Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Snimanje gejmpleja

87 pregleda · 6 odgovora · otvorena 28.06.2013. u 18:22

Zdravo, evo već neko vrijeme snimam gameplay s commentary, ali uvjek, po završetku snimanja imam isti problem.

Naprimjer, pucam u igri, i od tog pucanja se ne čuje šta pričam, dok naprimjer igram sve mi zvuči uredu, jer u opcijama smanjim zvuk ali opet je preglasno.

Probao sam onda u Fraps da isključim snimanje zvuka, te snimim posebno commentary, dok igra, npr preko audacity, ali kada krenem slušati taj fajl, opet se čuje in game zvuk, vjerovatno zato što mi je mic na slušalicama.

Eh, šta da radim, ima li iko nekakav savjet, bilo šta ?
Zvuk od igre nemoj smanjivati u igri, nego u windowsu. Ako koristis windows 7 idi desni klik na sound>open volume mixer>pronadji igru koju trenutno igras i podesi zvuk.
koja igrica?
npr u cs koristis hlae jer ti on snima zvuk.
Fraps nemoj koristit uspori ti racunar a i nema zvuka
BloodSeeker je napisao/la:
Zvuk od igre nemoj smanjivati u igri, nego u windowsu. Ako koristis windows 7 idi desni klik na sound>open volume mixer>pronadji igru koju trenutno igras i podesi zvuk.
Ja mislim da sam negdje već čuo za taj metod, probaću baš, trebalo bi da bude jednako sad.

Hvala ti
Ja znam da mnogi sto snimaju, prvo snime video pa onda puste video i seru na mikrofonu  
FireFix je napisao/la:
Ja znam da mnogi sto snimaju, prvo snime video pa onda puste video i seru na mikrofonu  :D
Da da, znam i to, odradio sam bio jedan video tako, zvuči bolje, al opet nije to to brate :D
Teže se uhvati koncentracija i baziranje na igru kad komenitraš igru nego kad je igraš i komentiraš u isto vrijeme. Pokušaj koristiti drugi program i smanji audio od igrice u windows panelu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.