Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[G] eZine - LOCK

687 pregleda · 21 odgovor · otvorena 18.06.2013. u 03:10

Vozdra 

Kada sam predstavljao ovaj projekat, predstavio sam ga sa nekim ponosom, jer je g.ba krenuo u nešto novo (doduše ta ideja se i ranije povlačila, ali ništa konkretno, niti se krenulo sa radom). Danas je to postalo obično razočarenje, ne zbog toga što moramo projekat "zaključati", već zbog nezainteresovanosti, (ne)kvaliteta, loših osobina kod momaka/djece (samo cu reci, neodgovornost) (oni koji imaju malo klikera shvatiće o cemu pricam).

Dakle, nije bilo entuzijazma prema projektu, bilo je tu mnogih koje sam lično zamolio da budu tu pa na kraju ništa. Onih kojima je bitan obični bod na portalu, IF značka, mnoge smo ganjali, tražili i molili da napišu jedan text u mjesec dana i dosta toga.

Mnogi su se tu prijavili, jer je projekat cool, gdje mogu imati neke lične koristi u vidu nekih bodova, medalja i sl. pa su odma otpadali, jer nisu ništa radili. Dosta momaka je tu zalutala i sl.

Nama je više dosadilo da iz mjeseca u mjesec molimo ljude da napišu jedan text mjesečno (bilo je u jednom trenutku kriterij 2 texta), jer je prošlo više od godinu dana, ono nema smisla više. Ko je tu lud. Jednostavno, oni su tu bili, jer su morali i nisu bili zainteresovani.

Eh dosta je šuplje priče.

Za planirani broj koji je trebao izači za nekih 10tak dana (po planu) je urađena 1 recenzija (HW) od strane Sovieta.

Na konkurs se prijavilo 0 membera, tj. niko nije uradio ono što se tražilo.

Hvala svima koji su radili, ne dupli, vec duplo dupli posao, koji su radili posao koji se od njih tražio, i posebno hvala onim koji su imali šansu, a ništa nisu doprinjeli. Mnogo hvala onim koji ništa nisu uradili, a vukli su nas pošteno za nos par mjeseci. Bilo je onih koji su u pola godine uradili 3 texta, i njima hvala.

PS. Hvala i Adnanu Budimliću (bU), koji nam je na početku projekta izašao u susret za raznim savjetima, i našao vremena da nam odgovori (kvalitetno).

Na ovoj temi sam iznio vjerovatno mnogo više negativnih stvari, nego što sam planirao, ali eto jedno drugo vuče. Žao mi je što je ovaj projekat propao, jer nije ovisio o meni i Adnanu (mi smo bili glavni kenjci tu). Projekat je ovisio o memberima, a evo vidite kako je završio zahvaljujući vama. Na kraju krajeva, svi memberi su imali šansu da učestvuju u projektu.

Ovaj projekat nije ugašen, već je zaključan do nekih boljih i kvalitetnijih vremena. Nadam se da će se jednog dana ponovo pokrenuti i da ćemo ga nekada gledati na trafikama, ili nekoj online trafici.

Hvala i onim koji su samo hejtali 

Et, to je to.

skile, isred redakcije, administracije i samog sebe 
Ja sam davno poslao vijest za KGB CM Storm Vol 3, nije neka ali eto, da se zna da sam i ja nešto uradio. Ona je u folderu, znači nije samo Soviet.
Skile trebao si angazirat vise ljudi kao sto sam ja.
Mozda bi ovaj projekat i uspjeo.
Zao mi jeste jer se "zakljucava" jedan veliki projekat, ali morate pogledati jednu stvar. Ovaj gamers cine djeca od 6-16 godina njih je vecina cine 80% aktivne raje, nadje se 100tinjak njih da je preko 18-22 i par njih 22+. I sada niko, ali niko ne moze ocekivati da pored takve organizacije sajta eZine bude na tom nivou na kom zasluzuje da bude jer vijesti pisu djeca od 10-12 godina, a ovi stariji 20+ nemaju vremena od posla ili sta ja znam kakvih obaveza. Kada oni budu aktivni tada ce eZine zablistati. Nadam se da shvatate sta sam htio docarati .

