Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba - Vijesti v2

202 pregleda · 9 odgovora · otvorena 04.02.2016. u 17:17

Ovako iskreno najiskrenije vijesti su vam katastrofalne.Malo sam vam popustio i da pisite malo krace vijesti ne moraju duge ali nisam vam htio govoriti reko skontat ce te nema druge nego da otvorim temu i ovako da se obratim 

Zamolio bi vas da pogledate stare vijesti i kako su se pisale,ovi sto imaju status Novinar ako vec znaju engleski jezik neka pise kako bog zapovjeda 

Ovako nemojte uzeti ovo za zlo i ja sam puno grijesio kad sam imao status obicnog moderatora i global mod mene su stalno opominjali ja sam razbijao glavu gdje sam grijesio dok nisam skontao 

Momci ako ste voljni pomoci oko vijesti javite se na PM ja cu vam se oduziti mozete postati i clan administracije 

Sto se tice ostalog nemam primjedbe momci svaka vam cast digli smo gamers,ako ovako nastavimo idemo prvi 
Ne znam koliko godina imaju momci koji pišu vijesti, ali neka gledaju da nakon svakog zareza ili tačke prave razmak. Naježim se kada čitam i vidim da je sve spojeno. Naravno ovo su samo pojedinci, ostali su uredu. 

LP
Jos da napomenem ovo ako neko bude htio promjeniti nick neka se javi meni na PM 
Ne pisem vijesti vec dugo vremena, ali imam napisanih preko 100 vijesti pa mislim da imate finih primjera kako vijest treba da izgleda: http://gamers.ba/profil/SaltCityBoy/news

Ne treba vijest sada biti kilometarska, 5-6 pasusa i koja slika ili video je sasvim dovoljno za pristojnu vijest.

Ako neko hoce da mu posaljem stranice odakle moze prevoditi kvalitetne vijesti, neka mi se javi.

Post dobio aplauz od soul_eclipse

Ja sam pisao neke vijesti,pa sad ne znam kako vam se svidjelo,ako imate kakve primjedbe recite slobodno pa et :D
Ako imate kakve savjete vi kao iskusni novinari napišite :D
vedadvedoooo je napisao/la:
Ja sam pisao neke vijesti,pa sad ne znam kako vam se svidjelo,ako imate kakve primjedbe recite slobodno pa et 
Ako imate kakve savjete vi kao iskusni novinari napišite 
Eto ti savjeti post iznad tvog procitaj 
Iskreno,apsolutno NEsamokriticno,ja mislim da sam pisao dobre vijesti.I proberem ono sto u stvari nekog i zanima i to pisem,a ne gluposti 

@fruct1s-to nema nikakve veze sa gramatikom,tako da se to ne moze zamijerati.Druga stvar je koristenje ili ne koristenje čćžđš 

Ja cu se potruditi da nastavim bar po jednu (nadam se dobru) vijest da izbacujem dnevno.

I da pisao sam ja vijesti i to prije ovih "aktivacija".
Evo jedan moj lijep primjer 
Klik 
Madoxx je napisao/la:
Iskreno,apsolutno NEsamokriticno,ja mislim da sam pisao dobre vijesti.I proberem ono sto u stvari nekog i zanima i to pisem,a ne gluposti 

@fruct1s-to nema nikakve veze sa gramatikom,tako da se to ne moze zamijerati.Druga stvar je koristenje ili ne koristenje čćžđš 

Ja cu se potruditi da nastavim bar po jednu (nadam se dobru) vijest da izbacujem dnevno.

I da pisao sam ja vijesti i to prije ovih "aktivacija".
Evo jedan moj lijep primjer 
Klik 
Pogledaj vijesti na bilo kojem portalu, domaćem ili stranom, pa pogledaj koja je razlika. Vjerujem da si mlad, doći će vrijeme kada budeš trebao pisati maturski ili diplomski pa ćeš biti opomenut.

LP
fruct1s je napisao/la:
Pogledaj vijesti na bilo kojem portalu, domaćem ili stranom, pa pogledaj koja je razlika. Vjerujem da si mlad, doći će vrijeme kada budeš trebao pisati maturski ili diplomski pa ćeš biti opomenut.

LP
Razumijem ja šta si ti htio reći.Ja kada pišem nešto za školu,prevodim neki tekst i slično obavezno stavljam razmak poslije znakova interpukcije.Ali jednostavno ne vidim svrhu toga ovdje (gdje ipak nije neophodan taj neki "profesionalizam",i ne ne smatram stavljanje razmaka poslije znakova interpukcije profesionalizmom).I da bio sam već opomenut kod jedne profesorice prošle godine.Kada sam je pitao zašto to nije u redu,rekla je samo "ljepše je".Znači to je samo stvar estetike,a ne nekih pravopisnih pravila.

A ti si rekao da se "naježiš" kada to vidiš,ispade to sada neka greška,a zapravo je,kao što rekoh,stvar estetike 

edit: i da ne znam što spominješ portale u bilo kom smislu,mislim da nije potrebno ni da me pitaš zašto 
Madoxx je napisao/la:
Razumijem ja šta si ti htio reći.Ja kada pišem nešto za školu,prevodim neki tekst i slično obavezno stavljam razmak poslije znakova interpukcije.Ali jednostavno ne vidim svrhu toga ovdje (gdje ipak nije neophodan taj neki "profesionalizam",i ne ne smatram stavljanje razmaka poslije znakova interpukcije profesionalizmom).I da bio sam već opomenut kod jedne profesorice prošle godine.Kada sam je pitao zašto to nije u redu,rekla je samo "ljepše je".Znači to je samo stvar estetike,a ne nekih pravopisnih pravila.

A ti si rekao da se "naježiš" kada to vidiš,ispade to sada neka greška,a zapravo je,kao što rekoh,stvar estetike 

edit: i da ne znam što spominješ portale u bilo kom smislu,mislim da nije potrebno ni da me pitaš zašto 
To je takozvani digitalni pravopis, tako da to mogu smatrati greškom. Ja nisam jedini koji se na to "ježi" i čim to vidim smatram tu osobu neobrazovanom i ne uzimam je za ozbiljno (bez ikakve uvrede, govorim generalno). Na kraju krajeva možeš zanemariti moje sugestije, svakako pišeš vijesti na gamers-u tako da je svejedno. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.