Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT][FA] Rastresen tekst

147 pregleda · 10 odgovora · otvorena 29.03.2014. u 19:36

U zadnje vrijeme se dosta aktivirao FanArt podforum pa sam i ja došao na ideju da uradim neki tutorial.

U ovom tutorial-u pokušat ću objasniti kako napraviti ovakav tekst:

1. Prvo kreiramo novi file proizvoljnih dimenzija.

2. Nakon toga pozadinu obojimo u crno.

3. Sada slijedi dodavanje teksta. Ja sam koristio FoughtKnight font ali možete koristiti bilo koji drugi font. Veličina fonta nije bitna, a najlakše je koristiti bijelu boju kao boju slova.

4. Nakon dodavanja teksta idemo desni klik na layer od teksta i onda Resterize Type.

5. Sada izaberemo Polygonal Lasso Tool (L)

6. Polygonal Lasso Tool-om označio dio slova koji želimo da bude odvojen od ostatka. To bi trebalo izgledati ovako

7. Dok je layer označen prebacimo na Move Tool(V). Te pomaknemo layer o određenom smjeru.

Šestim i sedmim korakom izrežemo sva slova . Nakon rezanja kod mene je ovako izgledalo

8. Nakon toga ubacimo teksture, te umjesto Blending Mode stavimo na Multiply.

9. Nakon toga dijelove koje smo izrezali obilježimo Magic Wand Tool-om.

Nakon obilježavanja idemo desni klik na selekciju te onda Layer via Copy.

10. U zadnjem koraku idemo desni klik na novi layer te idemo Blending Options i označimo Outer Glow.

Outer Glow postavke .

Font: goo.gl/6gVxx1
Teksure:
1# (tamnija,tj. ona koju sam ja koristio) goo.gl/FgOHx9
2# (svjetlija) goo.gl/13TCJV

Za sve nejasnoće možete mi se obratiti na PM
Fino za pocetnike.
Gj.  
Fin TuT, pohvale.
::BeerGuy::

Pitanje:
Slika na vrhu teme je prozvod tog tut-a ili ranije uradjeno?
Zanimljiv tut, GJ, samo nastavi.

Ja poceo po tvom tut pa onda po sam po svom nastavio  Al evo mali, brzinski outcome-

Fin tut fakat, sve pohvale :) Samo tako nastavi :D
bogetina je napisao/la:
Fin TuT, pohvale.
::BeerGuy::

Pitanje:
Slika na vrhu teme je prozvod tog tut-a ili ranije uradjeno?
Zahvale svima :)

Slika je proizvod mog tuta, stavio sam je na početak da bude preglednije pa stoga nije na kraju :)
Fin tutorijal svaka cast, FA je aktivniji i sve to, pratim ove tutorijale pa ucim malo u PSu.

Sve sam ja to fino, samo sto ne znam bas pravo kropovati ovo tj rasjeci, ono bas glupo mi ispadne, de mi recite u cemu sam pogrjesio??

Dodjem do magic wand tool i kad oznacim sve se oznaci i stoji tako tako da nisam to ni koristio a layer sam novi napravio i blendin glow, ali nista ni sa cim :D ono pitam tebe sto si napravio tutorial u cemu sam najvise pogrjesio?
Gledam vase radove i moje, znaci da sam tu i zeznuo kod glowa gdje sam priznao, moze pomoc :) ?
SsKull je napisao/la:
Fin tutorijal svaka cast, FA je aktivniji i sve to, pratim ove tutorijale pa ucim malo u PSu.

Sve sam ja to fino, samo sto ne znam bas pravo kropovati ovo tj rasjeci, ono bas glupo mi ispadne, de mi recite u cemu sam pogrjesio??

Dodjem do magic wand tool i kad oznacim sve se oznaci i stoji tako tako da nisam to ni koristio a layer sam novi napravio i blendin glow, ali nista ni sa cim :D ono pitam tebe sto si napravio tutorial u cemu sam najvise pogrjesio?
Gledam vase radove i moje, znaci da sam tu i zeznuo kod glowa gdje sam priznao, moze pomoc :) ?
Sto se tiče "rezanja" preporučujem ti da režeš u obliku trokuta tj. da ti prva točka toga trokuta bude u slovu druge dvije iznad tj ovako:

Što se tiče teksture trebao si je malo smanjit jer izgleda razvučeno.
Novi layer ti se stvorio jer nisi dovoljno razdvojio ove izrezane dijelove. Znači na to pripazi. :)
BUNTAAAA je napisao/la:
Sto se tiče "rezanja" preporučujem ti da režeš u obliku trokuta tj. da ti prva točka toga trokuta bude u slovu druge dvije iznad tj ovako:

Što se tiče teksture trebao si je malo smanjit jer izgleda razvučeno.
Novi layer ti se stvorio jer nisi dovoljno razdvojio ove izrezane dijelove. Znači na to pripazi. :)
Evo ga kume znaci ovako, poslusao sam te za teksturu sve je sad fino i dosao sam do broja 9. dalje ne mogu tj ne znam nastaviti pa ako mozes malo bolje da pojasnis, evo sve imas na slici :D inace malo mi fali do broja 9 sam stigao

U donjem lijevom kutu ti je označen layer od teksture samo prebaci na taj layer od teksta (kod mene je to ovaj layer što piše GBA) te onda označi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.