Pozdrav Gejmeri/ce
Svjedoci smo toga da konzole polahko ali sigurno imaju sve vecu ulogu u gaming industriji, nakon ove misli u glavi mi se stvori samo jedno pitanje: Da li ce kompjuteri biti posve izbaceni ili ce se njihova primjena drasticno smanjiti. Kao sto vidite vecina novijih naslova koji izlaze na novije konzole nisu optimizovani za PC, barem ne toliko dobro te se bas iz toga razloga gejmeri odlucuju na kupovinu konzola. Takodjer svjedoci smo toga da za igranje istih igara za neku konzolu, za potpuni ugodjaj, trebamo izdvojiti nekih 800-900 km dok za igranje te iste igre na PC-u uz isti ugodjaj (mislim na grafiku) trebamo izdvojiti mnogo vise novca. Postavlja se pitanje da li je vise isplativo ulagati u PC? Sve tako brzo napreduje i sve se tako brzo razvija da jedan PC koji je bio vrh za godinu dana (mozda cak i manje) postaje prosjecan. Naravno postoje igre koje su zasnovane na PC-u i koje ce uvijek biti popularne ( CS, COD, LOL) medjutim pitanje je sta ce se dogoditi sa ostalim igrama. Kao primjer vam navodim Watch Dogs koji ce izaci krajem Maja (???) ove godine, ako ste gledali gejmplej video mogli ste vidjeti mogucnosti i graficka dostignuca igre. Video je "snimljen" na nekom ultra dobrom PC-u koji kosta boga oca , naravno igru mozemo igrati i na manjim detaljima sa mnogo losijom konfom ali to naravno nije isto. Mozda sam malo skrenuo sa teme ali htio sam vam navesti neki primjer kako bih vam to priblizio.

Ove godine sam odlucio raditi na raspustu zaraditi koji dinar i kupiti sebi PS4 jer mislim da se vise isplati kupiti neku konzolu koja ce vam biti od koristi mnogo godina, nego neki pc cije ce komponente biti "zastarjele" nakon kratkog perioda. Dakle, interesuje me sta vi mislite o PC-u i konzolama uopste? Ako posjedujete neku da li ste zadovoljni istom? I ono najbitnije: Da li konzole polahko ali sigurno izbacuju PC iz upotrebe?

.
.