Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kupovina bicikla

149 pregleda · 12 odgovora · otvorena 16.06.2013. u 20:25

Zdravo...
Ovo ljetno vrijeme doslo, pa sam kontao da kupim neko biciklo. Ne treba meni nesto sad...aman...jer su to uglavnom ove gradske ture, ali eto malo da bude bolji i ljepsi(jedino to prepoznam). Mogao bih skuckati neki budzet 300-400 KM...450 max. jer mi se ne daje za toga vise. Malo sam citao po forumima i skontao sam da oko tr cijene mogu GT outpost ili aggressor..a vecina ne preporucuje capriolo. Posto sam laik za to, ne kontam nista oko opereme..nekih disk kocnica, mijenjaca, masinica...svi savjeti dobro dosli :)
Gledao sam...al' sve ove objave vezan od 2009-2010,11...
sada na stranici vecina ovih modela i nema...
Capriolo nemoj uzimati. Mislim i nije tako los bajk ali nije po mom ukusu. Za te pare najisplativija su GT bicikla i mozda mozes naci neki Polar ali nisam siguran. Da imas na budjetu jos jedno 150 KM negdje oko 550 mogao bi kupiti solidan bajk mada i taj budzet sto imas nije los. Moja preporuka ti je da pogledas polovna bicikla na piku jer za te pare se moze naci bas dobar bajk a ako neces polovno onda mozes neki GT. Poslat cu ti link radnje na piku samo dok nadjem. Radnja je u Banja Luci ali vrsi dostavu po cijeloj BiH. On robom snadbijeva Pro-bike u Zenici.

Sto se tice opreme mogu do sutra nabrajati.. Ali s obzirom da cea ti to koristiti za gradsku voznju ne treba ti nesto specijalno. Sto se tice diskova to ti je nepotrebno jer neces voziti brdske ture tako da to je bacanje para. Ovi sad kupe biciklo sa disk kocnicama i vozaju ga po gradu "kao oni imaju bajk sa diskovima" mos mislit :r. Obicne kocnice sa paknama koje kad
se poderu mijenjas za max 10 KM . Rucice da nisu plasticne podrazumijeva se a i ako budes uzimao neki gt nece sigurno biti. Mjenjaci oni dual vecinom dodju rucice kocnica i mjenjaci spojeni. I sto se tice vaznije opreme tjt. Eh sad ti mozes kupovati brdo nekih stvarcica. Lampe,pumpu,retrovizoore kacige itd.. Ali nema tu nekog vele pametovanja. To je bajk za gradsku voznju nije za neke dalje ture tako da .
emsel je napisao/la:
Capriolo nemoj uzimati. Mislim i nije tako los bajk ali nije po mom ukusu. Za te pare najisplativija su GT bicikla i mozda mozes naci neki Polar ali nisam siguran. Da imas na budjetu jos jedno 150 KM negdje oko 550 mogao bi kupiti solidan bajk mada i taj budzet sto imas nije los. Moja preporuka ti je da pogledas polovna bicikla na piku jer za te pare se moze naci bas dobar bajk a ako neces polovno onda mozes neki GT. Poslat cu ti link radnje na piku samo dok nadjem. Radnja je u Banja Luci ali vrsi dostavu po cijeloj BiH. On robom snadbijeva Pro-bike u Zenici.

Sto se tice opreme mogu do sutra nabrajati.. Ali s obzirom da cea ti to koristiti za gradsku voznju ne treba ti nesto specijalno. Sto se tice diskova to ti je nepotrebno jer neces voziti brdske ture tako da to je bacanje para. Ovi sad kupe biciklo sa disk kocnicama i vozaju ga po gradu "kao oni imaju bajk sa diskovima" mos mislit :r. Obicne kocnice sa paknama koje kad
se poderu mijenjas za max 10 KM . Rucice da nisu plasticne podrazumijeva se a i ako budes uzimao neki gt nece sigurno biti. Mjenjaci oni dual vecinom dodju rucice kocnica i mjenjaci spojeni. I sto se tice vaznije opreme tjt. Eh sad ti mozes kupovati brdo nekih stvarcica. Lampe,pumpu,retrovizoore kacige itd.. Ali nema tu nekog vele pametovanja. To je bajk za gradsku voznju nije za neke dalje ture tako da .
Tako sam i ja kontao, al' sam cekao da neko malo upuceniji kaze to..hajd' probaj naci tu radnju..ovo sada sto sam gledao po piku , bar GT...pa nije neka ponuda
Ja sam prosle godine kupio atalu nije losa one ti se polovne krecu oko 200-250 km
Imam ti ja dobar bajk al je malo vise od tvoj budzeta. 600Km, placen 1000 u ciklocentru
Ako si iz Sarajeva odes u Ciklo centar ( Holiday Inn), kazes sta ti treba, koliko si voljan dati i osoblje ce te usmjeriti. Veoma su ljubazni i izaci ce ti u susret, definitivno ih preporucujem.
Biciklo prije kupovine mozes probati.Ako si pocetnik neces osjetiti neke velike razlike izmedu neke slabije opreme primjera (alivio i xt:sram x3 i x9 ).
I za gradsku voznju ti uopste ne trebaju neke ha hu kocnice,niti neka podesiva vilica ( rebound,air,kompresija...) dovoljna ce ti biti najobocnija coil vilica.
Bolje ti je imati neke kvalitetnije v- brake kocnice nego neke slabije mehanicke disk.
PS : Dosta je jeftinije odrzavati bajk u nizem cijenovnom rangu.
Moja preporuka Polar Apache sa diskom, nov oko.400-450km..
Mada ja bi dodao još 100km i uzeo mirage team koji je za klasu bolji.od apachea, ako je skupo,.onda gledaj nešto ponovno..
Na novo.imaš garanciju 2 godine
.
Asmoday je napisao/la:
Moja preporuka Polar Apache sa diskom, nov oko.400-450km..
Mada ja bi dodao još 100km i uzeo mirage team koji je za klasu bolji.od apachea, ako je skupo,.onda gledaj nešto ponovno..
Na novo.imaš garanciju 2 godine
.
Svida mi se ovaj Polar...da li si ti ili neko imao iskustva...kakav je ?
Ja sam prosle godine isto kao ti htio kupiti biciklo, taj apache sam odma someko, pa sam kasnije skonto sto je**h dodao 100km i uzeo pravi bajk msm dosta je bolji, sa kojim sam prezadvoljan (Polar Mirage Team 2012)
moj ti je predlog Capriolo Adrenalin, 399,00km.

extra bicikl, shimano mjenjaci i rucice mjenjaca, ojacane felge, prednji amortizer...

po meni super bicikl

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.