruka da mi daju prava da koristim njihovu pjesmu u klipu. 99% su mi dali da stavim.
Hvala pasa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.