Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Yasuo, the Unforgiven

298 pregleda · 20 odgovora · otvorena 12.06.2014. u 12:41

Pozdrav svima. Odlučio sam da napišem mali guide za Yasua kojeg već duže vrijeme mainam, pa nadam se da će vam se svidjeti. NAPOMENA: Većinu slika sam preuzeo sa google.ba, međutim par slika je sa mobafire.com ili lolking.net. Još jedna stvar, nadam se da vam neće smetati što sam par stvari napisao na engleskom jeziku jer na našem jeziku jako glupo zvuči.

Yasuo the Unforgiven

Yasuo skins

RECOMMENDED RUNES

- Mark of Attack Damage (4x)

- Mark of Critical Chance (5x)

- Seal of Armor (9x)

- Glyph of Magic Resist (9x)

- Quint of Attack Damage (1x)

- Quint of Lifesteal (2x)

FINAL BUILD

CORE ITEMS

DEFANZIVNI ITEMI - IZABERITE JEDAN:

MASTERIES

PROS(Prednosti)

+ Lagano farmanje sa Steel Tempest i Sweeping Blade

+ Ne koristi Manu

+ Relativno velik range i kratak cooldown Last Breath

+ Blokira većinu ultija, auto attacks sa Wind Wall

CONS(Mane)

- Ne može koristiti Last Breath uvijek, tako da je jako team dependent

- Težak za naučiti, jako kompleksan champion

Steel Tempest

+ Sjajan harras i farming skill. Jako kratak cooldown, međutim range je relativno mali. Ovo obavezno maxati prvo.

Wind Wall

Passive: Dashing replenishes Yasuo's Flow faster for 4/8/12/16/20% of his maximum flow.

+ Blokira ranged auto attacks i ulti. Međutim, ultove kao što su Lux ili Syndra, ne blokira.

Sweeping Blade

Koristi se kao gap closer. Primjer: (preuzeto sa mobafire.com)

Last Breath

Iskoristiti odmah na početku teamfighta jer dobijate armor penetration. Može se iskoristiti samo ga je neprijatelj u zraku, tako da je jako team dependent i ne možete se oslanjati na svoj treći Steel Tempest.

ITEMS

- Statikk Shiv je prvi item koji se kupuje na Yasou. Samim tim dobijate veliki burst.

- Infinity Edge, zajedno sa Statikkom daje 90% crit chance.

- Vampiric Scepter je jako dobar early game item na Yasuo, zbog toga što on nema sustain.

LANING PHASE

Yasuo je jedan od championa na kojem morate obavezno farmati jer zavisi vam sve od toga. Tokom čitavog gamea je relativno jak. Ne koristi manu/energy, ali ima mali sustain zato ja lično koristim lifesteal rune, i poslije Statikk Shiva uzima Vampiric Scepter

Champions sa Airbonom

Wind Wall može da blokira sljedeće:

Riot champion spotlight: http://www.youtube.com/watch?v=fkM20LgOdKQ

Yasuo:
http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Yasuo
Ne svidja mi se kako si napisao ovo Final Build i samo opalio randuin na kraju -.- . Build zavisi od protivnika . Statik , Last Whisper i IE su core. Ovo ostalo je po zelji i po potrebi, ponekad banshee's, guardian ili cak warmog. Q max first ? Ne slazem se, probaj igrat s maxed E i poke-at kad uradis 4 dasha pa E Q combo na enemya. U svakom slucaju objasnio si championa, zz :) .
Može windwall Threshovo Q blokirat. Ne znam zašto ovdje piše da ne može.
Hitenzy je napisao/la:
Ne svidja mi se kako si napisao ovo Final Build i samo opalio randuin na kraju -.- . Build zavisi od protivnika . Statik , Last Whisper i IE su core. Ovo ostalo je po zelji i po potrebi, ponekad banshee's, guardian ili cak warmog. Q max first ? Ne slazem se, probaj igrat s maxed E i poke-at kad uradis 4 dasha pa E Q combo na enemya. U svakom slucaju objasnio si championa, zz  .
Protiv Full AD teama naravno da ćeš ići Randuins/GA, protiv Heavy AP Banshee. Lahko je svima kritikovati, što vi ne napravite nešto slično ?

Warmogs ne treba nikada buildati na Yasuo, Q max. first uvijek jer najviše damage pravi, a sljedeće maksaš E.

@Može blockat Threshov Q, ali vjerovatno je greška na slici.

Uostalom, hvala.

Post dobio aplauz od Murloc

DZAVID je napisao/la:
Može windwall Threshovo Q blokirat. Ne znam zašto ovdje piše da ne može.
Haj pogledaj ti još jednom, lol

Ovo prvo je Q
Murloc je napisao/la:
Haj pogledaj ti još jednom, lol

Ovo prvo je Q
Pa čemu onda ova kolona yes/no?
DZAVID je napisao/la:
Pa čemu onda ova kolona yes/no?
Ma to glupost neka 
Murloc je napisao/la:
Ma to glupost neka 
Pa koja je onda poenta u tome da pogledam ponovo?