Jedno vrijeme sam se i ja bio prijavio za novinara eZine-a, i planirao sam pisati na temu League of Legends, ali na grupi vidis:
League of Legends (10 odabralo tu kategoriju)
Mobiteli (7 odabralo tu kategoriju) shvatio sam da bolje quitam taj posao, jer sta god da ja napisem za ove 2 kategorije njih minimalno 5 ce isto to napisati,
a kategorije poput
Softver, Hardware, i ostale ozbiljnije kategorije ili imaju jednog clana ili nemaju clanova, jer se novinari slabo informisu u vezi tih stvari i onda njih 10 bira jednu temu o kojoj ce pisati. Na kraju ta tema ima 7 istih tekstova i kad se odbiju ti tekstovi jer su na istu temu, memberi se pocnu ljutiti i sta ja znam, a administracija kasnije mora da ganja ljude da pisu novosti o Hardware, Softvare, Novim igrama itd.

Moj prijedlog je da administracija odabere, kao sto birate clanove IF foruma, 20 ljudi, koji ce pisati novosti o 10-5 kategorija. Najbolje bi bilo odabrati clanove IFa i one koji se u to razumiju tipa: (brick/soviet - hardware, insejn - csgo, amsi - lol) i njihove vijesti moraju biti strogo profesionalne. A kasnije raspisivati kojekakve konkurse za novinare.
742 je napisao/la:
Zao mi jeste jer se "zakljucava" jedan veliki projekat, ali morate pogledati jednu stvar. Ovaj gamers cine djeca od 6-16 godina njih je vecina cine 80% aktivne raje, nadje se 100tinjak njih da je preko 18-22 i par njih 22+. I sada niko, ali niko ne moze ocekivati da pored takve organizacije sajta eZine bude na tom nivou na kom zasluzuje da bude jer vijesti pisu djeca od 10-12 godina, a ovi stariji 20+ nemaju vremena od posla ili sta ja znam kakvih obaveza. Kada oni budu aktivni tada ce eZine zablistati. Nadam se da shvatate sta sam htio docarati .

Jedno vrijeme sam se i ja bio prijavio za novinara eZine-a, i planirao sam pisati na temu League of Legends, ali na grupi vidis:
Mobiteli (7 odabralo tu kategoriju) shvatio sam da bolje quitam taj posao, jer sta god da ja napisem za ove 2 kategorije njih minimalno 5 ce isto to napisati,
a kategorije poput
Softver, Hardware, i ostale ozbiljnije kategorije ili imaju jednog clana ili nemaju clanova, jer se novinari slabo informisu u vezi tih stvari i onda njih 10 bira jednu temu o kojoj ce pisati. Na kraju ta tema ima 7 istih tekstova i kad se odbiju ti tekstovi jer su na istu temu, memberi se pocnu ljutiti i sta ja znam, a administracija kasnije mora da ganja ljude da pisu novosti o Hardware, Softvare, Novim igrama itd.

Moj prijedlog je da administracija odabere, kao sto birate clanove IF foruma, 20 ljudi, koji ce pisati novosti o 10-5 kategorija. Najbolje bi bilo odabrati clanove IFa i one koji se u to razumiju tipa: (brick/soviet - hardware, insejn - csgo, amsi - lol) i njihove vijesti moraju biti strogo profesionalne. A kasnije raspisivati kojekakve konkurse za novinare.
Joj što ti pokušavaš biti zreo tim tvojim postovima, a na kraju ispadaš krelac, ti također spadaš u te 6-16 ;)

Što se tiče eZine-a, meni se lično sviđalo, nisam nadaren da pišem vijesti, ali ono što sam čitao je bilo korektno :)
skaybeN je napisao/la:
Joj što ti pokušavaš biti zreo tim tvojim postovima, a na kraju ispadaš krelac, ti također spadaš u te 6-16 

Što se tiče eZine-a, meni se lično sviđalo, nisam nadaren da pišem vijesti, ali ono što sam čitao je bilo korektno 
Valde.ba Kompleksaši.

