Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Upis u Austriju na fax

147 pregleda · 6 odgovora · otvorena 15.09.2013. u 15:49

Pozz drugarii..

Želim da upišem fax u Austriji..

Saznao sam od druga da se mora položiti B2 Njemački jezik... e sad da li je neko polagao to ? Je li teško pošto ja već znam njemački...

I ima li neko iz Bihaća da mi kaže gdje bude to u Bihaću jer mi je to najbliže :)

PS: Upisati fax ovdje pa prenijeti ga tamo, položiti B2 Njemački... Zna li neko još šta treba za upis??? OD papira??

Hvala...
Nazoves konzulat u Austrijskoj ambasadi sutra i raspitas se. Zato i sluzi.
VioleN je napisao/la:
Nazoves konzulat u Austrijskoj ambasadi sutra i raspitas se. Zato i sluzi.
Znaš li broj možda brate??
goethe institut ti najviše može pomoći, nađi na guglu njihovu oficijalnu stranicu, uzmi broj i nazovi. Ja sam u školi polagao A2.
Evo ti moja tema,procitaj : http://gamers.ba/forum/10/199149/kurs-njemackog-u-zenici-opcenito-bih/

Kod nas u zenici ima kurs,za B2 diplomu ima 6 stepena,jedan stepen=3mjeseca=180km.

Znaci svaki stepen placas po 180km,sad kad odes tamo komisija te ispituje da vidi za kog si stepena(ako znas nesto oni te nece stavit na 1. stepen,vec mozda na 2-3-4) i te stepene sto si preskocio ne placas  .

Ovo je u zenici,kod tebe je mozda drugacije,al tu je to nedje .
Za neke fakultete ti treba C1, za Ekonomski mi je trebao.
Ovdje upišeš fakultet, uzmeš potvrdu da si primljen. Prevedeš sve diplome tamo predaš i čekaš odgovor. Sad u februaru tamo počinje opet fakultet ako si zakasnio na ovaj rok.
aaaaajj covjece kako se ti zoves pa i ja sam iz bihaca a to ovdje namas polagati moras imati diplomu sa goethe instituta a najbolje ti je kad sa nekim odes u austriju da mu kazes da te odvede negdje da to polozis jer svi su testovi sa goethe instituta isti i tamo polazes gdje god hoces a ovdje imas samo u sarajevu

evo neki korisni linkovi ako imas sta pitati najbolje tu pitaj:
http://www.studiraj.eu/forum/
samo udjes na forum i znas dalje slicno G.ba sve ima svoje mjesto 

i da na koji fakultet tamo mislis i u koji grad ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.