Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

objasnjenje oko podizanja sistema

99 pregleda · 6 odgovora · otvorena 20.05.2014. u 19:37

Dobrooo vecer, odlucio sam oboriti sistem jer mi je upao neki virus kojeg se ne mogu nikako rijesiti :D ako neko moze samo da mi objasni kako da to uradim preko usba kako da napravim bootabilan ?

Windows 7 ~
Skineš windows 7 u iso fajlo.
Zatim skineš program rufus ili ISO TO USB(i jedan i drugi sam koristio,oba rade).
Kada pokreneš taj program samo trebaš naći iso file,odabrati stik i kliknut da odradi svoj posao.
Onda odeš u bios staviš da se boota s usb-a i ako znaš insalisati sistem ne bi trebalo biti problema
Prvo što moraš imati je skinut na računar OS u formatu .iso, znači to ti je osnova. Bez tog fajla nećeš moći napraviti bootabilan USB. Ovisno od toga da li je XP ili 7 biraš koji ćeš program. Pretpostavljam da ćeš instalirati Windows 7 pa ti je potreban USB stick 4 ili više GB, ispod ne pokušavaj.

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Evo jedan alat pomoću kojega ćeš napraviti bootabilan USB stick. Potrebno je da taj fajl (.iso) koji si skinuo prebaciš u ovaj program i započneš proces, sačekaš 10-tak minuta da završi i to je to. Uključiš stick i ostala procedura je ista kao i sa CD-om.

Samo još da napomenem da moraš imati instaliran .NET Framework da bi ovaj program mogao instalirati.
skines normala sa torenta windows koji je kao ISO file tu i skines mali program zvani rufus,pokrenes program u tom programu izaberes ISO file od windowsa,kliknes start,odradi ti sve na stiku i bude spremno za 10-15 minuta
kasnije samo pri paljenju kompa pritiskas F8 kao manijak i izaberes USB stick i dignes sistem
ja danas ev ponovo digao W8.1 pro
nije trajala instalacija 5 minuta et vjeruj 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.