Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Monitor paljenje problem ?

43 pregleda · 3 odgovora · otvorena 18.06.2014. u 17:38

Pozdrav svima.
Imam problem sa monitorom prilikom paljenja.
Dakle ekran je samo crn i blinka lampica od monitora koja nikako da se zaustavi i da se učita slika..
Radi se o Acer 21.5" G226HQL, a povezan je preko HDMI kabla i da bih vratio sliku moram restartovati računar 5-6 puta ugasiti-paliti monitor ili čak isključivati iz utičnice i premjestiti utikač..
Ovo mi se zna desiti kada ostavim računar na nekoliko sati upaljen pa on automatski ode na sleep mode poslije čega nemam slike, ili prilikom paljenja na novo.

Ako treba nešto od ostale konfiguracije, sve je na profilu.. 
Isti problem imao, problem je bio sa kondenzatorima koji su se bili napuhali, kad su pukli nije se monitor nikako mogao upaliti. Odnio u servis, riješili momci za sat vremena 
Imao sam problem isto do kondezatora, ali cuj ovo monitor mi se samo gasio ako mi stoji telefon blizu monitora i neko me zove i posalje sms ugasi se sad sam to skontao tako da dalje drzim mobitel od monitora,a kad nestane struje je**m se po pola sata ukljuci iskljuci dok ne skljocne da se upalio. jbg probaj da ti nije do poziva telfona.
wxn je napisao/la:
Isti problem imao, problem je bio sa kondenzatorima koji su se bili napuhali, kad su pukli nije se monitor nikako mogao upaliti. Odnio u servis, riješili momci za sat vremena 
Vidjet ću onda sa momkom iz servisa, mada su računar i monitor stari svega 2 sedmice..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.