Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sata 2 sata 3

104 pregleda · 6 odgovora · otvorena 11.10.2013. u 11:27

Pozdrav,
Imam par pitanja pa molim, ako neko moze da pomogne neka to ucini :)
Ovako, namjeravam kupiti novu maticnu plocu, pa imam neki problem.
Prvo, Dali mogu koristiti sata 2 HDD na ovoj maticnoj Msi 760gm-p21(fx), mozda je glupo pitanje, ali ja neam pojma o HDD. pa molim pomoc :)
I jos nesto, dali je bitno koje napajanje koristim na kompu? Mislim dali moze crknuti napojna ako je premalo? (Nadam se da ste razumili, neznam kako drugacije da napisem)
Hvala unaprijed.
SATA 2 HDD može raditi na SATA 3 ploči.
Napojna neće crknuti, nego pojedini dijelovi neće raditi kako treba jer ne dobijaju dovoljan napon.
Jedina razlika između Sata 2 i Sata 3 je razlika u brzinama prenosa podataka. Rade na istom principu tako da no problemo što se toga tiče. A šta imaš još od komponenti, napojna, procesor i grafička?
azeminjo96 je napisao/la:
aha ok  hvala na odgovoru
Samo vidi je li ti HDD SATA ili IDE prikljucak, da nisi pomijesao to.

A razlika izmedju Sata 2 i Sata 3 je samo kada stavis SSD, a i tada nije toliko bitno,
Što se tiče napajanja, napiši konfiguraciju, pa ćemo vidjeti i koje napajanje sada koristiš.

- SATA portovi na toj matičnoj su SATA2 sa max. propusnost od 3Gbps.
Svaki HDD će raditi punim kapacitetom bez obzira bio SATA2 (3Gbps) ili SATA3 (6Gbps), jer HDD-ovi nisu toliko brzi, pa će raditi bez problema.

* SSD će već imati probleme, govorim za ove novije koje rade na SATA3 (6Gbps), recimo kupiš jedan SSD koji je SATA3, i njegova deklarisana propusnost je 500MB/s, on će ti na SATA2 raditi negdje oko 250-300MB/s.

SSD-ove na SATA2 sučelju nove nigdje nećeš naći, a i nema ih smisla kupovati.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.