Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rad administracije i IF podforum

1.748 pregleda · 40 odgovora · otvorena 27.01.2015. u 00:19

Dobro veče treća smjena crew 

Prođe dvije godine od stare teme "Rad administracije", te nešto sam gledao podforume i vidim nedostatak moderatora? Hm, neaktivnost prošlih, ili su se sami povukli? Također, IF podforum nije toliko aktivan. Nedostatak IF znački? Znači li to novo biranje i ubacivanje članova u IF podforum? 

Naumio sam da ovo bude čisto neka opuštena diskusija, gdje ćemo bez problema "ustručavanja" pisati o trenutnom radu administracije GAMERS.ba zajednice, da li će to biti pozitivna ili negativna diskusija, svakako ćemo nastojati da shvatimo kako pozitivne kritike tako i negativne kritike. Ono što bih želio jeste da se što više korisnika uključi u diskusiju kako bi se poboljšao rad kako sebe kao global moderatora, tako i samih moderatora. Ovo nije šuplja, stvarno očekujem da me kritikujete, jer mislim da nisam do sada uradio nešto po čemu me dosta raje poznaje. Od mene nije bilo diskusija niti finih tema ima sigurno par mjeseci, što ne znači da ih neće biti. Što se tiče ostalih moderatora, to je na vama dragi moji da postovima sročite njihov dosadašnji angažman. Ja se javljam prvobitno ispred sebe, a onda ispred GAMERS.ba administracije jer smatram da smo svi jedan veoma bitan faktor održivosti same stranice, prevashodno memberi pa tek administracija.

Šta uraditi da forum postane aktivniji? Raspust prođe? Hoće li to značiti da će forum biti manje aktivan nego prije?

Šta je to što vuče novije korisnike da se ne aktiviraju oko problematike foruma? Primjera radi da budu aktivni u stvaranju diskusija ili odgovaranja na istih? Kako vam se čini trenutna administracija? Ima li nešto loše u njoj? Sve što napišete će biti pažljivo razmatrano u smislu poboljšanja trenutne situacije zajednice, koja realno gledajući i nije toliko baš pozitivna, ima diskusija, ima odgovora, ali fali to nešto? Šta fali?
Problem kompletnog foruma a s tim i IF-a je taj sto nema ko da odgovori na takve teme ili diskusije. Sto god da napises ova danjasnja balavurdija na forumu nesto pokusava da trola, a sto je jos zalosnije i ovo malo 'oldsql' membere koji su ostali iole aktivni se gore ponasaju od gore pomenute balavurdije... ove jos normalne i ozbiljnije raje je ostalo taman toliko da ih na prste nabrojim...
Velikih projekata nije bilo još od onog sa YT-om (pod velikim podrazumijevam takav projekat gdje se uključe ljudi sa svih pozicija i uloga na portalu). "Obični" pojedini moderatori pokušavaju oživit svoj podforum i mogu reći da njima koji pokušavaju to dobro ide jer memberima ne treba puno da se uključe u igru. Što se tiče global moderatora imam osjećaj da ste vi tu samo da slušate neke naredbe tj. da radite ono što vam je zadano kad ste došli na poziciju, ali nema nimalo vaše samoinicijative da pokrenete nešto novo, atraktivnije i zanimljivije. Ti si zasluženo dobio tu poziciju koju imaš i opravdao si je mjesec do dva nakon dobijanja a onda si jednostavno stao kao da nisi motivisan da išta radiš. Iskren da budem slabo je ko ovdje motivisan izašta da radi a da nema od tog nekog profita, pa i ja sam. Jedno vrijeme se svi kao trznu i počnu oživljavati nešto na portalu i to rade kao hobi u slobodno vrijeme, a onda postoje s druge strane memberi portala koji su jednostavno uljezi u svakom projektu koji na sve moguće načine sabotiraju sve i svakog.

