Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 30 bodova

Ubuntu pitanjce

174 pregleda · 10 odgovora · otvorena 26.09.2013. u 15:22

Pozdrav

Namjeravam instalirati Ubuntu 12.04 na laptop, ali me zanima jedna stavka

Moj prijatelj kada je instalirao ovaj isti Ubuntu, nakon same instalacije je automatski imao pristup internetu, standardni pristup preko wirelessa.. Eh mene zanima da li postoji mogucnost da se meni ne instaliraju automatski driveri za net, iako su nam maticne iste ? Pitam jer je ista situacija bila kada sam instalirao Windows7, ja sam imao neta poslije instalacije dok on nije, te je morao skidati drivere posebno.

Hvala
Kod Windows 7 ste najvjerovatnije instalirali različite "sedmice". Ja imam dvije W7, kod prve radi odma net, a na drugoj moram skidat' s neta drivere tako da će ti Ubuntu 99% radit ko i njemu  
exampLe_ je napisao/la:
Kod Windows 7 ste najvjerovatnije instalirali različite "sedmice". Ja imam dvije W7, kod prve radi odma net, a na drugoj moram skidat' s neta drivere tako da će ti Ubuntu 99% radit ko i njemu  
Isti CDovi sedmica, isto sve..
Rješenje
abblle je napisao/la:
Isti CDovi sedmica, isto sve..
Pa što ti je problem napraviti dual boot i probat?
I koliko ja znam Ubuntu možeš testirati prije instalacije (Live CD).  
Ja sam instaliravao ubuntu na više laptopa i na svakom je odmah imao pristup internetu tj drivere nije diralo.
12.0.4 ima automatske drivere,ali 10.0.4 je imao komplikovano pravljenje konekcije
Koristio sam ja taj ubuntu imaćeš odma iste drivere kao na 7 ali za ubuntu naravno.pristup internetu odmah + sa pristupom ćeš imati za drivere search preko neta automatski 
O kojoj verziji se radi?

Ubuntu 13.04v će ti sam optimizovati audio drivere,lan drivere za internet i neke klasićne video drivere.
WanNe_ba je napisao/la:
O kojoj verziji se radi?

Ubuntu 13.04v će ti sam optimizovati audio drivere,lan drivere za internet i neke klasićne video drivere.
This!
exampLe_ je napisao/la:
Pa što ti je problem napraviti dual boot i probat?
I koliko ja znam Ubuntu možeš testirati prije instalacije (Live CD).  
Gigant, hvala puno 
abblle je napisao/la:
Gigant, hvala puno 
Ništa ništa  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.