Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] iPhone 3GS iOS7

166 pregleda · 11 odgovora · otvorena 30.01.2014. u 12:49

Zasto theme a ne iOS?

Zato sto se na starije iDevices iOS 7, na zalost, ne moze instalirati.

Sada kada smo razjasnili zato theme, evo SS kako ce da izgleda kada se zavrsi. Ako vam se SS ne svidja odmah prestanite citati.

SS:

Znaci zelite ovakav izgleda na svome iPhone-u?

Ok, prvo sto trebate je JailBroken iDevice. Ako ne znate sta je, koristite g.ba/google/youtube.

Otvorite program Cydia i dodajte repo url od BiggBossa.

URL: http://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/

WEBPAGE: http://thebigboss.org/

Kada ste dodali URL u Cydia (Manage>Sources>Edit>Add) mozete preci na zabavni dio, uredjivanje.

Otvorite Cydia, idite na Search i ukucajte:

1. LockInfo

-LockInfo ce vam omoguciti da vidite vrijeme i notifikacije bez otkljuvavanja vaseg telefona.

2. iOS 7 Font & ByteFont

- iOS 7 Font & ByteFont ce promijeniti font na vasem telefonu.

(Helvetica neue ultra light™)

3. ColorKeyboard & WP7CK theme

- ColorKeyboard & WP7CK theme ce promijeniti izgled vase tipkovnice, i moci cete sami da izaberete boju iste.

4. BlurriedNCBackground

- BlurriedNCBackground ce vas notification bar napraviti prozirno-mutnim, i naravno opet mozete samo podesavati prozirnost i boju.

5. CardSwitcher

- CardSwitcher je isto kao i TaskManager na Androidu. Znaci omogucava vam da vidite sve programe koji su upaljeni, da ih switch-ate i gasite po zelji.

6. LivePapers

- LivePapers vam omogucava da postavite Live Wallpapere kao na iOS 7.

7. FolderEnhancer

- FolderEnhancer vam omogucuje da modifikujete ikonice. Znaci da dobijete iOS 7 icon style. Takodjer omogucuje brze otvaranje mapa, programa itd.

8. Live Clock

- Live Clock omogucava vasem satu da pokazuje tocno vrijeme sa ikone.

*Ovaj tutorial vazi i za iPod 3

Nadam se da ste uzivali bar 50% kao ja dok sam pravio ovaj tutorial. Uzivajte koristeci svoj stari iPhone u novom stilu.
Lijepo. Međutim, svaka nova tema na starijim uređajima zna, isto kao da je sistem, izazivati probleme. Ipak je i GUI predviđen za rad na "normalnim" komponentama. Imajte u vidu da iOS 7 tema možda neće raditi fluidno kako ste očekivali.
iWolf je napisao/la:
Lijepo. Međutim, svaka nova tema na starijim uređajima zna, isto kao da je sistem, izazivati probleme. Ipak je i GUI predviđen za rad na "normalnim" komponentama. Imajte u vidu da iOS 7 tema možda neće raditi fluidno kako ste očekivali.
Razumijem sta zelis reci, ali meni radi sve bez ikakvih problema iako mi je telefon pretrpan aplikacijama, igrama i slicnim glupostima...  
Naravno uz ovo dolazi rizik,tako ako niste 100% sigurni ne preporucujem,ocekujte , brzinu rada da se smanji..
wrathful je napisao/la:
Naravno uz ovo dolazi rizik,tako ako niste 100% sigurni ne preporucujem,ocekujte , brzinu rada da se smanji..
Nemam nista protiv tebe al stvarno ne moras na svaku je***u temu da komentiras. Ako ces komentirati bar reci nesto novo, sto nije receno.
SmitoBona je napisao/la:
Nemam nista protiv tebe al stvarno ne moras na svaku je***u temu da komentiras. Ako ces komentirati bar reci nesto novo, sto nije receno.
Oces da ti kazem ovako iz iskustva imao sam 3g i 3gs cekam iphone 5...

Ovako brvo sto ce ti se desit jest da ces jednog dana dobit crash,drugo na ovo ne mozes racunat da radi high speed
Cydia je sranje, zivo usporava pun ku**c stvari, i zbog ceka ce ti tema? Iphone ko iphone,ko ovih danas koristi teme za fon...
Fon ko fon...
Radio sam to prije i sjebao fon na taj isti nacin modifikovanjem tema/fonta/login screena/ pravio se majstor...
wrathful je napisao/la:
Oces da ti kazem ovako iz iskustva imao sam 3g i 3gs cekam iphone 5...

Ovako brvo sto ce ti se desit jest da ces jednog dana dobit crash,drugo na ovo ne mozes racunat da radi high speed
Cydia je sranje, zivo usporava pun ku**c stvari, i zbog ceka ce ti tema? Iphone ko iphone,ko ovih danas koristi teme za fon...
Fon ko fon...
Radio sam to prije i sjebao fon na taj isti nacin modifikovanjem tema/fonta/login screena/ pravio se majstor...
Bravo. Napokon si rekao nesto korisno, trebas vise takvih postova.

Jer smijesno je da ja za 5 godina provedenih na site-u imam 800 postova, a ti za 6 mjeseci da imas 400+.

Razmisli malo i procitaj ko je sta napisao prije nego odlucis napisati novi post. Mogu ja za mjesec dana nabit jos ovoliko postova, ali nema svrhe.
SmitoBona je napisao/la:
Bravo. Napokon si rekao nesto korisno, trebas vise takvih postova.

Jer smijesno je da ja za 5 godina provedenih na site-u imam 800 postova, a ti za 6 mjeseci da imas 400+.

Razmisli malo i procitaj ko je sta napisao prije nego odlucis napisati novi post. Mogu ja za mjesec dana nabit jos ovoliko postova, ali nema svrhe.
Kume , ako ces iskreno nema se sta pricat , ja ti ovako mogu do sutra nabrajat , al ne vrijedi kad 90% ne konta pa se i ne trudim za opsiran odgovor/razgovor kako hoces.Zato sto jednostavnije bolje ^_^
wrathful je napisao/la:
Kume , ako ces iskreno nema se sta pricat , ja ti ovako mogu do sutra nabrajat , al ne vrijedi kad 90% ne konta pa se i ne trudim za opsiran odgovor/razgovor kako hoces.Zato sto jednostavnije bolje ^_^
Onda radje nemoj ni pisat, na g.ba si 180 dana a imas 400 postova, ako nista moje teme zaobidji i pokusaj shvatit da ne moras na svaku temu napisati post.

POZZ
Da li ovo vrijedi i za iPod 4g?  

hvala
biggiepk je napisao/la:
Da li ovo vrijedi i za iPod 4g?  

hvala
Da. 
Sve je ovo fino, ali ovo uspori mobitel drama. Moj 3GS na 5.1 je radio sporo. Mislim uredu je ono bilo, ali kad ga poredim sad sa trenutnim S2 ono je bas sporo haha  Cak sam koristio ovaj blur za NC i bas se primjeti kako zasteka kad se spusta notification center. Nije vrijedno usporiti svoj mobitel samo radi neceg sto ce promijeniti izgled naseg OS-a 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.