Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 150 bodova

Povezivanje PC kućišta sa laptop ekranom

184 pregleda · 6 odgovora · otvorena 24.06.2013. u 12:28

Pozdrav,

Kao što naslov teme kaže, zanima me kako bih mogao spojiti PC kućište sa laptopom, tako da preko ekrana na laptopu mogu vidjeti sav sadržaj PC-a, kao na normalnom monitoru.

Razlog zbog ovoga jeste taj što sam pokvario LCD monitor, a imam neke podatke na PC-u koji mi trebaju.

Ako mogu detaljna objašnjenja, bio bih zahvalan.
Rješenje
Jednostavno izlaz sa graficke od PC-a spojis sa laptopom u port "in" ili "input" (ako uopste imas). Znaci onaj dio kabla sto je trebao ici u LCD sada ukljucis u input od laptopa.

Za ove iznad: Nije mi jasno kakve veze ima lan sa ovim?

Post dobio aplauz od Limmaa

Ako vaš vanjski ekran ima VGA ulazni priključak, a sve što trebate učiniti je dobiti VGA kabel i spojiti dva zajedno. Po defaultu je ista slika će se replicirati i na ekranima, ali ti jednostavno treba da isprobate opcija prikaza za postavljanje ih na način da funkcioniraju.
Kupite KVM switch (je kratko za tastaturu, Video, Miš prekidač). Njegova funkcija je da se povezati tastaturu, monitor i miš na više od jednog računala.
Ako dva PC-ja su umrežene, možete koristiti MaxiVista softver, koji se proteže vaš primarni PC zaslon na jedan (ili više) mreža dostupna računarima.
ZMIGI je napisao/la:
Jednostavno izlaz sa graficke od PC-a spojis sa laptopom u port "in" ili "input" (ako uopste imas). Znaci onaj dio kabla sto je trebao ici u LCD sada ukljucis u input od laptopa.

Za ove iznad: Nije mi jasno kakve veze ima lan sa ovim?
Sve sam spojio preko vga kabla, ali ne pojavljuje se slika na laptopu, ponekad se cuje onaj zvuk kao kad stavis usb uredjaj, nestane slika laptopa i vrati se, ali ne prepoznaje pc.
_bela_ je napisao/la:
Sve sam spojio preko vga kabla, ali ne pojavljuje se slika na laptopu, ponekad se cuje onaj zvuk kao kad stavis usb uredjaj, nestane slika laptopa i vrati se, ali ne prepoznaje pc.
pogledaj na postavkama, malo to cackaj trebalo bi tu negdje biti to sto trazis

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.