Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Projekat [Lucid]

3.855 pregleda · 43 odgovora · otvorena 12.08.2013. u 22:20

Pozdrav,

Prije svega dobro veče.

http://gamers.ba/forum/31/201399/1/your-game-contest/#tema-post-1949263

Nakon čitanja određenih postova na ovoj temi se javio i momak

http://gamers.ba/profil/Ma_V3r1cK/

Sa prijedlogom da se uradi jedna simple igrica [njegovu ideju možete pročitati na gornjoj temi čisto informativno], šablon je tu i on je odabrao moju priču pošto je bila najjednostavnija za uraditi, pa dobro i nije baš jednostavno, ali on se potrudio da uradi jedan maleni DEMO, što znači prava igra. Eh u čemu je fora, napravljen je samo mali djelić od onoga što je prvobitno zamišljeno, prvo što momak nema puno vremena, što ima drugih obaveza, a drugo što su neke stvari jako teške za praviti, pogotovo kodiranje dio, teksture.. Jednostavno smo došli eto nekako popričali na tu temu, i izabrali smo Unity3D engine, inače jako skup program, mada ima free verzija koja je sasvim dovoljna za bilo kakav development.

Odmah da napomenem, ja, on, nemamo ništa od ovoga, jednostavno želimo Vama da prikažemo da se može od jednostavnih stvari napraviti jako zanimljiva igrica, jednostvna, a posve realna, te se nadamo da će biti neki pozitivni feedback, ako ništa svaka čast na trudu, temu ne dižem da bih dobio neke nagrade, ogromne pohvale, povlastice, nego da pitam da li postoji neka osoba koja bi bila voljna da pruži podršku, Photoshop [texture] Video obrada, Audio obrada, nadam se da barem ima par osoba dobre volje koje bi nam pomogle da napravimo nešto u okviru ove zajednice, namjerno sam temu postavio ovdje u Development, jer tu ona spada. Zamišljeno je da igra bude kvest sistem, da se rade neke popravke, da bude pokoji jump scare i slično.

Nekoliko slikica samog projekta, napominjem ovo nije ni 5% od ideje, ali sasvim dovoljnih 5% da vidite o cemu se u stvari radi..

Menu bar

Opis

Izgled svermiskog broda

Slike Marsa, odnosno neke treće planete gdje bi se kao istraživalo i slično.

Development build verzija same igrice je dostupna preko Download zone.

http://gamers.ba/q/download/view/162

Sve Vaše pohvale, kritike, bilo šta pišite, sve je dobro došlo, također ako bi željeli sudjelovati projektu to bi bilo još bolje.

Da napomenem, projekat nema neku značajnu vrijednost, i ne planira se uzeti hiljade maraka na projektu, jednostavno smo željeli eto napraviti igricu...

Toliko i svako dobro.
Projekat je odličan i nadam se da će dostići svoj cilj . Svaka čast prvo tebi Digitalni  što si napisao priču etc etc zatim Mavericku na ideji i realizaciji iste  Još kad bi se par ljudi priključilo ovom projektu ovo bi ispalo super  . Malo po malo i igrica će biti gotova ma kakva god bila . Nadam se da će se javiit neko ko se razumije u photoshop i tako te stvari da pomogne u razvoju 
svaka cast na dosadasnjem radu, nadam se da ces postici cilj 
Što se tiče ideje i samog projekta, samo nemojte odustati, uvijek je bolje nešto nego ništa. Bitno je da se radi, kreira, da se ne lijenčari, tako da, neka vam je sa srećom u daljnjem radu.

Također, moram spomenuti gramatičku grešku na drugoj slici - 'OPIS', jedno 'e' ste zaboravili na 'see' .. Evo slika da se lakše snađete:
Čestitam! Vidio sam post tog momka, koji je rekao da će napraviti igricu! Nisam vjerovao u to, ali eto! Tu je :D
Sretno momci!
Elysium svaka čast na temi 

@ svima iznad (i ispod ako bude)
Hvala na podršci. Puno znači !
@FritzzYYYY
Halali na greškama i hvala. Lahko se to ispravi 

@cornel
Zar si sumnjao 
Sve je moguće ako to želiš...

Kao što elysium reče mi od ovog nemam ništa od zarade, profita niti tražimo to(niti bilo kakve nagrade) . Mi jednostavno pokušavamo da pokrenemo ovu zajednicu nečim starim.

Pa se pitate kako nečim starim ?
Pa ovo je gamerski site zar ne ?
Zar se ovaj site ne bi trebao bavit igrama (pored svakodnevne "TREBAM POMOC !! HELP PLZ" )?