Mislim da će kao i uvijek vecina ovdje pisati kako nemaju servere, kako im administracija ništa ne daje ali sve nam je dato na raspolaganje pa i previše al niko to ne želi da koristi iz raznoraznih razloga. Moj prijedlog je da se portal počne reklamirati ali općenito kao portal a ne njegovi serveri i ne samo na način "reklama za reklamu" već da počnemo raditi na nečemu o čemu bi se pričalo i na drugim portalima koji se bave i drugim sferama interneta.

Post dobio aplauz od b0k1

Primjetio sam da većina moderatora krivicu za ovu neaktivnost prebacuje na članove. Zašto ? Moderatori su ti koji, kad se dođe na ovaj nivo, trebaju reanimirati članove. Također, ja se nadam da su svi shvatili da je doba bodova prošlo. Tako da bodovi više ne predstavljaju zanimaciju, koja bi "gurala" tu aktivnost. Eh, sad, na vama je da li ćete pronaći način da izbacite vodu iz čamca koji polako tone.
Neažuriranje i zapostavljanje portala je po meni, jedan od glavnih faktora trenutnog raspada ovog communitya. Ne bih sad nešto da mudrujem i prosipam pamet, ali ako vlasnika ove naše male zajednice ne dotiče trenutna situacija, mislim da nemamo o čemu više diskutovati. Nemam na osnovu čega kritikovati rad trenutne administracije, jer kako oni kažu, nemoćni su pitanju bilo kakvog napretka ovog portala jer je vlasnik taj koji odlučuje o svemu.
Nista kad smo toliko pali, najbolje bi bilo poceti otvatari teme o ISIS-u, Americi, Illuminatima, Vanzemaljcima i ostalim kinima, na tim temama i onako ima najvise odgovora i aktivnosti.

Samo nek' se prica. ::BadPokerFace::
Demonijak je napisao/la:
Problem kompletnog foruma a s tim i IF-a je taj sto nema ko da odgovori na takve teme ili diskusije. Sto god da napises ova danjasnja balavurdija na forumu nesto pokusava da trola, a sto je jos zalosnije i ovo malo 'oldsql' membere koji su ostali iole aktivni se gore ponasaju od gore pomenute balavurdije... ove jos normalne i ozbiljnije raje je ostalo taman toliko da ih na prste nabrojim...
Nema više ni trollova, sada je postalo baš kritično.

Post dobio aplauz od Limmaa

Nekada je bilo po 30 tema u toku dana,u raznim podforumima,sad nema nicega,vise nemas kome sta ni pomoci realno  Kad god pogledas temu,tema se odnosi na neke turnire,neke zanimacije koje ili se ticu ili se ne ticu gba...Moderatori rade dobar posao,nisu ljudi krivi sto i kad dignu neku temu nemaju neki odaziv na tu temu i taj zadatak...Nije gba ko sto je nekad bio,treba mnogo toga da se mjenja na njemu,iz korijena pa do ploda ) Vjerovatno ima mladjih momaka koji bi mozda htjeli nesto mjenjati,prepoznajte ko su oni,dajte im mogucnosti pa cete vidjeti rezultat )
Pretjerano banovanje membera, dijeljenje moderatora ljudima koji nisu zasluzili, mrtvi podforumu... da ne nabrajam dalje.
Mogu reci da se balavurdija normalnije ponasa od zrelijih,koji trolaju i glume neke frajerčiće a uzivo ih ljudi čepaju k'o mačiće.

Kada bi me neko pitao ''Kako da dobijem IF ili moderatora na g.ba?''.Odgovor bi bio ''Liži adminima šupak,mozda ga i dobijes''.
medical je napisao/la:
Mogu reci da se balavurdija normalnije ponasa od zrelijih,koji trolaju i glume neke frajerčiće a uzivo ih ljudi čepaju k'o mačiće.