Vama ako se napise ozbiljan post odmah to smatrate pametovanjem, valjda je to logika valdea, koji je propao pa ste se svi vratili na gba.
742 je napisao/la:
Valde.ba Kompleksaši.

Vama ako se napise ozbiljan post odmah to smatrate pametovanjem, valjda je to logika valdea, koji je propao pa ste se svi vratili na gba.
U kost .

OT: Nista neocekivano. Ljudi nemaju volje da pisu i dok se ne nadju oni koji imaju, projekt, zdravo!
A j**i ga. Da sam znao ja bi barem nešto napisao. Ali j**i ga. Bit će bolje drugi put.
742 je napisao/la:

a kategorije poput

skile fino govorio da taj broj po kategorijama ništa ne znači i da svako svoj posao gleda. BIlo je isto tako i da se napiše šta se radi, da ne bi došlo do duplanja sadržaja i šta je bilo na kraju ?

Od tih 10 osoba, niko ništa ne uradi.

GG

@ wopa : Predpostavljam da ti je post ozbiljan (možda). BIlo je tema, što se nisi ponudio, što nisi onako nešto napisao ?
skile je napisao/la:
skile fino govorio da taj broj po kategorijama ništa ne znači i da svako svoj posao gleda. BIlo je isto tako i da se napiše šta se radi, da ne bi došlo do duplanja sadržaja i šta je bilo na kraju ?

Od tih 10 osoba, niko ništa ne uradi.

GG

@ wopa : Predpostavljam da ti je post ozbiljan (možda). BIlo je tema, što se nisi ponudio, što nisi onako nešto napisao ?
bio banovan kad su bile u toku prijave, j**i ga  
Iskreno mi je veoma zao zbog ovoga ali ovo je cisti primjer neogovornosti pojedinaca. Ako kazes da ces nesto uraditi to se ispostuje i odradi, jednostavno to je opsti odgoj kojeg ovdje sigurno mnogo fali.
Tko danas u ovakvom svijetu zeli raditi nesto honorarno?! Ma

tko ce radit svak gleda da zaradi koju marku, pa prema tome

nije iznenadjenje sto je ovaj projekat propao!

Na ovom portalu nema profesionalaca, a amaterizam

prevladava 99%, tako da je moralo doci do ovoga,

.skile, tvoje preveliko zalaganje ne daje rezultate, iako bi

trebalo bit rezultata jer zasluzujes puno vise zbog svog rada.

Ado bi trebao staviti sebe u prvi plan sto se tice tog

magazina, s obzirom da mu posao,ajmo reci cvijeta, mislim

da si moze dati zapravo da te clanove koji krecu u projekat

magazina, pocasti nekim sitnim iznosom novca.

Neka odabere on, ili ti 5 momaka i u svakom tomjesecju

izbaci jedan broj magazina, a ako nemoze u 3 mjeseca

izdvojiti 100 km za "prvo dijete" svog posla onda neka ugasi

ovaj portal.
Soviet je napisao/la:
Iskreno mi je veoma zao zbog ovoga ali ovo je cisti primjer neogovornosti pojedinaca. Ako kazes da ces nesto uraditi to se ispostuje i odradi, jednostavno to je opsti odgoj kojeg ovdje sigurno mnogo fali.
J**i ga, ja sam 1. juna fino pito u grupi hoce li iko išta radit, skile reko da niko ništa nije poslo, poslije se Adnan javio i reko da si samo ti poslo.

