Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

isplati li se procesor

224 pregleda · 10 odgovora · otvorena 27.05.2014. u 18:56

Evo sada kada dolazi ljeto imat ću više vremena zabaviti se oko pc. posjedujem amd phenom II b50 quad core 3,2ghz, asrock 960gm gs3 fx matičnu i msi 7850 1gb oc. ovaj mi procesor bottlenecka grafičku. imam na raspolaganju dovoljno za fx 6300, pa me zanima isplati li se? još sam gledao i3 4130( tada bi morao i ploču mjenjati). šta mi vi predlažete? da uzmem fx 6300/ mbo + i3/ ili se probam protegnut do nekakve i5 ako i5 zaista vrijedi taj dodatni novac uložen u njega i mbo? najviše me zanima gaming.
i, da li je istina da za intel netreba kupovat dodatni cooler ako ga neću clockat?
Ako mozes prodati tu plocu i preci na intel to bi bilo odlicno. FX6300 se tesko mjeri sa i5 procesorima, al' nije los kad se gleda odnos ulozeno/dobiveno. Za i3 ne znam bas kako bi gurao 7850, u singleplayer igrama moze dobro, al' sad neki zahtjevniji multiplayer, bilo bi bottlenecka sigurno   AMD opcija je dobra za novac koji bi ulozio u nju, mislim da bi te Intel skuplje izasao. I da, za intel je dovoljan stock cooler da ga drzi na normalnim temperaturama, ako nije OC-an, dok AMD ima pravo lose stock coolere 
nije ni jedna od tih opcija losa, pogledaj ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=aXPK9doyMLg
ja bih isao sa i3 i nekom jeftinom plocom i jednostavno prodas to svoje i nebi trebao puno potrositi. Intel i3 ima smijesno nizak tdp, malo se grije, stock cooler ga hladi bez problema i sto je najvaznije cooler je skroz tih, dok amd ima 3x veci tdp i cooler radi ko propeler od aviona
Nema ti nikakve pameti uzimati LGA1150 ploču i Core i3, jer ništa ne dobijaš samo život komplikuješ beze.

Uzmi FX-6300 + aftermarket hladnjak i miran si, ako ti je grafička normalna  .

e: Ako ces ici na Core i5 onda udure,samo ce ti više love trebati...  
Istina je, intelov stock kuler će sastavim dobro držati temperature, dok amd-ov box hladnjak je užasan. Kad počne da se okreće i da vrišti, probija centralnu, a pritom jako slabo hladi.

Ne isplati ti se uzimati fx6300 imaš jako lošu ploču, support 95w, samo stvarno jadno.

Ja bih to prodao, pa dodao para i uzeo i5 4430 i ploču, jer je puno bolji i5 bilo koji od fx6300, tek kad amdu dušu izvučeš, može se parirati sa intelom.
Da li bi i5 4430 ili 4440 bottleneckao 7850? Bi li bio bottleneck sa nekom jacom grafickom poput r9 280x ili 7970?
Malvendronoth je napisao/la:
Da li bi i5 4430 ili 4440 bottleneckao 7850? Bi li bio bottleneck sa nekom jacom grafickom poput r9 280x ili 7970?
Druže skoro je ne moguće da uopšte nema bottlenecka. Bez problema i5 može gurat 7850, ona je ćak slaba za i5, međutim, ako ne igraš na FULL HD, nema potrebe da mijenjaš grafičku.

Ja sam imao gtx660 Ti, overclockao ju, i opet nije mogla iskoristit i5 u potpunosti 
Nemam je namjeru mjenjat jos dosta vremena,vec sam htjeo pitati da li je zaista tolliko mocan taj model i5. igram u full hd.
Malvendronoth je napisao/la:
Nemam je namjeru mjenjat jos dosta vremena,vec sam htjeo pitati da li je zaista tolliko mocan taj model i5. igram u full hd.
Ovako da ti čiko nekaj napiše. I5 cpu je napravljen za gaminga i nemaš se kaj sikirati u vezi toga, kužiš? ;) Ovi ljudi su te vidim više zbunili nego su ti pomogli ali hajd. Fx 6300 je dobar cpu ali ali ali mu treba jaka napojna i nemere se mjerit sa bilo kojom i5-icom od sandy bridgea pa do haswella. Dakle fx 6300 je u rangu i3-ice pa ti vidi. Ali ono najvaznije je da ti fx 6300 nece ni sekundu bottttttttleneck (what the .uck is that???) tvoju graficku, pa ni i3-ica ako je uzmes. Nemoj shvatati bottleneck previse ozbiljno, to ti je novonastala fraza.
Sve najbolje
Ma bez price uzmi FX-6300 i jos neki kuler od 50ak KM. Gpu ce biti 100% iskoristen. Uvijek mozes OC-ovati fx :D
Moze li mi jos netko predloziti gdje je u mostaru najbolje uzeti i5 + maticnu? Ne zelim narucivati od onih svercera iz banjaluke

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.