Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Termalna Pasta

139 pregleda · 7 odgovora · otvorena 08.09.2013. u 10:26

Gdje mogu nabaviti termalnu pastu ako tko zna jer... racunar mi je na 144°c -.- ... Hvala unaprijed
procesor ti je na 144C, nije racunar, trebao bi svaki racunarski shop imati u ponudi termalnu pastu. Ona ti ne moze pomoc jer ona ne pravi toliku razliku vjerovatno ti je cooler skroz otiso.
Ocisti prasinu,vidi okrece li se ventilator na procesoru,ako se ne okrece nabavi novi.Ne kupuj termalne paste od 3 KM
Ma kupis termalnu za petaka i uzmes dva ventilatora sve zajedno 20km, ugradis i ima da ti sve bude na 20 stepeni
Ako ćeš mjenjati termalnu pastu pazi šta radiš.
Prvo skidanje stare nije šaša...u priliku je posao...imaš na youtubeu instrukcije,te milijun videa kako ju ukloniti.
Druga stvar,ne kupuj jeftinu termalnu pastu,ona nije ista,imaš tih "đi-đa" koje samo pljunu sastav ali ništa ne urade,te umjesto da pomognu pogoršaju stanje.
Ako ćeš kupovat kvalitetnu moraš uložiti malo novca,te pitaj prodavača koja je kvalitetna.
Sljedeće....
Bilo bi ti jako dobro držati jednu stranu (lijevu pošto je ventilator okrenut prema lijevoj) otvorenu tokom cijele godine.
Ne drži pc u skučenom prostoru niti ga ne drži prekrivenog.
Neka oko njega ima dovoljno prostora za cirkulaciju zraka.
Dark_Devil je napisao/la:
procesor ti je na 144C, nije racunar, trebao bi svaki racunarski shop imati u ponudi termalnu pastu. Ona ti ne moze pomoc jer ona ne pravi toliku razliku vjerovatno ti je cooler skroz otiso.
Što me nasmija pravo  
Nije moguće da je procesor 144c jer bi vjerovatno jako brzo crko.
Na oko 90-100c ja mislim da se raćunar gasi, da nebi došlo do oštećenja, tako da je njemu vjerovatno otišao senzor.
I to što kažeš da pasa ne pravi velku razliku grdno se varaš.
Prijatelju sve do neki dan procesor na idle oko 75c, promjenio mu pastu sad je oko 37c do 40c pa ti vidi sine 

Skini HWMonitor pa nam slikaj temperature.
Headmyster je napisao/la:
Što me nasmija pravo  
Nije moguće da je procesor 144c jer bi vjerovatno jako brzo crko.
Na oko 90-100c ja mislim da se raćunar gasi, da nebi došlo do oštećenja, tako da je njemu vjerovatno otišao senzor.
I to što kažeš da pasa ne pravi velku razliku grdno se varaš.
Prijatelju sve do neki dan procesor na idle oko 75c, promjenio mu pastu sad je oko 37c do 40c pa ti vidi sine 

Skini HWMonitor pa nam slikaj temperature.
bitno je da je raĆunAr hahaha 

OT:Nisi ti udure sa temp to se tebi dupla nesto,stavi sliku ipak 
Ugasi komp, ako nemas kompjuter shop u blizini naruci preko neta, to je nekih 1,5 €
I kao sto neko vec rece - verovatno je crkao kuler

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.