Kada bi me neko pitao ''Kako da dobijem IF ili moderatora na g.ba?''.Odgovor bi bio ''Liži adminima šupak,mozda ga i dobijes''.
Skoro 7 godina na portalu, aktivan sve godine - 160 aplauza, 20 šamara, preko 800 dodanih igara (nije puno al' opet je nešto ) i nikad nisam dobio IF. Što li? 
"Odokativnom" metodom sam procitao postove i samu temu, i da vam kazem, najveci je problem sto nema dovoljno strucnih ljudi da vode podforume i drugo. 95% tema su samo problemi, zagorio mi hljeb, otisla mi mikrovalna, sta da radim. Ovo nije gamers.ba sajt, ovo je problemi.ba, realno. Kada neko nesto uradi, npr. ja, radio neke LoL build/guide, bilo koji TuT ili nesto, svi ce ti ocrniti rad, nisi nista uradio, ne valja to, i odmah ti se pokenja na rad i tebi se vise ne radi. Da ne nabrajam sad, kriva je administracija jer dopusta neke stvari a krivi su i memberi koji izigravaju nekoga i nesto.

@Nikola - Veliki aplauz.
Evo sad pijem kafu i čitam.Fina diskusija , prije svega za sebe da kažem da se pokušavam založiti za "LoL" podforum koliko mogu tj. koliko mi vrijeme dozvoljava i primjetio sam da se malo ta "aktivnost" podigla.Naime vjerujem da je u pitanju predhodno određivanje IF-ova i slično,neki su zaslužili neki nisu,pa čak oni i koji jesu,nisu to shvatili kao nagradu i motivaciju da rade bolje i više.Ely tebe baš i ne mogu da kritikujem nemam razloga,bio si tu makar za mene i vjerujem ostale member-e kad je šta trebalo pomoći.S obzirom da se tema tiče i toga šta uraditi kako bi se podigla aktivnost,predložio bi sledeće stvari :

Novi Rankovi bazirano na XP-u (experience) ne na bodovima,tako što si aktivniji dobijaš više xp-a (xp se oduzima šamarom) (bonus xp se dobija aplauzom)

Malo izrazitije vijesti na sajtu da se baš onako vide i da se zna da je nova,kao neki flashing oko njih nešto što bi ukazalo da je nova vjest up (vjerujem da bi tu dosta aktivnosti bilo podignuto + bi bilo rasprave)

Malo popraviti loadtime stranice,neke sitnice na skinove ubacit čak vjerujem da za to ne bi trebalo puno vremena nekih 15-20dana.

Da se organizuju Beta Keys giveaway (kontaktiranjem proizvodjača igrice. Pa makar 10 ih odbilo 11 će dat tih nekih 100keye-va..(Vjerujem da bi dovelo dosta novih članova).

To bi bilo to , makar ono što se može uvesti i ne bi bilo teško.
Tebe ne mogu kritikovati nikad  Za mene si bio i ostao jedan od boljih članova, jedan od onih koji nikad nije odbijao pomoći, nisi skrivao svoje znanje, dijelio si to ovdje sa svima...a to je ono što je i trebalo ovom forumu. Druga je stvar što si ti sad manje aktivan, možda zbog obaveza ili nešto treće, to sad i nije toliko bitno. Do sad si uradio dovoljno i stvorio odličnu sliku o sebi.

Ja stvarno nemam previše vremena, uđem ovako vidim šta ima poslije posla, a s obzirom na to da sam često radio produženo nisam ima vremena ni da se naspavam kako treba a da ne pričam o tome da sjednem za računar i čačkam po 2-3-4 sata, kao što sam nekad (moram priznati da mi nedostaje  ).

Kad su u pitanju članovi i aktivnost mislim da ih je dosta napustilo g.ba zbog neozbiljnosti, moram se tako izraziti jer je bilo stvarno situaciji kada su neki iz administracije poduzimali "rigorozne" mjere, tj banovanje članova zbog gluposti i dokazivanje njegovog autoriteta. Ne znam kako ćeš to shvatiti (ne odnosi se na tebe lično, ali ih je bilo koji su i to radili). Mislim da je to jedan od vodećih faktora koji je udaljio puno članova. Ne samo te banovane članove već i meni to zasmeta kad vidim to kurčenje.

