Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kako otvoriti Word dokument?

142 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.05.2014. u 22:45

Zdravo,

Dakle, problem je u tome što ne mogu otvoriti nijedan Word dokument, izbacuje mi ovo kod svakog dokumenta:

1. Your AutoCorrect file MSO1033.ad, could not be saved.
The file may be read only , or you may not have permission to modify the file.

2. Your AutoCorrect file, ice/OFFICE12/1033/MSO.ACLMSO1033.ad, could not be saved.
The file may be read only , or you may not have permission to modify the file.

Izbaci mi ove dvije obavijesti kod otvaranja bilo kojeg word dokumenta.
Jedino mogu otvoriti novi prazan word dokument, ali kada idem save izbaci mi ovo; Word has insufficient memory i naravno ne mogu spremiti tekst. Pokusao nannovo instalaciju office-a ali mi izbacuje eror tokom instalacije.

Takodje mi je počelo izbacivati i ovo: This file does not have program associated with it for performing this action. Please install program or, if one is already install, create an association in the Default Program control program.

Unaprijed hvala
Jesi siguran da imaš dovoljno prostora na disku?

Predpostavljam da nije original, možda je do te verzije, nije dobro crackovana? Probaj skinut drugu ali tu prvo izbriši u potpunosti nemoj da nešto ostane u tom folderu...
Mora da koristis neku losu "narodnu verziju" MS Office-a 
Brix je napisao/la:
Jesi siguran da imaš dovoljno prostora na disku?

Predpostavljam da nije original, možda je do te verzije, nije dobro crackovana? Probaj skinut drugu ali tu prvo izbriši u potpunosti nemoj da nešto ostane u tom folderu...
Ma ima više od 50 GB slobodnog prostora, ali probao sam i 7 i 10 Word isto kod obe.
Skini kingsoft office od 50 mb i uzivaj 
Probaj desni klik na .doc .docx fajl i odaberi Word kao default program za otvaranje tih fajlova.

http://prntscr.com/3lrqn2

Ako ti je već odabran Word, odaberi Notepad ili Wordpad pa vrati na Word. 
KRYSTAL je napisao/la:
Probaj desni klik na .doc .docx fajl i odaberi Word kao default program za otvaranje tih fajlova.

http://prntscr.com/3lrqn2

Ako ti je već odabran Word, odaberi Notepad ili Wordpad pa vrati na Word. :)
Jarane dabogda cijeli život samo za dobro znao, svaka čast konačno nakon 2 dana muke otvori prokleti dokument, diplomski u pitanju, mislim neću valjda ponovo morat kucat sve ono. Još jednom HVALA i svako dobro.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.