Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Iphone 4/4s

165 pregleda · 14 odgovora · otvorena 09.08.2015. u 15:25

Vozdrica. 

Posto su mi dodijali Samsung Galaxy-i i ostali Android telefoni interesuje me da li se isplati uzeti Iphone 4/4s i da li ima u gradu neka radnjica u kojoj se isti moze kupiti ili cak i zamijeniti za ovaj moj Galaxy. 
4 ne , 4s da (jer jos uvijek se moze raditi update ja mislim) 
skupis jos stoju i mozes uzet iphone 5 
ZLAXON je napisao/la:
4 ne , 4s da (jer jos uvijek se moze raditi update ja mislim) 
skupis jos stoju i mozes uzet iphone 5 
Pare nisu toliki problem al' mi se ne daje 4 joje za telefon a i 4s mi je nekako lijep fontele pa ga zato i ganjam. 
Ja imam 4s (bijeli), telefon je sasvim OK.

Jedino što me zeza od kad ga imam jeste WiFi antena, koja ne radi.
2 puta na servis nosio (2x50 maraka baki), i ovaj momak iz univerzalna mi je rekao da kolko god puta da pravim opet ce isto biti, jer bubam jedan od 100 bijelih iphona 4s ima feler na sebi tj. na toj WiFi anteni.

Ostalo OK, telefon nije ultra giga mega sega brz, al sasvim ugodno sve raditi na njemu (osim igrati novije igre), po pitanju brzine ja sam da Bog sacuva tako da je nesto spor razbio bi ga .

edit: Probao sam i obicnu četvorku, to nemoj, fakat je osjetno sporije u odnosu na 4s, trom telefon.

Post dobio aplauz od dYn

brick je napisao/la:
Ja imam 4s (bijeli), telefon je sasvim OK.

Jedino što me zeza od kad ga imam jeste WiFi antena, koja ne radi.
2 puta na servis nosio (2x50 maraka baki), i ovaj momak iz univerzalna mi je rekao da kolko god puta da pravim opet ce isto biti, jer bubam jedan od 100 bijelih iphona 4s ima feler na sebi tj. na toj WiFi anteni.

Ostalo OK, telefon nije ultra giga mega sega brz, al sasvim ugodno sve raditi na njemu (osim igrati novije igre), po pitanju brzine ja sam da Bog sacuva tako da je nesto spor razbio bi ga .

edit: Probao sam i obicnu četvorku, to nemoj, fakat je osjetno sporije u odnosu na 4s, trom telefon.
Potpisujem. Extra brz telefon, samo sto mi se ne svidja kod ajfona su notifikacije i viber/messenger , nema onih quick poruka nego uvijek moras ulaziti  ali navikne se covjek ... telefon je zvjer kome ne smeta sto je samo 3.5" cini mi se, ali isplati se uzeti i 5/5c oni 4" i dosta elegantniji od 4/4s ...

Ja sam 5c prodao za 350KM, mozes naci samo treba potraziti 
4s kupiš i možeš ga update na ios 9 sad će izaći nekad i ja čekam  
Uzet cu onda 4s, samo jos da ga je nafatat negdje povoljno 
Elcesum je napisao/la:
4s kupiš i možeš ga update na ios 9 sad će izaći nekad i ja čekam  
ali ce malo sporije otvarat aplikacije i sl. jer je vise fokusiran na novije uredjaje kao sto su iphone 5,5s,6... 
ZLAXON je napisao/la:
ali ce malo sporije otvarat aplikacije i sl. jer je vise fokusiran na novije uredjaje kao sto su iphone 5,5s,6... 
Ne ne, bit ce fokusiran takodjer i na 4S. Tako sam bar procitao.
ZLAXON je napisao/la:
a meni je 4s sad super bolje od onog y530 sranja,nikad nije ništa crashalo,otvara brzo...
Imam i ja 4s, super mobitel, sluzi fino i tako to (nisam do sad imao nikakvih problema). Obicnu cetvorku nemoj uzimati jer je vise ostario mobitel i ne vjerujem da ima vise apdejta za njega i da moze podrzavati novije stvari kako izlaze. Jedino da ga ostavis na nekom starom sistemu, npr. ios 6 ili 7. Sto se tice 4s, trenutno ovaj sistem koji je sada (iOS 8 ), vec slabije ide jer poznato je da Apple na neki nacin forsiraju raju da uzimaju novije modele jer novije sisteme ne prave za stare modele. Tako da ako uzmes iPhone 4s i ako budes apdejto na iOS 9 koji izlazi u septembru, mobitel ce ti ga malo teze podnositi i teze ce otvarati aplikacije, stopati, itd. Moja ti je preporuka da dodas koju paru i da ides bar na 5/5s (opala cijena puno) ili noviji. Ako budes uzimo iPhone 4s, ja bi na tvom mjestu razmislio hocu li apdejtovati na iOS 9.

Post dobio aplauz od dYn

aDReNaLiN je napisao/la:
Imam i ja 4s, super mobitel, sluzi fino i tako to (nisam do sad imao nikakvih problema). Obicnu cetvorku nemoj uzimati jer je vise ostario mobitel i ne vjerujem da ima vise apdejta za njega i da moze podrzavati novije stvari kako izlaze. Jedino da ga ostavis na nekom starom sistemu, npr. ios 6 ili 7. Sto se tice 4s, trenutno ovaj sistem koji je sada (iOS 8 ), vec slabije ide jer poznato je da Apple na neki nacin forsiraju raju da uzimaju novije modele jer novije sisteme ne prave za stare modele. Tako da ako uzmes iPhone 4s i ako budes apdejto na iOS 9 koji izlazi u septembru, mobitel ce ti ga malo teze podnositi i teze ce otvarati aplikacije, stopati, itd. Moja ti je preporuka da dodas koju paru i da ides bar na 5/5s (opala cijena puno) ili noviji. Ako budes uzimo iPhone 4s, ja bi na tvom mjestu razmislio hocu li apdejtovati na iOS 9.
Gdje naci 5s, na piku cijena prosjecno 900km, je li ima negdje jeftinije ?
DarkoKrajina je napisao/la:
Gdje naci 5s, na piku cijena prosjecno 900km, je li ima negdje jeftinije ?
Pa ne bavim se ni ja sad kupoprodajom i sad ne znam jesi li ti trazio nov ili polovan? Polovan i ocuvan iphone 5s mozes naci na piku za nekih 500-600km, a sad drugo sto u prodavnicama napucavaju cijene na nove mobitele..
Skeptican sam da kupujem polovno na piku, jer u Bosni ljudi prodaju nesto samo kada im se pokvari. Je li zna neko neki dobar telefon za 400km ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.