Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] MetaGaming

133 pregleda · 4 odgovora · otvorena 18.09.2013. u 00:18

Pozdrav,evo sad cu vam pojasniti sta to znaci MetaGaming.

MetaGaming ili skraceno MG je mjesanje IC i OCC chata.

Pod broj jedan,da vam pojasnim sta je to IC , a sta OCC chat.

- IC je In Character Chat.
Kao sto sama rijec kaze chat koji je vezan za igru i sama desavanja u njoj.Ovaj chat vaze sva pravila koja se odnose na "zivot u igri".Uglavnom se slabije koristi jer se zasniva na formalnosti samog razgovora.Osobu koju neznate u igri ne mozete nazivati imenom dok je ne upoznate iako to odmah mozete zapaziti.

Primjeri IC chata:
Almir Mesanovic: Dobar dan ja sam Almir Mesanovic dolazim iz zapadnog dela grada Los Santosa.

Almir Mesanovic: Ja sam Almir Mesanovic i iz Zivinica sam

- OCC je Out of Character chat.
Sasvim suportan od IC-a jeste OOC.Sasvim nevezan za igru i desavanja unutar nje.Uglavnom omogucava bolje upoznavanje igraca van sadrzaja vaseg lika u igri.

[ ! ] KADA GA KORISTITE,OBAVEZNO JE NAPISATI /b PRIJE NAPISANOG TEXTA

Primjeri OCC chata:
/b E ja sam iz Zivinica,odakle si ti?

Jhonny_Teen: Ja sam iz Novog Sada

MG-je samo njihovo medjusobno mjesanje znaci svaki los primjer IC-a ili OOC-a je ustvari Meta Gaming.Cesto dolazi do greske i u samom pisanju sto je sasvim normalno da zaboravite da stavite /b ili ga stavite umjesto da ne treba.Mnogi to mogu protumaciti kao neznanje i prijaviti vas zato vodite racuna.

Eto,to bi bilo to od ovog tutorijala,nadam se da sam vam pomogao,a pogotovo ovima sto su tek poceli igrati SAMP 
ja ez tog b zivim evo sto godina i jeo ga kralj ga jeo 
Ovakvihh tutoriala ima 200000 nana forumu a sad daa objasnjavas svaki tutorial u drugoj temi...

Ovuu temu treba u kantu jer mg JE koristenje ooc informacij u icc korist a ne mjesanje cheta
Cini mi se da je bila ovakva tema . 500 puta 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.