Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Taboo na Balkanu?

189 pregleda · 14 odgovora · otvorena 19.07.2014. u 11:00

Dobro jutro gameri/ce...

Čitao sam na nekom portalu o taboo temi..Pa rekoh da pitam vas šta kod vas u gradu se smatra taboo? Recimo u Tuzli je većinom taboo ear plugs,piercing,gay(bi) sexual's , asexual's...

Za one koji ne znaju šta je asexual , ukratko to je kad vas ne privlači ni jedan pol Sexualno,nego čisto emotivno.

Naravno i za mene postoji taboo,al nešto tipa body modification do neke mjere ne nazivam taboo'om.
ja 'vako nebih seb' sa ušiju uradi nema tih para.. Bolje na jeziku nevidi narod često 
- ovo je meni iskreno glupo što rade ba, uništavaju svoje tijelo... Ako donesu odluku da to urade, nema nazad 
Hoćeš iskreno ?
U Bosni ti je taboo sve što nije iz Bosne, sve stvari sa Zapada, bilo kojeg kraja svijeta, se kod nas smatraju tim tabuom, ljudi te gledaju kao morona ako si obučen kao roker.
Ako nisi po bosanskom kalupu, čudak si
Iskreno da ti kazem mozda je i bolje da su neke stvari taboo. Gledao sam par puta onu emisiju na National Geographicu (Taboo joj je ime ja msm) i vidio sam svakakvih budalastina koje idu u granice bolesti.

A sto se tice ove slike i piercinga , ja ne bih rekao da je to taboo jer sam vidjao ljude po gradu koji to imaju. Ta slika je konkretno u granicama normale , ali kad vidim one sto se izbuse po cijelom licu + usi , to mi se vec ne svidja.
liaar je napisao/la:
Hoćeš iskreno ?
U Bosni ti je taboo sve što nije iz Bosne, sve stvari sa Zapada, bilo kojeg kraja svijeta, se kod nas smatraju tim tabuom, ljudi te gledaju kao morona ako si obučen kao roker.
/thread
liaar je napisao/la:
Hoćeš iskreno ?
Ja mislim da ti ne znas sta znaci rijec tabu.
amiir5 je napisao/la:
Ne, ne i ne ! 
Makar navedi zašto ne?
Konkretno,u Bosni je taboo sve što je imalo drukčije jer smo dosta konzervativan i zatucan narod u globalu i zaslužujemo da nas nema. Ja imam ove pirsinge,po 3 na oba oha uma uključujući obične dole sa ovakvim naušnicama i gore po helix (ušna hrskavica). Radio bih i širenje usne resice (ovo dole) ali ne da mi se puno smarati oko toga jer nemam blizu pirsing majstora,radio bih i septum opušteno ali neću zbog sredine. Također možeš reći da je i rep (kao i svaka neka druga subkultura poput grafita i ostalih subkulturnih muzičkih žanrova ) neki tabu jer se niko ne upušta u to čim nije po kalupima na kakve ih navikavaju od rođenja. Odjevni predmeti su također tabu,sve što ne spada u starke/štikle/kratke suknje i uske majice i košulje se u startu osuđuje.
Imao sam ja ovu minđušu na hrskavici pa kad sam išao u Tz na fax svi gledaju. Uglavnom šta god novo uradiš a već nema kod nas smatram da je taboo, kasnimo za zapadom  
wopa je napisao/la:
Ja mislim da ti ne znas sta znaci rijec tabu.
Ja ti samo kažem za ova područja, lično slušam baš sinoć kako 2 žene u nekim tridesetim komentarišu dečka, onako rokerski obučen, metalac folovi, kao vidi bolesnika, pokupio Američke običaje, kako ga nije stid hodati ovdje, ha hu.
keminaraja je napisao/la:
Pa bolje da smo zatucani nego da nam pederi hodaju i j**u se po gradu..
Nemam ništa protiv tebe,al sa ovim odgovorom si već zatucan.
wrathful je napisao/la:
Nemam ništa protiv tebe,al sa ovim odgovorom si već zatucan.
to mi je nekako i poenta bila.. a to ti podrzavas pedere, ne ?
keminaraja je napisao/la:
to mi je nekako i poenta bila.. a to ti podrzavas pedere, ne ?
Ne podržavam a niti mrzim,nek svako radi šta šta hoće sa svojim životom.Zamisli da tebi neko zabrani da voziš auto? Nije normalno zar ne? Ako ti se sviđa neko suprotnog pola pa šta sad bože moj..Svi se bazirate na to (gay haters) kad je kakva parada na to kako da ubijete pedere,a ne na to kako i dalje kasne plate penzije ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.