I de mi ti reci kako izgleda ikona death sentenca  
MeetChaos je napisao/la:
Protiv Full AD teama naravno da ćeš ići Randuins/GA, protiv Heavy AP Banshee. Lahko je svima kritikovati, što vi ne napravite nešto slično ?

Warmogs ne treba nikada buildati na Yasuo, Q max. first uvijek jer najviše damage pravi, a sljedeće maksaš E.

@Može blockat Threshov Q, ali vjerovatno je greška na slici.

Uostalom, hvala.
Q pravi najvise dmg? Kako to molim te?
Izvini, ali šta si ti ovdje konkretno objasnio?

Guide se sastoji od dvije rečenice (ono što svako zna) i 202 preuzete slike.

Ovo je kritika, nije zlonamjerna, nego ovo baš i nema veze sa nekim ozbiljnim gajdom, ako zaslužujem šamar, onda bujrum.

I odgovor "što ti ne napraviš nešto slično" je smiješan.
n3xu5 je napisao/la:
Izvini, ali šta si ti ovdje konkretno objasnio?

Guide se sastoji od dvije rečenice (ono što svako zna) i 202 preuzete slike.

Ovo je kritika, nije zlonamjerna, nego ovo baš i nema veze sa nekim ozbiljnim gajdom, ako zaslužujem šamar, onda bujrum.

I odgovor "što ti ne napraviš nešto slično" je smiješan.
Otvoris yasuo page na lolwiki i saznat ces vise nego sto je on napisao.

Edit: Ovo za obavezno maxanje Q, mozda sam ja retardiran, ali nikad to prvo.
pura je napisao/la:
Q pravi najvise dmg? Kako to molim te?
Pored R, Q pravi najviše dmga.
I naravno da ćeš maksati Q prvo.

Napravi ti bolji, i nemoj srati oko kritika.
MeetChaos je napisao/la:
Pored R, Q pravi najviše dmga.
I naravno da ćeš maksati Q prvo.

Napravi ti bolji, i nemoj srati oko kritika.
Q :

Physical Damage: 20 / 40 / 60 / 80 / 100 (+ 100% AD)

E : Magic Damage: 70 / 90 / 110 / 130 / 150 (+ 60% AP)

Maximum Damage: 140 / 180 / 220 / 260 / 300 (+ 60% AP)

Na lvlu 9 (doran blade, vampiric scepter i rune koje si stavio) imas 103 AD-a. Kad se sve sabere to je 203 dmg na Q minus armor koji oni imaju(a svi ce protiv yasuo-a ici s nekim armor itemom). Ne lvlu 9 E radi 150 minimalnog dmg-a(magic) minus magic resist koji niko protiv yasuo nece kupiti, a ide do maksimalno 300.

Ako ocekujes da ti ovo neko pohvali...
Napisao si guide ( koji si ustvari preveo nista drugo, ovo ne mozes reci da si ti napisao ) i ocekujes samo pozitivne komentare.

Ja ovdje ne vidim nista pozitivno.

Bolja alternativa za masterije je ova:

Yasuo je idealan za wombo combo timove, zato je bolje imati weakness masteriju.
pura je napisao/la:
Q :

Na lvlu 9 (doran blade, vampiric scepter i rune koje si stavio) imas 103 AD-a. Kad se sve sabere to je 203 dmg na Q minus armor koji oni imaju(a svi ce protiv yasuo-a ici s nekim armor itemom). Ne lvlu 9 E radi 150 minimalnog dmg-a(magic) minus magic resist koji niko protiv yasuo nece kupiti, a ide do maksimalno 300.

Zato se napravi pametan i napravi ovakav, i ja ti neću ništa kritikovati, samo znate to raditi, a ustvari pojma nemate.

Vitaliti, isto tako, sereš puno.
Čekaj malo, moraš primati i kritike. Uložio si ti truda vidi se ali nije to to... Trebao si malo svoje nešto originalno ali svaka čast na trudu.
pura je napisao/la:
Q :

Riskantno je E maxat. Puno je sigurnije Q. Ko kaze da ces uvijet imat multiple targets ? Sta ako nema miniona u blizini? Koji ce ti E ? Q se maxa bez puno price  ;)
Naravno , samo u slucaju da protivnik odma kupuje armor onda se mozda isplati magic dmg.
Ma kakav Yasuo, uzmeš Annie, ulti , kec i hajmo dalje deri 

Potruddio si se, nisam ljubitelj heroja kao Yasuo pa ti ne mogu komentirati sada kako ne valja nešto 
Black_MaiL je napisao/la:
Čekaj malo, moraš primati i kritike. Uložio si ti truda vidi se ali nije to to... Trebao si malo svoje nešto originalno ali svaka čast na trudu.
Moram primati i kritike, sve to stoji, ali svi znaju KRITIKOVATI, a ovaj podforum UMIRE, eventualno se diže tema oko nekih problema. JA se potrudim, a DRUGI SERU u vezi toga.

Mislim da nije uredu, ali eto, tvoje mišljenje poštujem i uvažavam, uostalom hvala.
Gamers.ba aka Twitch chat  
Cim neko napravi neki guide odmah sta ne valja, nevjerovatno koliko se ljudi fokusiraju na negativno :P
Cak i ako ne valja momak se potrudio :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.