Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Podrzava li maticna procesor ?

82 pregleda · 3 odgovora · otvorena 11.06.2014. u 18:22

Danas pokusao staviti Intel Celeron D 256/533 na Fujitsu D1522. Kad pokrenem komp onda samo se cuje napojna (Ventilator), i nece da pocne citati sa hdd. Sad ne znam da li maticna podrzava procesor pa mi vi recite :D I nemojte sad da pricate nesto, staro ko grcka ovo ono...
Celeron bi trebalo da podržava koliko ja vidim, ako nisam u krivu... Da li si fino stavio procesor ?
Ploča podržava socket 478 a proc je isto socket 478 tako da ne bi trebalo bit problema.

Iznimka je naravno ako se radi u nekoj "novoj liniji" socketa 478 kao npr haswell i haswell refresh. Oba su socket 1150 ali za haswell refresh na većini ploča treba BIOS update.

EDIT: Ploča je dosta stara tako da nema CPU SUPPORT LIST niti oficijalne stranice, ali 95% sam siguran da bi trebalo radit ako su obje komponente ispravne.
kenan008 je napisao/la:
Ploča podržava socket 478 a proc je isto socket 478 tako da ne bi trebalo bit problema.

Iznimka je naravno ako se radi u nekoj "novoj liniji" socketa 478 kao npr haswell i haswell refresh. Oba su socket 1150 ali za haswell refresh na većini ploča treba BIOS update.

EDIT: Ploča je dosta stara tako da nema CPU SUPPORT LIST niti oficijalne stranice, ali 95% sam siguran da bi trebalo radit ako su obje komponente ispravne.
Meni nece da pokrene nista sa hdd-a kad stavim ovaj celeron. Ovaj stari kad stavim sve normala. NEkako mi ovaj stari odma "upadne" kad ga stavim na socket, a ovaj moram malo da gurnem ali i on opet udje

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.