Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

TuT - RP Traffic Stop

52 pregleda · 0 odgovora · otvorena 07.04.2014. u 13:58

Pozdrav gameri, idemo dalje sa tutorialima. danas radimo Traffic Stop odnosno pravilan RP kada vas zaustavi policija.

U ovom tutorialu pokazat cu i neke osnovne primjere sa /me komandom kakvo bi vas RP bio sto bolji. Kada policija pokusa zaustaviti igraca vecina ce ih poceti bjezati, ali na kraju u vecini slucajeva opet budu uhvaceni. danas su na mnogim serverima uvedene kazne pa mozete dobiti hladjenje na 15 dana. Nemojte uzbjegavati kontrolu, vec je iskoristite pa poboljsajte vas RP, pa mozda i zaradite neku nagradu. Pocet cemo sa RP zaustavljanjem.

1. Zaustavljanje vozila

Kada se oglasi policijska sirena tada cete dobiti i poruku preko megafona koja na vecini servera izgleda ovako.

LSPD > STOJ ovo je LSPD kontrola, stanite sa strane i napustite vozilo

Nakon ove poruke, smanjite vasu brzinu u i trazite pogodno mjesto da zaustavite vozilo. Stanite sa strane i ne morate nuzno izaci iz automobila, nije u pitanju nikakva potjera ili nesto slicno. Znaci ostanite u vasem vozilu. Vidite kako prilazi policajac vasem automobilu i odmah mozete poceti sa /me komandom.

/me desnom rukom okrece rucku u desnu stranu i pokusava spustiti prozor

/me ((spustio))

Ukoliko bude zatrazeno da napustite vase vozilo to i uradite bez ikakvog prigovora i odbijanja. Tada mozete koristite /me komandu ovako

/me okrece kljuc na lijevu stranu i pokusava ugasiti automobil

/me ((ugasio automobil))

/me otvara vrata i izlazi iz automobila

Nakon sto ste izasli ako je to od vas zatrazeno ili ako ste u automobilu ostali posto nije niko trazio da ga napustite pocinje razgovor. Budite kulturni i otvoreni, nemate razloga za paniku, briku posto nista ne krijete. Razgovor otprilike tece ovako.

Policajac: Dobar Dan, ja sam LSPD policajac Ime_Prezime
VI: Dobar Dan (mozete traziti da vam pokaze znacku)
Vi: da li mi mozete pokazai vasu znacku ?
Policajac: Naravno
Policajac: /me pokusava izvaditi znacku iz opasaca
Policajac: /me ((izvadio)
Policajac: Izvolite, pogledajte
Vi: Zahvaljujem se

Policajac: Molim vase ime i prezime
Vi: Zovem se Chicharito Diaz
Policajac: /me vadi rokovnik iz jakne i zapisuje podatke
Policajac: Mogu li dobiti vase dokumente ?
Vi: Naravno, pricekajte momenat
Mozete RP-ati da su vam dozvole u autu i da morate otici po njih. Nakon sto ste uzeli svoje dozvole predajte ih
Vi: /me predaje dozvole
Vi: Izvolite

Sacekajte da sve bude provjereno, onda ide drugi dio kontrole. Ukoliko bude nesto sumljivo trazit ce od vas dozvolu da vas pretrese.
Policajac: Mogu li vas pretresti ?
Vi: Naravno
Sada ce vecina igraca traziti dozvolu za pretres, sto po meni nije RP. Ne moze policajac u tom trenutku imati dozvolu potpisanu na vase ime, znaci za tim nema potrebe.
Policajac: /me pretresa osobu radi sumnje u nedozvoljena sredstva
Policajac: Sve je u redu, slobodni ste
Policajac: Hvala na saradnji
Vi: Hvala vama, prijatan dan

Eto to je bio jedan klasican primjer za RP Traffic Stop. Do citanja LP

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.