Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

pitanje moja tv net

113 pregleda · 4 odgovora · otvorena 29.01.2014. u 23:37

Pozdrav imam paket moja tv net i hocu da podesim wifi to znam kako ide sad me zanima ako sta krene naopako ako budem morao resetovat ruter hoculi zeznut programe na tvu?
sve ces zeznuti bolje ne diraj nista sam...

Nazovi 1444,objasni sta ti treba i to je to.
g0k1 je napisao/la:
sve ces zeznuti bolje ne diraj nista sam...

Nazovi 1444,objasni sta ti treba i to je to.
Sto se provaljujes i pises ako ne znas . Kao prvo ruter nema nikakve veze sa modemom niti kanalima tako da ako ga resetujes neces nista zeznuti . Ovo sto kazem nema nikakve veze ne mislim bukvalno jer kabal ide iz modema u ruter i onda u racunar ali ako ga resetujes neces nista zeznuti ne brini se . A druga stvar kad god je kakv kvar ti mozes sam resetovati modem i neces opet nista zeznuti , iskljucis iz struje ukljucis ponovo sacekas 2 min dok se sistem digne i to je to
Kada imaš paket MojaTv naravno da je lahko zeznuti stvari i da ništa ne radi, pazi sad, prati korake i sve bi trebalo raditi kako treba.

Otvoriš postavke modema, to obično radiš tako što kucaš: http://192.168.1.1 zatim u polje username kucaš "admin" u polje password kucaš"vr10vr10tajn1pa55" (ovaj password kucaš u slučaju da je bijeli modem, onaj ZTE), ako nije taj modem onda kucaš u polje password admin ili ostaviš prazno, pokušaj više kombinacija.
Kada si pristupio konfiguraciji nađeš ono PVC0 (ima ih više, PVC1...) tebi je bitno da nađeš gdje su parametri 8/35. Znači nađeš to, promijeniš PPPoE u "Bridge mod" i spremiš to sve, sačekaš da se modem restartuje i ostalo je na konfiguraciji routera.
Pošto ne znam kakav router imaš prvo i osnovno je bitno da router bude podešan na PPPoE/Russian PPPoE, drugo da u polje Username i Password kucaš podatke od ADSL konekcije (jer si modem podesio da bude u bridge mod i potrebno je da te podatke od interneta uneseš u konfiguraciju routera) i treće, trebaš izabrati zaštitu Wirelessa, postaviš šifru koju želiš i tip zaštite.

To bi bilo ukratko objašnjeno, pošto nisi naveo modele modeme i routera ovo sam objasnio u kratkim crtama kako i šta bi trebalo da izgleda, ako negdje zapneš javi se pa ćemo pokušati još nešto.

Post dobio aplauz od N3sTabilaN

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.