Evo sada kada dolazi ljeto imat ću više vremena zabaviti se oko pc. posjedujem amd phenom II b50 quad core 3,2ghz, asrock 960gm gs3 fx matičnu i msi 7850 1gb oc. ovaj mi procesor bottlenecka grafičku. imam na raspolaganju dovoljno za fx 6300, pa me zanima isplati li se? još sam gledao i3 4130( tada bi morao i ploču mjenjati). šta mi vi predlažete? da uzmem fx 6300/ mbo + i3/ ili se probam protegnut do nekakve i5 ako i5 zaista vrijedi taj dodatni novac uložen u njega i mbo? najviše me zanima gaming.
i, da li je istina da za intel netreba kupovat dodatni cooler ako ga neću clockat?
i, da li je istina da za intel netreba kupovat dodatni cooler ako ga neću clockat?
AMD opcija je dobra za novac koji bi ulozio u nju, mislim da bi te Intel skuplje izasao. I da, za intel je dovoljan stock cooler da ga drzi na normalnim temperaturama, ako nije OC-an, dok AMD ima pravo lose stock coolere
Ovi ljudi su te vidim više zbunili nego su ti pomogli ali hajd. Fx 6300 je dobar cpu ali ali ali mu treba jaka napojna i nemere se mjerit sa bilo kojom i5-icom od sandy bridgea pa do haswella. Dakle fx 6300 je u rangu i3-ice pa ti vidi. Ali ono najvaznije je da ti fx 6300 nece ni sekundu bottttttttleneck (what the .uck is that???) tvoju graficku, pa ni i3-ica ako je uzmes. Nemoj shvatati bottleneck previse ozbiljno, to ti je novonastala fraza.