Druga stvar, mislim da je bilo i puno potencijalnih članova koji su mogli nešto uraditi. Pa brate, kad vidiš da se neko trudi daj mu taj status, a ne čovjek se na glavu nasadi i "tamo neki" lupi moderatora i kao razlog je eto on je 2004. godine bio aktivan, pomagao nekom, digo ovaj forum na noge...bla, bla. naravno da je i to uticalo na ostatak, tj na članove koji su u to vrijeme bili aktivni (mislim na prošlu godinu)...

Ne uzimajte za zlo ako je malo post besmislen, napisao sam na brzinu i nadam se da ćete shvatit šta hoću da kažem.

Pozdrav i sretno i daljnjem radu, ja ću i dalje biti tu pa priletiti u pomoć kome zatreba. 
Ja odavno nisam vido da je neki moderator dao odgovor na temu u pdf za koji je on zaduzen. Raspust nema nikakve veze ni pocetak skole sa aktivnoscu, svako moze da odvoji par minuta na dan da prelista g.ba 

Pa administracija ne znam da li i postoji vise, kao sto rekoh nisam video odavno da su pomogli ikome 
izlizana tema, sve već ispričano. ovde rada nema nit će se stanje poboljšat, jel
"Neko" je ovaj sajt uzeo radi svog reklamiranja ili svog posla da digne sebi rajting, a za dobrobit ove zajednice nista nije se uradilo kako treba..

Svi nesto krenu pa stanu,pojedini samo udju da se vidi da su online bili da neizgubie moderatora,globalca etc a da napisu post hmm tesko..

Bilo je obecanja SAMP,TS,PUB,i mnogo mnogo obecanja al sve je na guzovacu uradjeno ili uopste nije uradjeno il ti ga pusto radovanje lazno obecanje.

CIm su se preuzeli pozicija davali su medo i mljeko /poznata taktika kod "nas" politicara/ kako je se vrijeme odmicalo od mljeka i meda karina,manja aktivnost pojedinih moderatora,globalaca,"admina"...

Primjetim par pojedinaca da fakat nesto oce pokusavaju al tesko,imamo prepametnih ljudi ovdje sto jest jest al to se teko uoci i ocjeni,ili ti ga navodim primjer gdje moderator samo moderatorima davaju aplauz i svojima sekcijama a dok drugi useri postave post da im bi ja dao 1000x aplauz..

Ovaj momak eleysijum /kako mu vec ime ide/ je otico meni zapeo za oko ima vec para godina i dajem svoje obecanje da je g.ba u njegovim rukama ovo bi drugacije funkcionisalo,armine tebi svaka cast ti si stub ovog stabla al ni ti nista nemozes od visih sa visina,za druge nemam komentare zna se sve :)
Tko god se ruga ovome što moderatori govore "do članova je" nije u pravu. Brate, ima 15 dana sam otvorio temu za reklamiranje samp servera, nitko nije odgovorio, nitko nije reklamu bacio. Administracija i pojedini moderatori odlično rade, ali su svi ćlanovi foruma nezainteresirani

Post dobio aplauz od b0k1

Nema se tu šta puno pričat, 18 ljudi na temi, 1 premium member, enough said  
Dajte meni moda i obecavam Vam zlatne kasike i viljuske...i kutljace!

Sad bez zajebancije. Milion ovakvih tema je dignuto i uz respect za tvoj rad mislim da je ista potpuno beskorisna.
Memberi govore kriva je administracija, administracija govori krivi su memberi itd.

Portal je bio neaktivan i za vrijeme raspusta a kad pocne skola nek' nam je Bog na pomoci.

Sve je milion puta receno, slicna tema je bila prije par dana pa je kantirana tako da vise i ptice na grani znaju da ni od ove teme koja bi kao trebala pokrenuti nesto nece biti nista.
Nisam dio administrcije niti imam IF medalj, ali svake godine isto pisete.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.