Tražimo one koji su talentovani i koji žele da nauče nešto novo i da vide šta je ispod omotnice svakog CoD-a ,BF-a, PES-a i CS-a itd.

Ovaj projekat jer 4fun i usput stimulacija da memberi pišu na tu temu da bi njihova igra postala realna, da se imaju čime pohvalit barem na gamerski site-ovima/portalima.

Ovo je mrva šta se sve može uraditi. Ja iskreno sam dao manje od 24 sata na ovu igru al opet ima rezultata 
I sve što se tiče igre je legalno. Sve teksture, zvukovi, engin-e i modeli.

I ovako javno pitam admine i globale ili bilo koga sa vecim statusom : Da li možemo staviti demo za download. Da članovi probaju igru ? Sve u igri je legalno ne krišite nikakve licence ili bilo šta 

Što se tiče igre ima bug-ova jer engin-e nije savršen niti blizu toga ona sam od sebe je bug-ava tu i tamo + moji n00b-erski skillovi pisanja koda i slabe optimizacije. Ima potencijal. Može se dosta toga još uraditi i elysium i ja već pričamo o budućem demu/igri 

Eto to je za sad možda bude edit ako se čega još sjetim da je važno za dodat.

Još jednom hvala svima na podršci 

Lijep pozdrav,

Ma_V3r1cK
Prije svega svaka čast za ovaj Demo! Ako može DL Link da probam :D

Drugo odlično je ovo što radite , od mene ćete imat bilo kakvu podršku ako mogu izaći u susret izaći ću!

Odlična ideja , i odlična priča , nisam igrao u zadnje vrijeme dugo igricu da se igra kampanja , ovdje izgleda kao da ima kampanja.

Od mene imate reklamu na Dzemal Photography stranici i još mnogim stranicama fotografa sa preko 10k lajkova. Samo kada objavite malo više urađenu igricu da ne skidaju demo itd..

Svaka čast!!
Satelit model urađen direktno u unity-u sa par tekstura će da izgleda odlično, napominjem, prva verzija samog satelita 

Trenutačna stanica na Marsu 

Satelit v2

Ma svakkkkkkkkkkkkkkkkkka čast dragi moji ljudi 

Ponosan sam na tebe Elysium. ::FuckYea::
Elysium je napisao/la:
Satelit model urađen direktno u unity-u sa par tekstura će da izgleda odlično, napominjem, prva verzija samog satelita 

Trenutačna stanica na Marsu 

Satelit v2

Ko bi reko da ti to imas u sebi.

Uskoro ces biti zaposlen za DICE da modelujes 
CROSSHAiRgUUd je napisao/la:
Ma svakkkkkkkkkkkkkkkkkka čast dragi moji ljudi 

Ponosan sam na tebe Elysium. ::FuckYea::
Maverick je zaslužniji ja sam priča + neki modeli i ubacivanje tekstura on je fizika, programiranje + testiranje 

Trudimo se nema šta.
ViTALiTY je napisao/la:
Ko bi reko da ti to imas u sebi.

Uskoro ces biti zaposlen za DICE da modelujes 
Majnkrafter naš, vidi ga   ♥ samo naprijed!
milan1101 je napisao/la:
U cemu projektujete modele ? Koliko vidim ovo nije 3ds MAX 
Rucno ih pravimo u samom enginu Unity3D programu a teksture uzimam sa cg websajta  i pravo testiram bez da moram konvertovati pa onda importovati.. manje posla.
Polako momci,nista se nemoze preko noci,Ljudi prave igre po 15 godina ,samo opusteno
Popraviti sezitivity !  
Asylah je napisao/la:
Popraviti sezitivity !  
Bit će u controlama da se mijenja senzitivty miša. To je čak trebalo i biti odmah al nisam ja imao vremena. U sljedećem update-u će to biti dodato i jos jedna misija( update očekuj možda još danas)

@milan1011
Modeli su pravljeni u blenderu i u unity-3d 

Hvala svima na odgovorima (prijedlozima) i na podršci 
Možete li napraviti da se može kopat zemljište i postavljat cijevi,ograde i sl.
TAU je napisao/la:
Možete li napraviti da se može kopat zemljište i postavljat cijevi,ograde i sl.
Cijevi i ograda može 
A da se zemljište kopa ne. Ja još uvijek ne znam kako editovati modele sa skriptom u unity-u 
Svaka cast na trudu imate moju punu podrsku !

Sretno samo tako nastavite ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.