Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Win XP i namjestanje konekcije

43 pregleda · 5 odgovora · otvorena 18.11.2014. u 08:52

E pozzz ..

Ovako podigao sam sistem win XP ali ne znam namjestit konekciju.. Npr kada stavim windows 7 konekcija se automatski konfigurise i mogu koristiti internet ali na windows xp ne znam kako ide .. Ako neko zna objasniti kako to da namjestim ?!

hvala unaprijed :D
Pobrini se da je instalirana mrežna kartica. Ako ti je modem podešen na automatsko konektovanje, ovdje je sve riješeno. Ako ukucavaš username i pw svaki put kad se konektuješ, onda:

Control Panel > Network connections > Create a new connection > Next > Odaberi broadband that requires username i pw, next, ukucaj username i pw > finish. Konektuj se.
samo se pobrini da imaš drajvere mrežne i toeto
Ako je laptop povezi ga sa ruterom skini drajvere, instaliraj...

Onda otkacis onu lan kabal, i onda ce ti valjda raditi.

Ako je je Desktop ja mislim da mora biti povezan sa lan kablom ili da kupis onaj TP-link ili nesto tako tj. USB adapter.
Koliko sam ja tebe razumio, ti si zapeo ovdje:
Control panel > Mrežne veze > VVi-fi Connection > Propeties > Internet Protocol > Propeties i tu upišeš brojeve koje ti su ti ostavili na papiru ovi iz BH Telecoma kad si prikljucivao net... (a možeš i da ti samo konfiguriše, bez upisivanja brojeva)
Ne pali mi nikako internet ... Ali sa drugog racunara sam skinuo XP black edition i kada sam isnatlirao sve mi je doslo namjesteno i i fi konekcija i zicani internet ma sve radi extra :D

Ugl hvala za pomaganje :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.