Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hosta za minecraft server

109 pregleda · 8 odgovora · otvorena 02.04.2014. u 17:11

Ove sedmice bih želio preci na hosta za mc server kojeg do sada nisam imao i neznam kojeg da izaberem,čuo sam da je beastnode najbolji ali imal neki balkanski koji je povoljan i dobar.lp
Što se tiče balkanskih preporučujem hrvatski hosting, jer su najbolji prema omjeru cijena i kvaliteta. Ali svakako ti preoporučujem da uzmeš vlastiti dedicated ili VPS na linuxu, puno ćeš više pristupa, mogućnosti, RAM-a, CPU-a, HDD-a i ostalog dobiti za svoje pare...

Što se tiče VPS-ova i dedicateda, tu su hetzner.de i ovh.co.uk ispred ostalih.
Da li možete navesti neke dobre hostove u Hrvatskoj da su sto jeftiniji i sto aktivniji i bez laga
Skeri je napisao/la:
Da li možete navesti neke dobre hostove u Hrvatskoj da su sto jeftiniji i sto aktivniji i bez laga
Rekao sam ti već. Hrvatski hosting je najbolji u prosjeku. Btw. kada odgovaras nekome koristi opciju citiraj u desnom gornjem cosku njegovog posta, tako ce ta osoba imati notifikaciju da si odgovorio...
Brix je napisao/la:
Rekao sam ti već. Hrvatski hosting je najbolji u prosjeku. Btw. kada odgovaras nekome koristi opciju citiraj u desnom gornjem cosku njegovog posta, tako ce ta osoba imati notifikaciju da si odgovorio...
A šta mislio o stranim hosting firmama kao npr. Beastnode
Skeri je napisao/la:
A šta mislio o stranim hosting firmama kao npr. Beastnode
Sredina. Solidne mašine, los game panel, srednji uptime. Sve u svemu, nije los, ali nista posebno.
Brix je napisao/la:
Sredina. Solidne mašine, los game panel, srednji uptime. Sve u svemu, nije los, ali nista posebno.
Da li imaš server i koji bi ti lično koristio i možeš link tog hostinga da pogledam?
Skeri je napisao/la:
Da li imaš server i koji bi ti lično koristio i možeš link tog hostinga da pogledam?
Vodio sam gamers.ba server i milion drugih. Govorim ti sve iz iskustva, ja lično nikada ne bih koristio hosting, nego isključivo svoj dedicated/vps. Rekao sam ti već, kad bih bio primoran (mada bih odbio vjerovatno) hostovao bih kod hrvatskog hostinga. Ne mogu ti linkat isti jer je protiv pravila foruma. Ali prvi rezultat na google kada upišeš "hrvatski hosting" je ono što tražiš  
Brix je napisao/la:
Vodio sam gamers.ba server i milion drugih. Govorim ti sve iz iskustva, ja lično nikada ne bih koristio hosting, nego isključivo svoj dedicated/vps. Rekao sam ti već, kad bih bio primoran (mada bih odbio vjerovatno) hostovao bih kod hrvatskog hostinga. Ne mogu ti linkat isti jer je protiv pravila foruma. Ali prvi rezultat na google kada upišeš "hrvatski hosting" je ono što tražiš  ;)
Ok hvala na odgovorima gledao sam ovaj hrvatski al mi izgleda komplikovan kameru nekih gluposti moraš uradi ovo nije za početnike ali neznam oprat vidjet ću pa možda pokusam.lp

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.