Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pomoc oko graficke

98 pregleda · 7 odgovora · otvorena 24.07.2013. u 02:34

Pozdrav,

evo ovako imma jedan problem oko graficke odnedavno, u pitanju je ATI Radeon 9550...
jednostavno počele su mi se neke kockice pojavljivati i niti jednu igru nemogu igrati, ali evo da nepricam postavit cu nekoliko slika...

evo ovo je kako desktop izgleda ako se zagledate mozete vidjeti te crne ko sjenke na slikama, to su ustvari ko neke kockice sive ili slicno...

e sada ove druge tri slike pokazuju igricu karte, i sve vam je jasno kad pogledate slike...

eh ako moze pomoc bilo kakva, vec sam reinstaliro drajvere, probo graficku na drugi monitor pa cak ubacio u drugi kompjuter isti su problemi...

unaprijed hvala na pomoci :D
Logično da je do grafičke.

* Stara ko vjera, ima joj cca. 10 godina.
* Prejadna da podnese Windows 7 .

* Ako se kockice iz čista mira pojave, to su artefakti = odsvirala svoje.
ma sedmicu sam instaliro nedavno na xp-u je ovo i pocelo, i to ni desktop ikone nisam mogao vidjeti kako treba, onda instaliram sedmicu i popravilo se stanje tj. ovako je ko na slikama, al et bar je gledljivo...

a ima joj nekih 6-7 godina sigurno, znaci nista nema joj nade, nova se mora kupovat....
dino3 je napisao/la:
ma sedmicu sam instaliro nedavno na xp-u je ovo i pocelo, i to ni desktop ikone nisam mogao vidjeti kako treba, onda instaliram sedmicu i popravilo se stanje tj. ovako je ko na slikama, al et bar je gledljivo...

a ima joj nekih 6-7 godina sigurno, znaci nista nema joj nade, nova se mora kupovat....
Nema ti logike kupovati AGP grafičku .

Ostatak PC ti 100% loš, tako da, nije to pametna investicija, prodaj to kome , i kupi novi, a što se mene tiče radi šta hoćeš.
ma znam, moram sve nanova kupovat, nego posšto se u to nerazumijem, da li mi možeš dati neku preporuku oko konfiguracije, koji su procesori dobri, matične, grafičke i sl.?
evo budjet neki 800-1000 KM

ako bi uzimo uzo bih nov, da sam miran, a gledo bi neznam bar 4 GB rama ja mislim da je dovoljno onda negdje 500 Gb hard disk, graficka nema novija al ne preskupa, koja ce mi moci pokrenuti igre ove novije i tako...
neznam vjeruj ni sada koji su proizvodjaci bolji, za procesore jel amd ili intel, za graficke je li ati il nvidia?

isto vidim sad je nesto u modi ssd nekakav disk, čitam do 5 puta brzi od hdd, da li je to isplativa investicija ili ne?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.