Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 200 bodova

Kompjuter neće da se boota do kraja.

177 pregleda · 9 odgovora · otvorena 23.09.2013. u 21:25

Dakle, PC je zaledio u jednom u trenutku tokom igranja i poslije toga se više nije mogao upaliti do kraja tj. nema onog welcome screena, bude samo crno.

Poslije toga sam startao u safe mode-u i problem je bio do drivera što znači da kada nema instaliranih amd drivera kompjuter radi regularno, ako ih instaliram opet pojavi se ono što sam već naveo.

Šta sam probao:

1. Starije/novije drivere
2. Dr**o po BIOS-u
3. Format koji također nije pomogao.

Guglanjem nema pomoći, javljalo se još mnogo ljudi sa ovim problemom ali niko i sa rješenjem..

Konfa na profilu:

http://gamers.ba/profil/ned

Nije problem dati i više bodova ako riješimo problem. Tema u hardware-u jer nisam siguran da li je do hw-a ili sw-a.

Da sumiram:

kada su driveri instalirani pc se boota i stane prije welcome screena, kada ih obrišem u safe mode-u pc radi regularno ali se ne može ništa igrati i rezolucija je sjebana.

Windows 7 x64 u pitanju.
Brate da ti se nije napunilo prasinom pa ne moze hladiti komponente i stekaju.. Ocisti.

Nisam procit'o temu znam taj problem moras rjesenje naci u biosu
problem ti pravi najvjerovatnije grafička, otvoriš kućište i propratiš zvuk grafičke tokom instalacije drajvera poslije kojeg ti se komp ne može upaliti... pogledaj da ti se ventilator nije iskrivio na grafičkoj od toplote, ja ti preporučujem da potražiš servisera mislim da ćeš teško problem sam riješiti :) sretno u svakom slučaju Edit: 99% da je problem hardwareske prirode
Driveri ako su pogresni, uvjek ce ti pc zalediti.
Pokusaj uci safe mod, izbrisi te drajvere, skini nove i instaliraj. :)
U biosu nemožeš ništa riješit sa tim problemom.
Ako si isprobao 64bit drivere sa CD (koji dođe uz grafu) onda ti je 90% do hw-a.
Ostalo 10% može biti samo da probaš drivere + win7 32bit

Ako je hw u pitanju kao što mislim da jest, najbolje bi bilo da tu grafu probaš u nekoj drugoj konfi pa da onda dalje tražiš riješenje.

::CerealGuy::
Ocisti coolere, izvadi pa opet stavi RAM plocicu, kucaj u CMD u safemode - u /scannow, system repair, system restore.. To su neke od opcija.. gl
Ako neznas oko tih stvari,onda nemoj nista dirati.Nazovi nekog ko se razumije oko toga,jer steta ako sta jos gore pokvaris,jer imas dobru konfu.Danas mi prijatelj imao isti problem kao i ti,pa nismo mogli napravit. :r
Ovako  :)

Udji u Safe Mode (with networking) i instaliraj Driver Genius program :)

Zatim otidji u Device Manager i Disable-aj diver na koji sumnjas da ne valja :)

Nakon toga ukljuci Driver Genius da ti preuzme drivere :)

Imao sam slican problem komp se stalno RR zbog loseg drivera za zvuk ;)
Imaš problem s grafičkom karticom,promjeni ju. Probaj drugi brend uzeti,moja preporuka ti je Sapphire Radeon.
Uglavnom grafička ti nije uredu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.