Usudit ću se reći da sam dobio najnezahvalniji zadatak. Na ovom portalu, koji se uopšte ne može nazvati gamerskim, morao sam raditi gaming najave. Na svakom normalnom portalu, ljudi dobiju igru prije nego što izađe, probaju je i pišu najavu, a ja sam moro sam istraživat šta se događa, čitat bruku najava da bi vidio šta je istina, a šta nije i onda to sve objediniti.
I hajde, uradim ja 3 najave za jedan broj, a taj broj izađe mjesec dana poslije izlaska igri koje se najavljene. Ja ne mogu pisat najavu za igru godinu dana ranije da bi u magazinu to stvarno bila najava.

I ne znam što se ti (skile) i Adnan toliko nervirate oko svega ovoga, kad se zna ko se hvalio ovim i imao korist od ovoga. Odrasli ste ljudi, nađite poso i uzimajte pare kako Bog zapovijeda, a ne da se sa nama bakćete.

ćao
Zalosno!

Ali, sta zapravo ocekivati od ovog portala? Od membera ovog portala? Da se neko potrudi i zalozi svoje vrijeme kao sto smo mi nekad radili?

Kljucna razlika nas i ovih "novih" membera je ta, sto smo mi ovo sve radili uz zadovoljstvo i merak, bez trunke zadnjih misli da ti uopste treba neka naknada za to. Dok novi memberi nemaju takav osjecaj prema site-u. Jednostavno nemaju takav osjecaj.

Gamers.ba je postao okupljaliste kojekave djecurlije, gdje dodju sa pitanjima o proteinima, ime pjesama, teme o nekakvim pahuljicama za mrsavljenje, o problemima koji su do sada rijesavani najmanje 100 puta... Da ne nabrajam vise jer ima toga hrpa.

Da napomenem, u mojoj statistici imam 3 samara. Jedan je od bak1ra bas zbog teme "pjesma" odnosno trazio ime pjesme. A mi vama popustamo po tom i mnogim drugim pitanjima.

Sajt se najmanje bavi gamingom, sto dakazuju moje teme, cak gdje se mogao zaraditi i aplauz i tih par pisljivih bodova. Gamerske teme poput Najava za E3 i Official trailer tema imaju po 3 odnosno 4 odgovora! To je ljudi moji sramota. Sajt koji se dici da je "najveca gamerska mreza na balkanu".

I poslije svega, sta ocekivati od ezine?! Sta ocekivati je pitanje koje ja vama postavljam?

Tesko mi je naci pravi rijeci koje bi koliko-toliko opisale situaciju u kojoj se nalazimo. Ne znam, zaista...
SRCEMOJE je napisao/la:
Skile trebao si angazirat vise ljudi kao sto sam ja.
Mozda bi ovaj projekat i uspjeo.
il bi uspio 
I sad ce se naci ovi pametnjakovici da seru zasto projekat nije uspio a ustvari boli ih nesto za to
Meni je žao što je propalo sve, ja sam uradio koliko sam mogao, možda zvuči preponosno, ali radio sam 6 puta više nego ostali ( među kojima su i flejmeri ), znao sam do 4 ostat' budan da dovršim sve. Naravno čast izuzecima. I one kafice da se ponove, ta ekipica.
IFC je napisao/la:
A sta ja rece nekad davno...
Bas sad citam temu i sjecam se tvojih postova....
ma skile ajde da mi to pokrenemo... smijem se kladiti da se moze naci 10+ normalnih momaka zeljinih rada i dokazivanja!
Ma ovo propalo ko i g.ba vidi samo na sta lici naslovna... U zanimljivim temam nesto nebitno po gaming kao naprimer ova .. Nemam pojma gdje ljudi sta komentarisu pa i ne ulazim vise u teme ... ne secam se zadnje svadje izmedju 2 klana .. Gdje su te sve ekipe iz cs lol`a dote ... treba neko da organizuje ovu djecu da gaming u bih polako naraste ... da moderatori manje misle da znaju igrati i da ne budu svakoj serpi poklopac vec da rade svoj posao iz Mraka ... Nema konkurencije svadjate se oko admina na nekom portalu umesto da se svadjate sa tismkim kolegama o taktikama :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.