Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

TuT - /me komanda - Objašnjenje

68 pregleda · 0 odgovora · otvorena 27.03.2014. u 19:21

Jos jedan pozdrav za danas. Idemo napisati jedan kratki tutorijal u kojem cemo govoriti o /me komandi. Necu pisati romane zaista, to mi nije cilj, a u ovom slucaju nije ni potrebno. Nadam se da ce vam ovaj tutorijal pomoci u koristenju /me komande.

/me komandu posjeduje svaki server, samo sto neki serveri pored /me komande na koju ste vjerujem i vi navikli posjeduju i /do komandu. Na vecini rp servera odrzala se samo /me komanda. Svi nama je poznato koristenje /me komande u ovu svrhu. Primjer koristenja /me komande:

/me Ulazi u auto

/me Uzima novcanik i vadi pare

/me pokusava pokrenuti motor automobila

/me pokrenuo motor automobila

Ovo su neki osnovni primjeri primjene /me komande, što zapravo i nije nikakva greska. Neki igraci su navikli, pa i ja koristiti me komandu na isti nacin ali uz jedan mali dodatak.

/me okrece kljuc i gasi motor vozila
/me ((ugasio))

Ovo zapravo oznacava da ste vi uspjesno ili neuspjesno izvrsili neku radnju. Lijepo je i to vidjeti. Ono sto jos mozemo reci za /me komandu je da ona zapravo moze koristiti i za "pokazivanje" nasih cula kada zelimo da neko vidi nesto sto mu zelimo prikazati. Evo jedan primjer. Vozimo se gradom i mozemo uraditi ovako

/me desnom rukom povlaci rucku rucku, kako bi otvorio prozor
/me ((Prozor se spusta i mozete osjetiti topli zrak kako struji ))

/me komanda ima jos nekoliko primjena koje se danas ne koriste bas pa necu ni pisati, ali navest cu jos jednu bitnu primjenu /me komande. To je komanda koju takodjer mozemo koristiti kada zelimo znati da li smo uspjeli u necemu ? ! Kada zelimo pitati nekoga da li smo uspjeli u nasoj zelji, namjeri kako god hocete. Evo jedan primjer ako ste clan neke bande, pa ste "upali" u neku tucu.

/me uzima "drzi" osobu za rame i naglo ga obara na zemlju
/me ((Sta ti se desilo, kakve su posljedice ?))
Osoba:
/me pada na zemlju i jako udara ramenom o beton
/me ((Povrijedio sam ligamente))

--------------------------------------------------------------------

Sasvim je dovoljno ovo reci o /me komandi. Nema potrebe da komplikujemo stvari i pravimo zbrku neku.
/me komanda je sastavni dio RP-a pa pocnite je cesce primjenjivati. Mozete je koristiti bez obzira da li ste u nekoj akciji, da li se zelite nekome dokazati, da li vas neko gleda isl.
Znaci koristite je kada izlazite iz kuce, sjedate u auto etc. jer ce vam tako postati navika.

LP

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.